Boğaz İçin Sörf Makina Önerisi

Konu, 'Makineler' kısmında cankiri tarafından paylaşıldı.

1. cankiri

cankiri kenan

En İyi Avı:
    Lüfer
    -çapari rapala ve yemlide kullanabileceğim
    -uzağa atışlarda misinayı iyi boşaltan özellikle uzağa atışta farkını hissettiren.
    -balığı çekerken sorun çıkarmayacak
    -arkaya sarmayacak ki bunu bir arkadaşımda gördüm gerçekten eziyet
    -kolay arıza vermeyen verdiğinde yedek parça sıkıntısı olmayan en azından
    -fiyatı 200 lira en fazla 250 liraya kadar olan.
    Boğaz'a uygun makina almak istiyorum.
    ustalarımız hem beni hem de bu sayede benim gibi fazla bilgisi olmayan İstanbullu amatörleri bilgilendirirse çok sevinirim.
    Daha önce Tevfik Abimiz bu makinayı önermişti saolsun.
    http://www.avmarketi.com/asp/product/14277/OKUMA-DISTANCE-CARP-PRO-DCP-60-MAKINE

2. istavrit_çi

istavrit_çi

Favori Kamış:
    Captain Cast Strong 1525 390 cm
    Favori Makine:
    Mitchell Avocet Big Surf 6500
    Genel olarak söylemek gerekirse, 575 gr olan bu makina, kamışın ağırlığı ve boğazda kullanacağın 100-150 gr kurşunla birlikte ağır olacak ve seni oldukça kısa süre de yoracak.

Aslında surf ve spin için tek kamış, 2 makina daha iyi olur.Avlanma türüne göre makinaları değiştirip avlanabilirsin.

Bende 80-180 gr atarlı Captain 1525 3,90 Surf kamış var ama hafta sonu denedim gayet güzel sahte ile atış yapılabiliyor.

Daha küçük kafalı, daha fazla rulmanlı spin makinayı bu kamışa takarak atış için iyi verim aldım.Sende bu tip bir şey yapabilrisin.

Yada sadece makinaya 200-250 Tl vermezsin, bu fiyata makina ve kamış kombinasyonu yaparak 2 aytı takım oluşturup, avlanma türüne göre kullanırsın.
    Çünkü at-çek te surf kamış yorucu oluyor.Hakimiyeti daha zor oluyor.
    Tabi bu yazdıklarım benim kendi tecrübelerimdir.

3. cankiri

cankiri kenan

En İyi Avı:
    Lüfer
    tşkler onur.bende küçük makina ve yarı surf makina var.bir de tam surf makina alınca dediğin yöntem mantıklı ama önce tam surf bi makina almalıyım:)
    makina degiştirmek zahmetli bir iş mi?

4. istavrit_çi

istavrit_çi

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Makina değişimi kolay en fazla 3 dakikanı alır.Önce misina ucundaki klipsi çıkarıp misinayı kılavuzlardan çıkarırsın, makina kamışa zaten çevirmeli olarak bağlı, onu da gevşettiğinde makina çıkar, yeni makinayı tekrar takıp kamışa sıkıştırıp, misinayı kılavuzlardan geçirip ucuna da klipsi takarsın.

5. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Linkteki gibi esasen tatli su avi icin uretilmis ama saticisi tarafindan tuzlu su icin de kullanilabilir diyerek onerilen makinalari cok ucuz degilse almak anlamli gelmiyor. Kisa bir sure kullanip degistirmek degilse niyetiniz, mutlaka tam tuzlu su korumasi olan makinalara bakmalisiniz. At-cek yapmayacak olduktan sonra makinanin agirligi ikinci derece onem tasir. Oncelikle uzun omurlu ve kullanisli olmasi lazim bence.

6. furunotr

furunotr Haluk

575 gr. ağırlık pek fazla sayılmaz; hatta hafif bile sayılabilir; ancak makina surf değil sazan makinası olarak belirtilmiş ve bu durumda tatlı su makinası oluyor; Boğaz'da kullanımı nasıl olur bilemem doğrusu...

O fiyat aralığında bulabileceğiniz surf makinalar da 690-700 gramdan hafif gelmeyeceklerdir bilesiniz...

7. istavrit_çi

istavrit_çi

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Arkadaşlar, yanıldığınız nokta, o makinanın surf makinalar içinde ağır yada hafif olması için değil, at-çek için ağır olması.Yoksa surf için makul bir ağırlık.Ve arkadaşımız at-çek için makina arıyor.

8. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Gidip bir Daiwa Emcast al. Olsun bitsin. Daiwa varken, parada yeterken, başka şeyler aramaya hacet yoktur.

9. cankiri

cankiri kenan

En İyi Avı:
    Lüfer
  10. cankiri

cankiri kenan

En İyi Avı:
    Lüfer
    İbrahim Bey at-çek sadece istavrit çaparisi ve rapala için deneyeceğim (at-çek diyince levrek akla geliyor genelde).malum yer İstanbul Boğazı yukarda belirttiğim kriterlere birde tuzlu suya dayanıklılığı ekleyelim.
    öenereceğiniz makina var mı?

11. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Bu yeni çıkan Advanced. O bötçeyi biraz aşar. EC5000 - EC5500 lar var piyasada. Onlar daha uygun fiyatlıdır. ECSW'lerde iyidir ama, diğerleri varken almaya değmez.

Birde Emblem X'lerin fiyatlarıda düştü. Onlarıda bir düşünebilirsiniz. TR sitelerinde Emblem X diyerek Emblem Pro resmi basıyorlar, buna dikkat et. Emblem Pro daha iyi ama daha pahalı ve bulunmuyor.

12. cankiri

cankiri kenan

En İyi Avı:
    Lüfer

daiwanın türkiye distribütörü olan firmayı bulmak lazım.
    tr sitelerinde emblem x var ama EC5000 - EC5500 yok abi.
    emblem pro modeli de tr sitelerinde yok.

13. volkan07

volkan07 Volkan

En İyi Avı:
    Doğaya iade ufaklıklar
  14. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Sevgili Volkan, Daiwa veya Shimano alabilecek gücün varken, okuma almak pek isabetli bir tercih değildir. Ama, 3-5 makina almak, zaten iyi makinalara sahip olmak vs. gibi durumlarda, okuma gibi seçenekler, gayet iyi seçenekler olacaktır.

Olaya daha ciddi bakmamız lazım. Olay biraz biyoloji ile alakalı herşeyden önce. Mercedes'e binerken mi, Kia'ya binerken mi, kendinizi daha iyi hissedersiniz?

Avcılık, testeron gibi erkeklik duygularımızdan gelen bir şey. Balık etine ihtiyacımız olduğundan değil. Elimizde çizgi üstü, güvenilir, görenin yok daha ötesi diyeceği bir silah olması, biz erkekleri her durumda daha iyi yapacaktır. Bunuda düşünmek lazım.

Zira...

En iyi yem nedir mesela? En iyi kamış? En iyi makina? En usta avcı?

Bunlaırn hepsinin cevabı güven içerir. En iyi, yem, takım, kamış vs. güvendiğiniz şeydir. En usta avcı ise, kendine cidden güvenen.

Eğer elinizde siz işte öyle güven veren bir makina, kamış vs. varsa, işte o zaman kendine güveninizde yüksek olur ve daha başarılı avlar yaparsınız.

15. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Onerecegim makinalar tabi ki Daiwa modelleri, nispeten makul fiyatli Emcast olabilir. Daha uygun fiyatli ve oldukca yuksek konfigurasyonlu, fiyat/performans orani itibariyla cok tercih edilen Mitchell makinalara da bakmanizi oneririm. Ozellikle de tam tuz korumali olmasi avantaj.

Turkiye'de kolaylikla bulunur mu ve fiyati nedir bilmiyorum fakat fikir vermesi icin birkac model sunayim:

http://www.ebay.co.uk/itm/Daiwa-Emc...sLeisure_Fishing_Reels_JN&hash=item1c21e151ad

http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-Daiwa...sLeisure_Fishing_Reels_JN&hash=item3cbe53117e

http://www.ebay.co.uk/itm/Mitchell-...818?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5890c49aba

Bunlarin haricinde, bildigim kadariyla Quantum markasinin guzel surf makinalari var.

Yalniz ben hala 500 gramin uzerinde agirligi oan surf makinalarla nasil at-cek yapiyorsunuz, anlamis degilim. :)

16. furunotr

furunotr Haluk

Tespitler yerinde ve doğru olmakla birlikte...

Yorumun böylesine koptum doğrusu...:D :D :D

17. tigger

tigger tayfun..

Favori Kamış:
    lineaeffe avventura 4.20 okuma v-system 2.40
    Favori Makine:
    Daiwa emcast sport 5000 shimano catana 2500fb
    En İyi Avı:
    suya iade ettiklerim
    Serdar Bey merhaba, Kenan bey gibi bende surf makine araştırıyorum. daha önceki tavsiyelerinize uyarak daiwa emcast sport 5000 makine üzerinde araştırıyorum fakat türkiye'de yok ve yurtdışıda 75 euroluk gümrük bedelini aşıyor. av marketine bakarken linkteki emcast 4500 ecsw makineyi gördüm. sormak istediğim aralarında fark sadece grafit-aliminyum makara olmasımıdır? sport modelde tuzlu su koruma var, eecsw de varmı bilgi bulamadım. son olarak 4500 olması boğaz için uygunmudur?
    saygılarımla..

18. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Daiwa alacaksanız, ECSW almayın. Ama okuma filan gibi bir şey alacaksanız, o zaman ECSW alın.

ECSW değil zaten, Emcast SW. Bu makine, okyanusya pazarı hedeflenerek üretilmiş bir makina. Sağlamlık filan tamamda, ergonomisi biraz kötüdür. Bilhassa boğazdaki gibi boyuna atıp saracaksanız, sizi üzer. Ama atarım, beklerim, bir tane gelir tam gelir gibi yapıyorsanız, o zaman sorun olmaz.

Ergonomi derken, sapı filan biraz zor tutuluyor. Ağırlık önde kalıyor vs. Ama sağlamlık vs. olarak, bildiğiniz Daiwa'dır.

Diğer arkadaşlar için. Yurtdışı opsiyonu düşünüyorsanız:

http://www.edgeangling.com/Daiwa-ECP5000.html

Emcast PLUS. 25 tane varmış, yağmalayın bulmuşken derim. Zira 75€ dan bir hayli ucuza geliyor. Kargosu vs. TR fiyatının az altında kalacaktır sanıyorum.

Oradaki ratinglere pek takılmayın. Adamlar Van Staal gibi mallarla karşılaştırıyor bunu. Elbette bu bir saltiga değil. Ama boğazda vs. kullanmak için, gayet kullanışlı.

19. cankiri

cankiri kenan

En İyi Avı:
    Lüfer
    boğazda saga sola bakıyorum çapari çalışanlar özellikle sağlam uzak atış yapanlar büyük yada orta boy surf makina kullanıyor.hatta bazı dayılar üç atış yapıyorsa 5 dk dinleniyor yada birileri balık çekmeye başladı mı davranıyorlar oltalara:)
    benim şu andaki makina yarı surf mitchel memnunum aslında.
    ama tam surf ve beni üzmeyecek bir makina istiyorum.

20. cankiri

cankiri kenan

En İyi Avı:
    Lüfer
    http://www.spotbalik.com.tr/Distance-Ds60-Surf-60-Olta-Makinesi,PR-23624.html
    bu makina hakkında fikriniz var mı arkadaşlar?
    fiyat uygun diğerlerinden ama...aması ne işte :)
    olmadı artık kapat gözünü gir cengiz,kısık yada spota kendini satıcının merhametli kollarına bırak:)
    bi şey alırken aklıma hep 5 fazla olsun alman malı olsun fikri gelir ama sanırım bu konuda almanlar tembellik etmişler:)