Arkadaşlar merhaba... Malum lüfer mevsimi yaklaşırken hepimiz elindeki takımı mümkün olduğunca yenilemeye ve optimum verimi (fiyat-performans) elde etmeye çalışıyoruz.Her ne kadar genelde enerjimizi makina ve kamış seçimine versek de herkesin malumu, doğru misina seçimi de çok önemli.. Bildiğimiz gibi Boğaz'da yaptığımız at-çek usulü avlanma şeklinde,150-200 gr kurşunlar ile peşisıra atışlar,bütün takıma çok fazla yük bindiriyor..Mesela bu yükü azaltmak için kimi zaman surf kamışlar ile jig makinalarını buluşturuyoruz...Dolayısı ile seçtiğimiz örgü misinanın da hem uzağa erimi hem de sağlamlığı avımızı çok etkiliyor..reeling Bu konuyu,kullandığımız örgü misinaları,renklerini ve bunlara bağladığımız şok misinaları,düğümleri vs. ve herşeyden önemlisi tecrübelerimizi paylaşalım diye açtım...Tabiiki örgü misina ile şok kullanmayan arkadaşlar da var.Onlar da burda tecrübelerini bizimle paylaşırlar ise güzel olur... Ben power Pro super 8 slick 10 Lb. 1500 yard Sarı renk olarak siparişimi verdim.(amerika 149$) bu hafta elimde olucak inşallah..Şok olarak da okuma bluefish 0.37 düşünüyorum. Bilahare tecrübelerimi de buradan sizler ile paylaşıcam...
ben örgü kullanmaya başladım sebebi hem ucuz örgü bulmam hem de şok düğümü beceremediğim için sürekli kopma sorunu yaşamam
savagear sarı 0,19 kullanıyorum, sonunda 0,38mm şok var. Şimdilik memnunum ama aklım powerproda kaldı. Yakında bunuda alırım. http://www.ebay.com/itm/NEW-POWER-PRO-SUPER-SLICK-BRAID-AQUA-GREEN-20LB-300YDS-/330729723417?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4d01071619 Bluefish'i şok olarak kullanma, çok esnek! gam sorunu oluyor ilerde. powerline super premium daha iyi. Ayrıca senin siparişinde 10lb biraz az değilmi? 4,5kg çeker değeri? Şok ile örgü arasına kesinlikle "modified albright" düğümü kullanmalısın. http://www.youtube.com/watch?v=K4y2FPIlLNQ
Benim kullandığım dynemalar; Savagear adrenalin 0.19 lb sarı renk fakat çok kısa sürede beyazlamaya başladı.Kullanım açısından hem yemlide hemde spinde kullandım.Benim ilk örgüm olmasına rağmen ne düğümlenme nede başka bişey olmadı memnunum ama renk atması kaplamasının çabuk çıktığının göstergesi. Power pro 15lb moss green bu adrenaline göre daha yuvarlak bir ip ve makineden boşalmasıda güzel.Sanki biraz rüzgar tutuyormuş gibi geldi.Çok fazla kullanma şansın olmadı 7-8 kere avlandım fakat renk sorunu yok şimdilik. Spiderwire stealth 10 lb moss green braid diğer iki ipten daha yumuşak bir dokusu var diyebilirim.Daha yeni aldım suda kullanma fırsatı olmadı.Denedikten sonra yorumlarım. __________________
Tavsiyen için teşekkürler...Bluefishten vazgeçtim... Power Pro super 8 slick in 15lb olanını arkadaşım şoksuz kullanıyor. Ben ise olası takılmalar ve gerektiğinde düğümden misinayı kopartmak için şok kullanmak gerektiği kanaatine vardım...çoğu üstad da bu görüşte. Dolayısı ile şoklu 10 lb power Pro kullanabilirim diyorum. Zira 10 Lb.ama kalınlık 0.15.(diğer forumdan başka bir arkadaş cihaz ile ölçmüş). Ama ipeksi ve pürüzsüz bir yapıda olduğu için mesafesi çok iyi...
Birde daiwanin 8braid tournement ini deneyin. 30lb 16.5kg çekeri var ve bu 0.16için. Ha biraz pahali.
EF-FE diye bir şey var. 0.12'sini kullanıyorum. Bacak gibi levrekler, adam boyu camgözler vs. çekmişliği vardır, gayet memnunum, zira ben alırken pek ucuzdu.
Yanılıyorsun. Şimdi balığa gidicem. Sonra bir ara yazarım uzun uzun. Ama uzatmadan, ABS kafalı daiwa bir makina al, tekrar edeyim bir daha.
Shock leader için yani türkçesi şok misinası için power pronun zaten kendisinin tavsiyede bulunduğu düğüm UNİ TO UNİ KNOT tur.Denedim gayet başarılı bir düğüm.Yanlız iki ucu ayrı yöne baktığından çift uçludur.Benim tavsiyem Aretinde bu konuda çok fazla kafa yorduğu MAHİN KNOT taş gibi bir düğüm .Tüm denemelerimde geçer not almış ve gayet ince ve kamışın halkalarından geçerken sorunsuz boşalır ve toplanır.Bu iki düğümü herzaman kullanabilirsiniz.:thumb: UNİ TO UNİ http://www.5min.com/Video/How-to-Tie-a-Double-Uni-Knot-64271747 BUDA MAHİN http://www.youtube.com/watch?v=hXtyKlesU40
Kenancım örgü misinada şok kullanmassan eğer başına büyük işler alabilirsin.Kurşunu sallarken kapanan makine,ipte anlamadan dolanma vesaire ip misine kopmayacağından ya sana yada yanındaki arkadaşlara zarar verebilirsin.Allah korusun çok kötü şeylere sebep verebilir.
haklısın benzer bir makine kapanması yaşadım allahtan sağda solda kimse yoktu. güvenlik diyince akan sular durur bende... öğrenicez bu şok işini artık.
Bende baştan örgü misinaya gecersem bu şok işini bırakıcam ,şoksuz atıcam demiştim...çünkü geçen sene şok bağlamaktan gına gelmişti. Fakat ustaların dedikleri doğru. Şok kullanmanın en büyük faydası emniyet..
Serdar bey ilginiz için teşekkürler. Balıktan dönünce yada müsait olunca ABS olayını anlatırmısınız... Hep beraber bilgilerinizden feyz alalım.
ABS Demek, Kafanın ön, yani uç tarafı, arkasından geniş olan makara demek. Bu, ip misinanın toplanıp topluca makarayı terk etmesini engelliyor. Diğer makinelerde bu sorun burnunuzdan getiriyor. Sadece Daiwa değil, başka markaların da bu tür makineleri var elbette. Burada arkadaşlar söylüyor, makine kapanırsa. İp misina acımaz, kamışınızı filan kırar geçer böyle durumda. Bir diğer mesele, ip misina makinanın yüzüğünü keser. Merak edene, kesilmiş bir sürü yüzük var, o sarma telinin olduğu yerdeki, yollarım. İp misina kullanacaksanız, makineniz bilhassa o süper misinaya hazır olacak. Ve Daiwa varken, daiwa almak elzemdir. Bu bahsettiğimiz sorunları onunla yaşamazsınız. Tel kapanması mı, yüzük mü kesecek, bunlar Daiwa ile unutacağınız şeylerdir. Yoksa ip denen dyneema misina burnunuzdan getirebilir ki, getirmiş ve onu kullanmaktan vazgeçmiş pek çoklarını tanırım.
Tabi şunuda eklemek lazım. Eğer böyle sağlam ve nitelikli bir makinanız yoksa, ip misina kullanmadan önce iki kere düşünün.
Serdar bey , Elimde shimano biomaster 8000 pg var..daha yeni aldım ve kutusundan çıkmadı.bu olur mu..? Ayrıca birde daiwa tavsiyesi alabilirmiyim sizden ABS olanlardan.. Bütçe 1000 tl civarı..
Ferhat bey elinizdeki makineyle boğazda her türlü av yapabilirsiniz.Başka makine almaya gerek yok şimdilik.Devride 4.8.1 her turda 90 cm civarı sarma kapasitesiyle gayet yeterli.