Bu pazar günü sırf görmesi dahi beni mutlu eden, Boğaz'ın numunelik balıklarından biri. Beykoz koyunu ceviren teknelerden biri tarafından henüz 1 saat önce yakalanmıştı.
Boğazda levrek pek yok Biraz salacak, biraz da balta limanı (mı neresiyse, oralarda bir yerler) gibi denk geliyor. Ama Marmara'da levrek abarttı olayı, kendini aştı, kefal bırakmadı suda, yedi bitirdi resmen. Marmara resmen levrek kaynıyor şu ara. Bu arada pek yok demek, yok demek değil, bunu söylemiyorum, ters anlamayın. Pek yok derken, göreceli olarak az olsada, uğraşanları boş çevirmez gene. Bilhassa salacak önleri, üsküdara doğru bu ara iyi levrek yapacaktır fakat tekne vs. lazım.
Aret selamlar. Evet , Geçende Seninle konuşmamızdan sonra , birde böyle bir foto çok iyi geldi. Teşekkür ederim. İnşallah populasyon bir gün sadece Levreğe gidebilecek seviyeye gelir Selamlar.
Babaçko maşallah kuyruğu, pulları, sırt yüzgeci harika birşey.Tek dileğim oltamın ucunda görmek.Aret paylaşım için teşekkürler.
Diğer kasalardaki balıklara , hüüüp diye sizi yutarım dercesine bir görüntüsü var, Gürcanaında dediği gibi oltamın ucunda görmek isterim.Paylaşım için teşekkürler Aret.
Dün bizim bir arkadaş bunlardan Marmara'da tekneyle 33 kilo tutmuş, 18 - 20 parça filan toplamda. Kilosunu 35'ten vermiş halde. Tezgah fiyatını siz düşünün artık.
Her amatör balıkçının rüyasında böyle bir parça yakalamak vardır mutlaka. Ama İstanbul Boğazı'nda bunu yakalama şansı sayısal lotoyu tutturmaktan fazla değildir maalesef. Boğaz'ın iki ucu arasında ticari balıkçılık yasaklanmadıkça böyle balıkları ancak senede bir görürüz. Kavaklarda, Büyükdere'de, Beykoz'da, Çubuklu'da sabahtan akşama kadar kilometrelerce ağları çevirip çevirip duruyorlar. Buralarda balık mı kalır? Şimdi yaşlılar zamanında Beykoz'da Kılıçbalığı yakalanırdı, Orkinos yakalanırdı diye anlatıyorlar, biz de yaşlanınca Beykoz'da levrek yakalanırdı, palamut yakalanırdı diyecegiz heralde. Hatta belki de Boğaz'da balık yaşardı bizim gençliğimizde diyeceğiz.
İştahla sabah 0600 da kaltım salacakta şansımı denedim saat 07.00 gibi suya girdim malesef saat 10.00kadar bir sürü agaşon denedim ne gelen var ne giden kefal dahi yoktu.Sadece çay tepsisi kadar tek calı bir vatoz gördüm.Her taraf lez dolu bir metre önünü zor görüyorsun.