Boğaz'da 150 gr 200 gr arası kurşun atıp Rapala atçek yapmak için misina önerileri almak isterim. Not:şuan Pelican dozer (0,30 kullanıyorum) sağlamlık ve makaradan boşalması konusunda oldukça memnunum surf için özel yapım misina ancak daha uzaga erim sağlamak için takımı inceltmek istiyorum. Takımım İtalcanna Kombat 4.20 ucu esnek kamış ve Shimano exage 10000fb teşekkür ederim
merhaba size tavsiyede bulunmuyorum ama kendim kullandığım misinayı yazmak istiyorum. savagear 0.13 mm (300metre) üzerine 0.35 şok sarım 8-10 metre kadar. boğazda kullandığım kurşun ağırlıkları 100 ile 170 arası ve 0.13 ile hiç sorun yaşamadım. sizinde belirttiğiniz gibi uzağa erişim için misinanın makaradan boşalması çok önemli,bu noktada makinenin kafa yapısı misina inceliği ve pürüzsüzlüğü büyük önem arzediyor. savagear sağlamlık açısından bayağı iyi bu yüzden bu marka tercihim oldu. eminim başka öneriler gelecektir.
bende boğazda avlanıyorum. farklı makinalarda farklı misinalarım var, 150 gram için 31/32 ideal, eğer 200 çıkacaksanız kesinlikle 35/36 mm kullanmanızı tavsiye ederim savegear adrenalin 0,18 şoksuz kullanıyorum. 300 metre 70.tl civarında ekeonomik olarak powerline nin ipmisinası var powerline dynema örgü misina 0,12 ve şok olarak ta powerline ultra premium kullanıyorum, adrenelin gibi dayanıklı olmadığı test ettim aldığıma pişman oldum. 20 tl daha verip adrenalin almanı tavsiye edebilirim. http://www.avmarketi.com/asp/product/140281/Powerline-100-Dynema-Misina-300-mt http://www.avmarketi.com/asp/produc...A-PREMIUM-100-METRE-0-31-0-35-ARASI-MM-MISINA ayrıca diğer yedek kafalarda ise, powerline spider var, http://www.avmarketi.com/asp/product/10966/POWERLINE-SPIDER-100-METRE-0-35-MM-MISINA powerline extremede kullandım ama fazla sert daha çabuk kondisyonunu yiğtiriyor. parlaklığı çabuk gidiyor. çok beğendiğim sufix misina da var, bu misinadan çok çok daha memnun kalacaksın. uzun zamandır kullanmıyorum. http://www.avmarketi.com/asp/product/7420/0-35-SUFIX-ELITE-MISINA-100mt
son olarak rapalada kullanacağın misinanın sert olamasında fayda olduğunu duydum. bilginiz olsun. ben rapala bedeni için, powerline super premium 0,26mm kullanıyorum http://www.avmarketi.com/asp/produc...R-PREMIUM-100-METRE-0-24-0-38-MM-ARASI-MISINA
misinaları görünce kafam karışıyordu maalesef internetten satış yapanlarda ek bilgi eklemeden sattıklarından sudan çıkmış balık gibi hissediyordum teşekkür ederim zamanında pelican dozeride buradan bi arkadaş tavsiye etmişti yeni başlayanlar için harika bi misina bence kopmak bilmiyor rapala bedeni içinde tavsiyenizi alıyorum yumuşak bi beden kullandığımı fark ettim
bu arada birşey daha ilave etmek istiyorum, italcanna kombat ile ilgilil olarak 150 gramı çok fazla aşılmaması gerektiğini biliyorum. yanlışım varsa arkadaşlar düzeltebilir. siz bence 31/32mm misina kullanmalısınız. 150 gramı kurşunu çok rahat atarsınız 170 gram kurşun taktınığınızda ise abanmazsınız. eğer şoklu kullanmak istiyorsanız bence gerke yok. 26 + 36 şeklinde yapabilirsiniz.
bu yorumu bir dostumdan daha almıştım 220 gr yazınca 170 gr diye düşünüyordum ama yorumdan sonra dönüp kamışa baktığımda ucu oldukça esniyordu 170 gr la abanmadan attım. birdahada 170 takmam abanarak atmalarda 150 bile çok esnetiyor . uyarı almasam kamışın özelliği esner diye düşünecektim çok teşekkür ederim
0.28mm Berkley sensation kullanıyorum uzun zamandır. Dayanıklılığıda çok iyi kolay kolay deforme olmuyor. Şoklu o atarları yapar elbette. Şoksuz olarakta 140gr. attım.
bende powerline siparişi verdim, bazıları oskar invisible al dediler, oda fc kaplı ondan sarmam onu makarama poweline 28 lik sarıcam bu misina sizce saglammıdır 1000 metre sipariş verdim bir öneride, nippondan geldi ne alıcagımı sasırdım gerçekten
Oskar Invisiline misinayı makaraya sarmak için tavsiye etmiyorum.. çok sağlamdır ancak gam yapma özelliği var.. ben oskarı takım bedenlerinde kullanıyorum, sonuçlar çok iyi.. 022 ile 150 gr kurşunu abanarak savurabiliyorum.. ancak dediğim gibi makaraya sarmada tavsiye etmem.. şok olarak kullanılabilir, ben kullandım, çok sağlam, 030 ile 200 gr atabiliyorum.. Powerline da kullandım, sert ve sağlam bir misina ama makarada çok hoşuma gitmedi çıkardım sufix sardım ucuna da oskardan şok yaptım, şimdilik memnunum..
powerline sipariş verdik artık napalım abi fc misinada asso var fc soft olmassa onla 28 30 lugu sok yaparım denerim bi boş kursun atar cekerim 40 gram atarlı kamısla kac gram kursun atıcaksam aynen fc misinayı makaraya sarmak mantık işi değil sonuçta yüzülünce kaplaması bişiye yaramıyor rastgele...
iki makaranın birine Penn affinty 7000'e 0,15 captain örgü sardım 0,40 erma mono ile şok yaptım 200 gr çalışıyorum atarken bi kere bile kopartamadım. ancak 0,15 örgünün performansını takip edemiyorum tekneler 2 haftada bir götürüyor ikinci makaram Ap power 8000 e ise 0,10 power pro örgü sardım leader olarak Oskar Invisiline 0,28 sardım genellikle 200 gr ile çalışıyorum piyasadaki en iyi ve en düşük diye tabir edilen ipleri test edeceğim captain den ümidim var çünkü kore malı kore kumaş ipi konusunda dünyada çok iyi konumdalar .bundan yola çıkarak kalite bekliyorum koparmazsam performanslarını yazmaya çalışacağım.
Bende Berkley Whiplash 0,06 20 lb. ve şok olarak yine örgü 0,30 bildiğimiz kalınlık 18 kg. çekerli Kore malı bir ip kullanıyorum. Hiçbir sorunum yok ve çok memnunum. Kimisi şok için örgü tavsiye etmiyor, misine olmalı diyor ama heralde kullanıcıya göre değişiyor. 200 gr.-220 gr. rahatça attım, atıyorumda. İlave olarak; Ana bedenin bu kadar ince olmasında ki amaç daha uzak erim sağlayabilmek maksatlı. Kalın örgü belki şoksuz kullanılabilir ama ince örgü ile daha uzak atışlar yapabileceğinizi fark edeceksiniz. Ayrıca suya batma süresi inceldikçe çabuklaşıyor. Tahmin edeceğiniz gibi boğazın dar bölgelerinde gelip geçen teknelere takmak sıklıkla yaşanıyor. Bu durumu en aza indirmek bu şekilde mümkün olabiliyor, ve tabi azami dikkat...
0,15 geç batıyor maalesef ve 1 kez kopmasının nedenide tekneden hayli önce atsamda misina vermeden kurşunun batırmasını beklesemde batıramadım gidiverdi ... Berkley Whiplash ı sıklıkla duyuyorum merak ettiğim bir örgüydü hemen batma konusunda zaten memnunsanız ilk fırsatta edinip deneyeceğim teşekkür ederim.