Boğazda amatör balıkçıya av yasağı

Konu, 'Genel Konular' kısmında seckint tarafından paylaşıldı.

1. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Boğaz kenarında balık tutan amatör balıkçılarla ilgili sıkça şikayet geliyor. Boğaz’da yürüyenleri rahatsız etmeyecek şekilde bir düzenleme yapacağız. Amatör balıkçılar için, balık tutulacak belli yerler ayrılacak. Kimse rahatsız olmayacak. Amatör balıkçılar yeri yapacağız" dedi.

http://gundem.milliyet.com.tr/bogaz...em/gundemdetay/21.07.2012/1570034/default.htm

Kaynak Milliyet

2. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 2.70- Shimano Alivio BX 1.65
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 RB- Okuma Pro SPA 25
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
  3. melikşah

melikşah ........................

Amatör balıkçılara kötü haber

Galata Köprüsü, Bebek, Emirgan sahilleri hatta Arnavutköy ve Yenikapı gibi sahil yollarında görmeye alıştığımız amatör balıkçılara kötü haber. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Boğaz kanarındaki balıkçılar hakkında çok sayıda şikayet aldıklarını ve bu konuda yeni bir düzenleme yapacaklarını açıkladı.
    Haberin kaynağı
    http://www.hurriyet.com.tr/gundem/21039741.asp

4. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    Evet ya haberlerde izledim az önce..

5. berkur

berkur şükrü

Favori Kamış:
    SHIMANO SURF LEADER 450 BX-G 3 PARÇA
    Favori Makine:
    shımono exage-ryobı epplause-shımono power aero fılegentd.
    En İyi Avı:
    lüfer+palamut.
    evet bende şimdi haberlerde dinledim boğazda kıyıdan kamışla balık tutmak yasaklanıyormuş, kadir topbaş kendisininde, çok iyi kıyı balıkçısı olduğunu gençliğinde balık tuttuğunu kendi olta takımlarını yapabildiğini, fakat kıyı balıkçılarına yönelik çok şikayet olduğunu bundan böyle belirli bölgelere platform kurulacağını bunların dışında boğazda balık tutulmasının yasaklanacağını evet sonunda buda oldu.

6. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    İstavritlere özgürlik :D

7. zeroplus

zeroplus umut tuna

bunların dini imanı para.sıkıyorsa o boğazı bitiren balık bırakmayan gırgırcılara trolcülere bulaşsana yemez demi?vatandaş salak nasıl olsa ne desen yutturursun yarın bi de çıkıp bunlar boğazı mahvetti balık bırakmadı derse hiç şaşırmam

8. murat303

murat303 Murat

Favori Kamış:
    4.20 Shimano Nexave BX TE Surf
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra CI4 5500 XSA
    En İyi Avı:
    52cm Kofana/ Dragos'tan
    Aslında çok güzel bir proje, yıllardır beklenen bir uygulama demek istiyorum fakat nedense böyle güzel bir şey olacağına aklım kesmiyor pek. Yine de umutlu olmakta ve pozitif düşünmekte fayda var, bizim için olmasa bile belki en azından balıklar için güzel olabilir.

9. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Bi bu keyfimiz vardı burnunuzu sokmadığınız ....

10. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Öncelikle uygulamayı görmekte fayda var.Bencede sahil kenarlarına adam akıllı bir düzenleme gerekiyordu.Geçen sene Kulelide 200 gr. kurşunla kafası yarılan birini gördüğümde de böyle düşünmüştüm.

Oltayı kapan kendini balıkçı zanediyor ve sahillere üşüşüp tutabildiğince bedava (et) balık mantığıyla saldırıyor, limit tebliğ hakgetire...

Bir sonraki aşama, teknelerede boğazda ağ yasağının getirilmesi ve amatör balıkçı belgesi olmayanlara hiçbir surette av yaptırılmaması olmalıdır diye düşünüyorum.Eğer yeni nesili de bu bilinç üzere yetiştirebilirsek, bir çok sıkıntı ve sorunların aşılacağına inanıyorum.Tabiki bu benim nacizane düşüncemdir, artık bir yerlerden başlanıp bu kaosa bir son verilmesi gerekir.

11. HasanK

HasanK HasanK

En İyi Avı:
    2,5 Kilo İstavrit
    Zeroplus a katılıyorum. Amatör balıkçılara yasak getireceklerine amatör balıkçıların yanında profesyonel balık pazarlamacılarına yasaklar getirsinler. İ.B.B eğer işi maddiyata dökerse tam bir yıkım ve haksızlık oluşur. Sonuçta haliç ve galata ve unkapanı köprüleride var. Yüzlerce amatör balıkçıyı daracık bir alana sıkıştıracak proje 2012 yılındaki istanbulun en çirkin taraflarından biri olacaktır.

12. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Ne düzenlemesi yapacakmış zaten mevcut yerler bile yetmiyor, 3 tane platform kuracaklar onlar da tabii ki ihtiyaca yetmeyecek. Bu adamlar (ampul) güzel olan ne varsa yok etmeye kararlı. Gücün yetiyorsa önce o katil gırgır teknelerini çıkart Boğaz'dan.

13. emre692

emre692 EMRE

Favori Kamış:
    Shimano Beastmaster 4.30
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000
    Yani anlamıyorum arnavutköyde avlanırken mesela birisi geçicek diye kurşunu kamışı kaç dk bekletiyorum.öküz gibi bisikletle geçen zengin züppelerinden şikayetçi değiller,gece saat 03:00 de honda cbr 1000 v.b motorlarla yarış yapanlardan şikayetçi değiller şurda bir balık keyfimiz var ondan şikayet ediyorlar.çocuklarını getirip balık kovamı alt üst edenlerden de ben şikayetçiyim öyleyse :mad:@@ gelip bu ne balığı diye sorarlar resim çekerler bir deniz yıldızı çekerim meraklı meraklı bakarlar heveslerini giderirler sonrada şikayet ederler.düzeltilmesi gereken binlerce şey varken örn; istanbulda otobüslerin %40 ı saat uygulamasına uymuyor.13:15 de geçmesi gereken otobüs ya erken kalktığı için 10 geçe geçiyor yada yolcu doldurmak için geç kalkıp 20 geçe yada 30 da geliyor.bence öncelikle köklü sorunları minibüsleri vs çözde sonra bizim zevkimize karış kadir topbaş.neyse açmıyorum ağzımı.....

14. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Okuma Cedros Telesurf 4,50 , Okuma Vsystem Spin 270 cm. 20-60 gr.
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A
    Proje bizim için ilk bakıldığında küçük balık avlanması ve limitler açısından değerlendiriliyor belki ama uygulamanın konusunun bunlarla ilgili olmadığı aşikardır..

Son senelerde balık malzemeleri ithalatının giderek yaygınlaşması, ekipman teminindeki maliyetin düşmesi ile birlikte amatör kıyı balıkçısı sayısı ciddi manada artış gösterdi.. Hal böyle olunca sahiller bilinçli bilinçsiz (çoğu bilinçsiz) eline oltayı kapan insanlarla doldu..

Çıkacak düzenlemenin içeriğini ve uygulamasının nasıl olacağını bilemem ancak böyle bir düzenleme gereklidir.. Yer kapacağız diye otopark mafyası misali türeyen takımcı, bohçacı takımı, çapari ve kurşunun vereceği zararı hesap etmeden etrafına tehlike saçan acemiler, yaya ve denizden geçen gezinti teknelerini gözetmeksizin atış yapanların bir nebze olsun önüne geçileceğini tahmin ediyorum..

Amatör balıkçı için kıyı alanının daralması küçük balık ve havyarlı balık avının da dolaylı olarak önüne geçecektir ancak ispark uygulamasındaki gibi sokaktaki değnekçiyi kaldırıp yerine kendi değnekçilerini koymak gibi bir uygulama olursa yine bir halt olmaz..

Gözlemlediğim bir diğer sonuç da belediye başkanının bu uygulamanın çıkış noktasında ''şikayet'' varlığından bahsetmesidir.. Şikayetin varlığı böyle bir uygulama için belediyeyi harekete geçiriyorsa, şu an yetersiz olan gırgır, trol denetiminde de bizim şikayetlerimizin artması mevcut profosyonel balık avcılığında da daha işler bir düzenlemenin oluşmasında etkili olabilir..

15. avciceyhan

avciceyhan uğur avcı

Favori Kamış:
    mitchel privilege surf
    Favori Makine:
    mitchel avosurf 7000
    herkes farklı yönden bakmış ancak amaç balıkçıyı veya halkı mutlu etmek değil yapmacık bir şey yapıp hem balıkçıya eziyet edicekler 3-5 platformda hem de arnavutköyde bebekte taytlarını giymiş zengin hanımefendilerin koşusu tahatlıyacak böylece güzel ülkemin güzel vatandaşlarını yine uyutacaklar asıl amaç özellikle parası olan kesime yapılacak olan marinalar vb şeylere yer açmak tarabyada şu an marina yapılıyor kim oraya teknesini sokucak sizce 5 metrelik tahta sandalıyla balıktan dönen amcayı görücek mi o marina iyi uykular türkiyem

16. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Arkadaşlar böyle bir saçmalığa hak verecek kadar saf olmayın lütfen. Bu resmen vatandaşın anayasal bir hakkı olan denizlerden faydalanma hakkının gaspıdır. Acemiler etrafa tehlike saçıyormuş. Trafikte de bir sürü acemi hergün terör estiriyor. O zaman araba kullanmayı yasaklayıp bu tehlikeleri engellesinler. Böyle kurunun yanında yaş da yanar mantığı ile yöneticilik olmaz. Uygulamayı görelim demişsiniz ama ben böyle bir uygulamayı hiç bir zaman görmek istemiyorum. Vatandaş istediği yerden değil de belli balıkçılık alanlarından olta atacakmış. Nerede Boğaz'da öyle bir alan var mı? Ben Arnavutköy'den, Kalender'den olta atmak istiyorum. Oradan alıp nereye yönlendirecek beni? Her sabah yeni bir yasakla uyanıyoruz, artık gerçekten yeter!

Neymiş birileri şikayet etmiş. Ben de Boğaz'ın dibini kazıyan gırgırlardan, trollerden şikayetçiyim, İstanbul'un son ormanlarının kesilip 3. köprü geçirilecek olmasından şikayetçiyim, 20. cm yasağını göz göre göre çiğneyip çinekop satan balıkçılardan şikayetçiyim, engellesene Kadir Topbaş!

17. HeaD

HeaD Çağlar

Herşey tamam sıra bu zevki nasıl baltalarıza geldi dimi..şu boğazda 'lokma' denilen mekanın kaldırımları işgal etmesi karşı şeritten (boğazın aksi tarafındaki şeritten)bir tek yayayı geçiremeyecek şekilde park etmeleri gözün hiç görmüyor dimi..balık tutmak bir zevk o kaldırımlarda el elede yürümekte...üç beş kokoşun rahatsızlığına mı kulak vermek icap ediyor anlamıyorum..şu dediğin övündüğün fakat dalgalara maruz kalan hatta metrobüs için inşa edilen kontrollü bir köprü yıkımında bile cana kast ettirmeyi başaran! yönetimini gözden geçir bu işlerle uğraşın yandaşların seçtiği zat!

18. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Ben bunun bir gazete haberinden ibaret olduğunu ve öylece kalacağını düşünüyorum.. uygulamada karalı olsalar bile bence bu en az 1 sene sürer.. ayrıca denetim özürlü yetkililerin bu konuda da beceriksizlerini göstereceğine ve denetim falan yapamayacaklarına olan inancım sonsuz..

Bence herşeyden önce amatör balıkçı belgesi alınması zorunlu hale getirilmeli, üstelik bu belge de sınavla verilmeli ve belgesiz avlanmaya izin verilmemeli.. bir düzenleme yapılacaksa böyle yapılmalı ve avcılara etkin limit denetimleri yapılmalı, limitlere uymayanlara ve özellikle tutuğu balıkları satmaya çalışanlara ciddi cezalar kesilmeli.. böyle uygulamalarla zaten birçok şey düzene girecektir ve yasağa da gerek kalmayacaktır diye düşünüyorum.. nedense ülkemizde ilk akla gelen çözüm hep YASAK olmuştur, hiç kimse yasak getirmeden çözüm üretmeyi düşünmez !!!

19. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Eeee Berkan abicim "Okullar olmasaydı ne de güzel yönetirdim şu maarifi" lafı boşuna söylenmemiş bu ülkede. Kafa hep aynı kafa maalesef.

20. deePblue

deePblue na

bunların dini imanı para..
    kimbilir ne çıkarları var bu işten ???
    sahili rahatlatmak istiyorsa sayın topbaş, emirgan sütişten başlasın çözüme ?
    bende ordan şikayetçiyim bir vatandaş olarak.
    trafiğin anasını ünletiyor o sevgili mekan(!)
    ve niceleri..ama sütişten başlasın dediğim gibi.
    eğer orayı çözerse ben bütün takımları boğaza atacağım yasağı beklemeden.
    olaya masum köylü saflığında bakamayacağım ne yazıkki.
    banghead