Arkadaşlar herkese merhaba. Dişlilerin yemli avının bittiği şu günlerde, boğazda avlanan abi ve kardeşlerimin rapala ile yaptıkları keyifli av raporlarını okudukça Beylikdüzü'nden kalkıp boğaza gidesim geliyor. Ama makine ve kamışım boğaz için yeterli ve uygun mudur bilemiyorum. Aşağıda makine ve kamış bilgilerim var. şimdi yardım istediğim konu şu; ben bunlarla boğazda av yapabilir miyim ve makinemde şu anda 0,35 lik 120-130m misina var yeterli olur mu? Cevap yazan herkese şimdiden çok teşekkürler.. Remixon Hi Tech Hybrid Surf Kamış 3,90 Metre / http://www.avmarketi.com/asp/product/18768/Remixon-Hi-Tech-Hybrid-Surf-Kamis-3-90-Metre Shimano Zircos 4000 F USA 3 BB Makine / http://www.avmarketi.com/asp/product/19074/Shimano-Zircos-4000-F-USA-3-BB-Makine
SELAM rapalada makinenin yüksek devirli olması önemli yoksa çok yorulursun kamışın 100-200 atarlı o iyi ben genelde 150 gram kurşun kullanıyorum mümkün olduğu kadar uzağa atıcak dibe inecek sonra da hızlı saracaksın bir de balık binerse at çek yapmaktan kollarda hal kalmıyor o yüzden yüksek devirli makine rapalayı 5-7 cm kafa kısmı kırmızı govde kısmı turuncu olanlardan seç 2 kulaç hayalet misine kullan rapala için gerisi sana kalıyor bol şans rastgele
Ustalar yine yazar, ben kit fikrimi yazayim. Kamis surf 3.90, 200gr atari varsa idare eder. Makina çok yetersiz, en ufak 60lik ve 200-250metre misina ister. Bizim Ceyhun o misinayi kursun suya degmeden havada bitirir
takımı hazırladıktan sonra atış öğrenmeniz lazım oltanın ucunu misinayı hissetmeyi öğrenmeniz lazım sitedeki organizasyonlara katılmanızı öneririm benim sevdam'da Ceyhun'un geçen sene organize ettiği bi Tarabya buluşmasında olmuştu. sağolsun Ceyhun balığın sürüyle geldiği anda bile oltayı şöyle tutacaksın böyle böyle çekeceksin diyerek yardımcı olmuştu o nedenle yardımsever tam bi Balıksevdalısı saygıyı hakeden biridir.
Valla ben usta değilim ama ,istanbulda kıyıdan balık yakalamak istiyorsan boğaz derim.Ve bol bol atış denemesi...
Çok doğru söyledin Roy,ceyhuna misina dayanmıyor .Ben bu kadar uzak atış görmedim.Artık göremiyoruz nereye gittiğini:laughing:
kardeşim kamış tamam makine malesef shimanonun 250- 300 tl lik makineleri bile boğaz da süründürüyor. güçlü makine lazım orada.
Selamlar, Usta değilim ama nacizane fikirlerim; Kamış ehhh keyif vermez ama iş görür. Rapala da makinan sana kas yaptırır keyif alamazsın Devir mevir yok makinada. misina konusuna gelince o makina ağzına kadar doluysa min. 0,35 mm misinada 250 mt üzeri misina alır. yani 130 mt misinayla dibi göremezsin. Ortalama 75 -80 mt attığını farz edersek bir okadar da takımın suyun dibini görmesi için gider. Akıntı vs vs derken min 160 -180 mt arası misina lazım. Üstad işin zor )))) Ama deniz bu en donanımlı adama balık vermez senin techizat ile kovayı doldurusun ))) Şansss Bol şanslar.
Kamış idare eder ama makina kesinlikle boğaza göre değil. İsterseniz yarın Tarabya'daki organizasyona gelin, tam anlamıyla her şeyi anlatabilirim o zaman. Yazarak bir yere kadar.