Herhese merhaba, Biliyorum bu konuda birçok forum açıldı bugüne kadar ve neredeyse hepsini okudum ancak okudukça kafam karıştı. Birinin iyi dediğine diğeri olmaz diyor. Nasıl bir makina alacağıma karar veremedim birtürlü. Kullanım amacım şimdilik sadece istavrit için çapari, 4.20 kamışım var. Balık genelde kanal denen açıktaki bölümde olduğundan surf tipi makina almanın daha mantıklı olduğuna inanıyorum ama birçoğuda forumlarda surfun ağır olduğunu ve gerek olmadığını belirtiyor.Yani 130-150 tl civarında para verip okuma blackhawk ya da powerliner tarzı bir makina almaya gerek varmı ya da yokmu. Özelliklede Boğazda çapari yapanlardan makine tercihi konusunda yardımcı olmalarını rica ediyorum. Cevaplar için şimdiden teşekkürler
Merhaba, İstavrit çaparisi, silikon, rapala gibi teknikler için Boğaz'da surf kamış kesinlikle daha iyi iş yapar. Balık uzakta olduğunda surf kamışınız yoksa çevredekileri seyretmekle yetinirsiniz. Yemli izmarit, hatta yemli çinekop için hassas uçlu diğer hafif kamışlar daha uygundur. Lüfer ve palamut gibi balıklar için ise yine surf kamış daha uygundur, diğerleri ile balığı çekmekte oldukça zorlanırsınız. İşe yarar özellikte surf kamışı 100 hafif kamışı 50-60 TL'ye makineleri ile birlikte alabilirsiniz.
Bence gerek yok. 50 - 80 TL arası, hatta daha ucuz makineler onlar kadar iyi iş çıkaracaktır. Ha, imkanın varsa, Daiwa Saltiga Surf, Shimano Biomaster gibi bir şey alıp, 500 - 1500 TL arası verebiliyorsan, onları almaya değer. Bunları alıp kullanmadan verdiğin paranın hakkını nasıl fazla fazla verdiğini anlamak güçtür. Örneğin iki makine, biri DAIWA, diğeri bilmem şu marka. İkiside 5 bilyalıdır. Fakat birinin bilyası burç kadar ancak rahatlık verir. Bilye denince, bilya eşittir bilya olmuyor maalesef. Benzer şekilde hemen her parçası ben buyum der kaliteli makinenin ve bütünü elinizde bir güç olur.
Gidip biraz bakınca, bu sınıfa giren, Okuma Magic 280, SPRO SLC PRO 460, REMIXON GF 9000 gibi pek çok model var. Bunlarla, 140-150 TL segmentine girenler arasında, boğaz balıkçılığı açısından çok fazla bir getiri verecek fark yok.
Okuma Avenger 65. Müthiş güçlü bir makine. Surf-konik kafa değil ama. Şu an tanıtım fiyatlarıyla piyasada 65-70 TL civarı.