Selam arkadaşlar bir maille gelen resimleri paylaşayım dedim... Ortaköyde balık bekliyoruz bizde bu bariyerden nasıl geçsin balık ne dersiniz?
Bir ara Rumeli fenerinden gelirken görmüştüm,,, Sandaldan, sandala atlıyarak karşı tarafa geçilir idi... Yapılan çok doğru olmasa gerek.
Böyle devam etsinler .. ileride neyi tutarlar bilemem.. Bu isten yine ekmek yiyen onlar.. Insan bindigi dali nasil keser? Kelimeler yetersiz..
Şu gırgır ları fazla değil 2-3 sene yasaklasınlar,inannın her balık patlama yapar,ama yok köküne kadar kurutacaklar bizim denizler az gelecek sonra gidip,yunan veya rusya nın sularına girerler,yazıklar olsun,bugünüyle yaşayıp yarınlarını düşünmeyenlere
Arkadaşlar bu fotoğraflar Sarıyer ilçesinin yerleşim merkezinin batısında bulunan sarıyar tepesinin güneydoğuya bakan yamaçlarından çekilmiştir. Fotonun çekildiği koy Büyükdere koyudur, ve balıkçılar bu koyu voli alanı diye tanımlarlar, malesef bu gördüğünüz manzara av yasağının bitiminden başlangıcına kadar neredeyse hemen hemen her gün aynı şekildedir.
10 gün kadar önce burgazadayla heybeliada arasını tam anlamaıyla süpürdüler ki bu mesafe bizim yüzerek geçtiğimiz yer benm bildiğin bunların kıyı şeridinden en az 200 metre de ağ atmalrı lazm bi amcamz sahil güvenliği aradı bizim işimiz değil dediler biz mudahele edemeyiz dediler bu acaba kimin işi.... ben bunlara diyorumki tutun oğlum tutun 10 sene sonra başka bişe tutcaksınız.....
arkadaşlar beykozdaki amatör balıkçılardan aldığım duyumlara göre eğer yetkili merciler tarafından kabul edilirse gırgır balıçılığı yapan teknelere kıyıdan 3 il sınırlaması getirileceğini duydum inşaallah kabul edilir.
Bir de şu taraftan bakalım: Burada hep şikayet edilen bir konu bu... Balıkçılar 10 mt ye ağ atıyor... Yok mu sahip çıkan? Ne olacak denizlerimizin hali? Ne mi olacak? Adamlar organize bir şekilde bakanlıkta, yasyı ve tüzüğü hazırlayan kurumlarda etkili, bizse burada, adamlar neden 10 mt ye ağ atıyorlar, yok mu engel olacak... yok... Biz burada havanda su dövdükçe yok... Olmayacak da...