boğaz sarıkanat avı

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında grandekinoks tarafından paylaşıldı.

1. grandekinoks

grandekinoks Cemal YILDIZ

Favori Kamış:
    shimano beast master CX surf
    Favori Makine:
    Daiwa Catalina 4500
  2. Since1453

Since1453 NoYaN

merhaba bız cınekop tutumuyoruz 20 cm uygulamasına dıkkat edıyoruz sanırsam avınızın bır kısmı 20 cm altında eger kaba taslak 20 cm altında gelen balıkları salarsanız sevınırm paylasım ıcın teskkurler

3. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Çok ayıp, çok....

4. kerempek

kerempek kerem

Neye göre 20 cm altında olduğunu anladınız ? Arkadaş 10 tane iade edildi yazmış. Kova mavi büyük kovalardan. O göz yanılgınıza neden olmuş olabilir.

Ben sahillerde hiç balık iade eden göremiyorum. Bu arkadaş sağolsun 10 tane iade etmiş.

Elinize sağlık güzel av olmuş. Devamını dilerim.

5. Since1453

Since1453 NoYaN

sagolsun 10 tane iade etmis herkes kendınden mesuldur ben ve cevremdekı yakın arkadaslarım bır karıs ve altındakı her balıgı salıyoruz yarın bıgunde zaten neslı tukenıyor sarıkanat dıye bırbırımızı tutarız olur bıter paylasım ve diger tuttugu balıklar ıcın teskkurler cemal sagolasın

6. balikoltasi

balikoltasi Birol

Resimlerde 20 cm altı balık hiç yok gibi. Hatta iri sarıkanatlar görüyorum. Haa bazıları 20 cm üzerine lüfer der. Bazıları 22 cm.e kadar çinekop der. Gerçek şudur ki 30 cm.in altına lüfer denmez.

Denize iadeler ve avınız için tebrikler.

7. deep blue

deep blue nurettın

En İyi Avı:
    eşkina 3,5 kg,4,5kg kefal
    herkes maşallah limit altı balık konusunda pek hassas:confused: eminimki bu forumda boş sallayan çoğu sözde bilinçli arkadaş kendi avında limit altı balıkları salıyordur:p ancak benim başka bir sorum olacak limit üstü balık tutmada bir sınır olduğunu düşünen kaç kişi var acaba ,bazı paylaşımlar da görüyorum adam tek başına otuz kırk parça balık almış ,bi kaçtane ufak saldım diyor millet bir tebrik bir tebrik,yahu adam ihtiyacından çok fazla balığı tüm aç gözlülüğüyle alı koymuş bir kişi bile eleştirmiyor,bana sorarsanız tebliği bir kenara bırakın vicdani olarak her balığa çıkan balık oldumu ihtiyacının çok üzerinde balık avlıyor ve bunun yeri geldiğinde eleştirdiğiniz trol avcılığından hiçbir farkı yok

8. der wish

der wish Ferhan

Bunların bir kısmı Arda Hoca'nın değil mi? :)

9. alikatirci

alikatirci ali katirci

Favori Kamış:
    Basspro Bionicblade
    Favori Makine:
    Mitchell Blade Alu
    En İyi Avı:
    Turna 1.7 Kg
    Ayni dusuncedeyim...

10. grandekinoks

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Catalina 4500
    olumlu olumsuz gorusleriniz icin tesekkurler, birkac konuda aciklama yapma geregi hissettim kendimi,

1- ilk 2 fotograf 80 cm (seksen santimetre) dıştan çapı olan bir legendir. KOVA degil. 3. fotograf buyuk genis agızlı kovadır. 3 fotograf biraz dikkatlice incelenirse rahat bir sekilde anlasılacaktır.
    2- photoshop kullanan arkadaslar varsa "show extrac" modu ile fotograf piksellere ayrıstırılıp %1-2 hata payı ile balıkların boyu legende tam olarak ölcülebilir. ilgilenen kisilere duyrulur.
    3- 3.fotografta yanı kovadaki balıklar dikkatli incelenirse boylarının limit altı oldugunu soylemek zordur. limit altı olanlar ilk aciklamada bahsedildigi gibi iade edilmistir. bazıları kovanın ust kısmına buyukler konmustur diye dusunebilir rahat olun patır kutur konulmustur balıklar.
    4- isguzarlık olsun diye yorum yapan kisilerin ciddi anlamda kendi tuttukarı balıklarda burda yazdıkları gibi duyarlı olduklarini umuyorum.
    5- usul ve tebliglere uygun oldugunu dusundugum icin aynı sekilde avlanmaya devam edecegim sayı cok diyen kisilerde eger tutabilseler alıkoyacaklardır bundanda eminim.

saygılarımla,

11. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Sevgili Cemal,koca leğeni yanında taşıdığını ne bilsin arkadaşlar:) fotoğrafa bakınca balıklar gerçekten küçük duruyor,kovalı fotoğraf durumu düzeltiyor.
    Neyse kızmışsın biraz,4 ve 5. maddelerin biraz sert olmuş:)
    Ben leğene balık koyma konusunda seni uyarmak isterim.
    Balığı ya livara koyarak denizde canlı tutup ,dönüşte çıkaralım.Ya da direk susuz kova veya torbaya koyalım.Su içinde ölen balık helede beklerse,lezzetinden çok şey kaybeder.O kadar uğraşıp tuttuğumuz olta balığı,ağ balığına döner anında:(
    RASTGELSİN...

12. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Saymadım, ölçmedim, hiç uğraşmadım, uğraşmam da.

Sen ağzınla çinekop tuttum dedin mi, demedin mi?

Demekki buna dikkat etmek gerekiyormuş. Yoksa profesyonel balıkçı forumlarında kendimiz savunmak için ne taklalar atıyoruz bir bilsen.

13. grandekinoks

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Catalina 4500

4 ve 5. maddeyi sizin icin yazmistim, cuk diye oturmus, "Saymadım, ölçmedim, hiç uğraşmadım, uğraşmam da." sozunuzden laf olsun torba dolsun diye yazdıgınız belli zaten. bunlari yapmayacaksanız neden yorum yazıyorsunuz bakın gecin konuya yada bakmayın. insanlar hep hata aramak zorundami elestiriler bilincli ve egitici sekilde yapılamazmı ?

14. zorbiac

zorbiac emin

En İyi Avı:
    lüfer 34 cm palamut 44 cm
    Cemal bey balıklarınızın boyu limit üstünde gozukuyor dikkatli bakılınca anlaşılıyor
    fakat ağız alışkanlığı olan çinekop kelimesini artık kullanmamamız geekiyor çınku tebliğde 15-20 cm arası çinekop olarak belirtiliyor ve bu boydakı avlar tebliğe aykırı.
    Serdar abi bunu demek ıstıyor çinekopdeğilde sarıkanat tuttum dersen bi sorun olmaz zaten fotoda gorundugu kadarıyla boylarında bir sorun yok
    daha iyileri denk gelsın.rastgele

15. zorbiac

zorbiac emin

En İyi Avı:
    lüfer 34 cm palamut 44 cm
    Gerçi tekrar okuyunca ' ÇİNEKOP' ifadesini hiç kullanmadığınızı fark ettim
    Kilo olarakta 5 kılo gıbı bır balık v r boylarıda kılosuda hersey uygun gorunuyor
    tebrıkler rastgele