Boğaz sarıkanat avı.

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında bülenttok tarafından paylaşıldı.

1. bülenttok

bülenttok BÜLENT TOK

Favori Kamış:
    amudson kudos, okuma v sistem,
    Favori Makine:
    shimano sahara ve symetre. daiwa emcast, daiwa bg ,
    En İyi Avı:
    izmit körfezinde iki kiloluk bir sinarit,
    12.12.2012 akşam üzeri istanbuldaki işim bittiğinde ne zamandır denemek istediğim ancak her defasında vaz geçtiğim biraz da gözümün korkması yüzünden ertelediğim, sahte ile lüfer avlamak hevesimi gerçekleştirdim. Gerçekten çok zor ve bir o kadarda güç kuvvet isteyen bu avlanma şekli tahmin ettiğim gibi çıktı. Saat 16.00 ile 17.00 arasında bir saatlik bir çalışmam oldu. Yanımdaki iki arkadaşımla beraber boğazda kendimize birazda rasgele bir nokta bulduk. Aracımızı park ettiğimiz bu noktadan denememizi yapmaya başladık. Kurşun 150 gr. sahte köstek boyu 3.5 metre, 0.20 köstek kalınlığı. Akıntı şansımıza az sebep lodos. Lodos olması şansımızın iyi olaması demekti. İlk atış ve ilk balık. Yaklaşık olarak bu bir saat içinde 30 atış yaptım. 20 sarıkanat bazıları sarıkanat irisi alındı arkadaşlarımda kişi başı 4-5 sarıkanat aldılar hava karardığındada 6 adey yemli balık aldım ve bu vur kaç misali avımızı sonlandırıp kocaelinin yolunu tuttuk. Tadı damağımızda kalmadı desem yalan olur. Tabi kollarımızdaki ağrılar hala devam ediyor. Her atış çekiş tarifi zor bir efor istiyor. Gerçekten can dayanmaz. Şimdi bu raporu yazarken cumartesi gecesi ve yarın sabah erkenden bir organizasyon sözkonusu. Pazar günü bakalım durum ne gösterecek.

Resimlaerde 20 balık var diğerleri arkadaşlarda, adil bir paylaşım olmasada yinede iyi sayılır. :)))

Uploaded with ImageShack.us[/URL

Uploaded with ImageShack.us

2. ovunc41

ovunc41 övünç karlıdağ

Favori Kamış:
    Trabucco İridium Distance 4.20 3p,Ryobi Komatsu 3.75 50-150 ,Spro GTPRO 2.40 15-40 3 parçalı spin
    Favori Makine:
    Shimano Aernos 4000 FA,Shimano Ultegra XSC 5500,Shimano Catana 4000,Ryobi Ecusima 8000vi
    En İyi Avı:
    kiloluk eşkina,1.1 kg mırmır,lüfer vs..
    güzeel

tebrikler Bülent abi güzel balıklar almışsınız,boğazda bir av yapabilmene sevindim inşallah bende denemek istiyorum kısmet bakalım afiyetler olsun..
    selamlar görüşmek üzere..

3. sabriyazici

sabriyazici sabri

tebrik ederim abi maaşallah daha iyileri rast gelsin harika paylaşım saol

4. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    Başkan tebrikler afiyet olsun devamlarını dilerim.

5. bülenttok

bülenttok BÜLENT TOK

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    övünç tatil olan bir günde beraberde gidebiliriz.

6. bülenttok

bülenttok BÜLENT TOK

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:

Recep usta balık bitti bitiyor fırsatı değerlendir.

7. ovunc41

ovunc41 övünç karlıdağ

Favori Kamış:
    Trabucco İridium Distance 4.20 3p,Ryobi Komatsu 3.75 50-150 ,Spro GTPRO 2.40 15-40 3 parçalı spin
    Favori Makine:
    Shimano Aernos 4000 FA,Shimano Ultegra XSC 5500,Shimano Catana 4000,Ryobi Ecusima 8000vi
    En İyi Avı:
    kiloluk eşkina,1.1 kg mırmır,lüfer vs..
    tamamdır abi haberleşiriz..

8. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Tebrikler güzel av.. sarıkanatlar göçüp gitmeden boğazdan kısmetinizi almışsınız, afiyet olsun..

9. sehervakti

sehervakti muzaffer

Favori Kamış:
    şhimano aspire
    Favori Makine:
    şhimano xt 10000
    Tebrikler balıklar güzelde sudan cıkınca bide sopamı attınız sanki dayak yemiş gibiler yada kızamık geciriyorlar

10. nazmi_34

nazmi_34 nazmi

tebrikler bülent abi.güzel av olmuş.afiyet olsun.abi benimde korkum 3.5 mt köstek boyu diye yazmışsınız atış esnasında kafaya,kulağa ne bileyim bedenimizin başka bir yerine takılma sahte tarafından olmuyormu?bende ondan çok çekiniyorum.ikincisi sahtenin önüne fırdöndü takıyormusunuz?bilgilendirirseniz teşekkür ederim.

11. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    kurşunu ileriye, sahteyi de ayağımızın dibine bırakıp atış yaptığımızda (düzgün bir atışla) hiçbir sorun çıkmıyor.. atış sırasında herhangi birinin oradan geçmediğine emin olmalıyız tabi.. 3,5 metre tercih meselesi tabi, ben sahtenin köstek boyunu yaklaşık 2 kulaç yaparım mesela, 4 metreden uzun yapanlar da var..

12. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    tebrik ederim çok güzel balıklar almışsınız.

Bu köstek boyu için bende kamış boyundan biraz kısa yapıyorum çünkü daha uzun olunca balığı sudan çıkarmak zor oluyor 2-3mt arası iyidir iyi :)

13. tahafurkan

tahafurkan ahmet

Favori Kamış:
    alba 4.20 surf
    Favori Makine:
    alba milenyum serisi 5 ball..
    En İyi Avı:
    5kiloluk aynalı sazan ve kofanalar..
    güzel bir av olmuş tebrkler ama boğazın neresinde attınız belirtmemişsiniz..

14. bülenttok

bülenttok BÜLENT TOK

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Arkadaşlar boğazdaki üstadlara ayıp olmasın şimdi onlar varken ahkam kesmek pek doğru olmaz. Nacizane kısa bir deneyim benimki, Memleketin hatırı sayılı bir çok yerinde defalarca avlandım. Ne yalan söyleyeyim istanbul boğazı beni hep korkuttu. Hem kalabalık oluşu ve kmekana uygun avlanma şekli geri durmamı sağladı. Ama bu yıl balığında bol oluşu dedim artık burayıda deneme zamanıdır. kararttım gözümü ve kendime bir bölge seçtim. Atışta zor olmayan, tecrübesinden yararlanabileceğim kişilerin olduğu bir yer.İşte aynı sizin gibi endişelerle bu avı başlattım. İlk önce , her zaman sözkonusu olan acelecilik etmeden sakince, dikkatlice, etraftakilere saygı duyarak bu avı yapmak gerekiyor. Avlanılan yerin bir yaya kaldırımı olduğunu unutmamak gerekiyor. İnsanların gezindiği, işine gitmek için geçtiği, spor yaptığı,, bilhassa hafta sonlarını değerlendirdiği bir yer olduğunu göz ardı etmemek gerekiyor. Zaten gördüğümde o oldu, bazı ufak tefek hatalar da olmuyor dersek yalan olur. Sahteler, bazen kurşun ve misina insanların ayağına, paltosuna ve saçına dahi takılıyor. Önemli olan geriye dönülemez kazaların olmaması. Sahtedeki iğnelerin ne kadar tehlikeli olabileceğini hiç unutmamak lazım. Sahte iğnesinin elinize, kolunuza girmesi ve çıkarılaması neticesinde de hastanede bir operasyon kaçınılmaz. Bu nada tamam ancak bu sahtenin kişinin gözüne denk gelmesini aklıma dahi getirmek istemiyorum.

İşte bu anlayışla bende istanbulda dikkatlice avlandım. Takıma gelince 4.20 bir kamışa aynı boyda bir köstek yaptım. Şunu söyleyeyim köstek ne kadar uzunsa ve inceyse o kadar avcı oluyor. arkadaşlar bahsetmiş balığı kaldırmak zor oluyor, aynen katılıyorum ama o hiç değilse final ve balık yakalanmış. Bir şekilde kaldırılıyor. Önemli olan balığı sahteye oturtmak sonrasında kaldırmak. Atarkende sahteyi ayağınızın dibine , ancak sahtenin ağzı karaya dönük vaziyette olacak sonrasında kurşun yerde ve vurdurarak atılacak. Zaten sizin sahte ile bir işiniz olmuyor. Atış esnasında sahtenin yerdeki duruş şekli önemli, ha birde yerden her hangi bir nesnenin sahteye takılmamasına dikkat etmeliyiz, aksi halde o atış boşa giden bir atış olacaktır.
    Bu çok önemli nedenine gelince 150 gr. bir kurşun ve deli akan bir deniz sizi kısa bir sürede bitiriyor. Her çekiş ayrı enerji gerektiriyor. Ama önce güvenlik. Birde hep kuruntu olarak şunu düşündüm. Ya burada biri denize düşse ne olur diye. Gerçekten çok tehlikeli ve çareside olmayan bir durum.

15. fethigürcan

fethigürcan fethi gürcan

tebrikler çok güzel av, son birkaç gündür boğazda lüfer ailesinden balık görünmüyor, belki de mevsimin son lüfer raporu. bugün sahilde kovalar serçe parmak iriliğinde kraçalarla doluydu. :(