Av Yeri:İstanbul-Kuleli açıkları Zamanı:11.10.09== saat 16.30==18,30 arası olta tipi: 50 iğneli horoz tüylü çapari 050-köstek-070 beden- asso universal -Mustat 0/3 1250D iğne kurşun 100 gr Balık cinsi alamut 900 gr-1.kg arası Değerli arkadaşlar, sabırla beklemiş olduğum ve en çok sevdiğim gün Pazar günü benim için çok güzel ve enteresan bir şekilde geçti.Cumartesi günü az çok İstanbul boğazında balık olarak ne var ne yok bilgileri ile pazara hazırlık yaptım.Su başlarında yani boğazın akıntısı sert olan ve bana yakın meralar olan Arnavutköy akıntıburnu- Baltalimanı Şeytanakıntısı ve Beylerbeyi sarayı önleri Seyrek bir Lüfer bilgileri geliyordu bende arkadaştan Halden aldıkları Zargandan 8-10 tane kadar aldım sabah erken lüfere bir bakarım diye fakat sabah saat 7.00 gibi geldim tekneye zarganaların durumu buza yatrmamıza ramen hiç iyi değildi. Zaten bir iki arkadaş balıktalar pek lüferde olmamış zaten. Lüfer olayı iptal oldu .Teknede kahfaltılar sohbetler ile vakit geçirmeye başladık ve bir gün önce palamut boğazda iyi verim vermişti artık palamuta niyetlendim tekrar. Bu arada palamuta gezenler var ama balık yok gelmiyor bende bu arada teknenin orası burası ufak tefek yapılacak tamir bakım temizlik vs derken zaman geçiyordu saat 16.00 olmuştu balık yok diye diğer gezen arkadaşlarda bir bir dönmeye başlamıştı.İçimden koca Pazar ağlaya ağlaya gidiyor dedim ve birde ben nasip kısmet dedim ve çıktım denize çapariyi açtım gezmeye başladım denizde gezen 8-10 tekne var ama kimsede bir şey yok bende herhalde birşey gelmiyecek yavaş yavaş toplanırım diye aklımdan geçerken tam kuleli istikametine doğru kıyıdan biraz uzak 300-400 mt mesafedeyken olta bi gerildi kuvvetli kafa atmalar başladı ve balık sayısını arttırabilmek için çapari hareketini biraz daha sıkı ve teknenin hızını az birşey daha arttırıp ufak bir iki manevra ve tamam dedim daha gelmiyecek dedim ve tekneyi akışa bırakıp topladım çaparyi balıklar en sona doğru olan iğnelere gelmişti ve gayet irilerdi palamut balığı tabiki gerekli olta düzenekleri ve birazda akış sularını bildikten sonra nasip kısmet ve şans balığı olarak yorumluyorum ben .Herkese nasip olması dileklerimle sağlıcakla kalın.
Tebrikler...çok güzel bir av olmuş.....Bende bu sene palamut avlamak istiyorum..kıyıdan tavsiye edebileceğiniz bir yer varmı acaba ?
Nasip bu Kıymetli Kardeşim İzmir sularında Çingene palamutu,Torik benzerlerini sırtı ile hamsi benzeri sahte rapala' lar ile yakalıyoruz.50 yaşını aştık hamdolsun ama Palamut avında horoz tüyü ile çapari sırtısını ilk defa duydum.Breh Breh dedim, ne delikanlılar var değişik taktikler kullanarak sebeplere yapışıyorlar.Bereketli olması dileği ile kutluyorum.
Nihat abi şurdan uzatsana bir ikitane bize,ya bu kadar da can çektirilir mi ama Valla güzel balıklar, Kayseri'de ancak tezgahta ışıltısını görür hazırını soframıza misafir ederiz. Sizler çook şanslısınız çookk.. Allah daim etsin..
Nihat palamutlar harika şu palamut çaparisinin resmini koyabilirsen iyi olur bilmeyen ve görmeyenler öğrenmiş olurlar afiyet olsun rastgele
Kaz veya horoz tüyü palamut çaparileri balığın sürü halinde gezdiği Karadeniz ve Marmara'ya özgü. Balığın dağıldığı Ege'de bunlar pek iş yapmaz, bunun yerine sırtı çekmek daha doğrudur. Bu sırtılara palamut ve toriğin yanında uskumru, ton, turna, iri istavrit gibi çok çeşitli balıklar da gelebilir. Kullanılan takım farklılıkları denizlerin özelliklerinden kaynaklanıyor.
Yasin kardeş kıyıdan palamut avı kıyıdan genellikle istanbul boğazında benim daha çok bidiğim avupa yakasından bahsediyorum Tarabya Kireçburnu Boyacıköy,Tokmakburnu,Aşiyan hisarönü Arnavutköy,Sarayburnu gibi boğazda kuvvetli palamut akışı olduğu zamanlarda iyi balık yapan yerlerdir.Kıyıdan benim favorim Sarayburnu'dur.Palamut mevsimi dahilinde bu balığın vakti saati günü hiç belli olmaz balığın üstünde olan yakalar.Palamut balığı biraz şans balığı bir sürü geçer o esnada çaparisi suda olan balığı alır.Sana bol şans dileklerimle rastgesin
Teşekkürler Aret benim yakaladığım bu sezonun en iyi balıkları.Ben daha bunların arkası gelecek diye düşünüyorum.İnşallah sanada nasip olmsası dileklerimle sağlıcakla kal.
Rıfat kardeşim valla ne diyeyim keşke Kayseri'nide denizi olsaydıda sizlerede kısmet osaydı.Ama öyle zannediyorumki Kayseri'ninde kendine has bir sürü güzellikleri vardır.Sağlıcakla kalmanı diliyorum.
Üstadım bu güzel anlatım için teşekkürler... Oynak çıkmış balık kudurmuş yanından geçip balığın atladığı yöne ver ayarı ilk balığın çapariye takılması ile ver gazıı boylamayı tutan arkadaşın o sesi hopppppp yeter takıp patlayacak...Varmı böyle güzel duygu... Tadında avlara rastgelsin...
Eşref abi en kısa zamanda çaparilerin fotolarını koymaya çalışacağım.Sizlerede nasip olmasını diliyorum. saygılar.