Boğaz'da bekleyiş sürüyor

Konu, 'Genel Konular' kısmında Aret tarafından paylaşıldı.

1. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Sabah Beykoz meydanındaki balıkçının tezgahları bomboştu. Beni görünce balık gelmedi henüz dedi. Sonra yanından geçip dolap kapaklarını kaldıracağımı bildiği için birkaç gırgırdan 4 kasa balık geldi ancak, satmak için halden fiyatların açıklanmasını bekliyoruz dedi. Balık işi menkul kıymetler borsasına dönmüş, halden günlük fiyatlar açıklanıyormuş artık. Daha neler göreceğiz. Neyse kavga dövüş aldım gerektiği kadar balığı.

Biraz sonra bu balıkçının asıl toptancısı olan Poyrazköylü balıkçının kamyoneti yanaştı. Meydandaki herkes günün hasılatını görmek için toplandılar. Beykoz'da bugün ne balık satılacaksa hepsi bu kamyonetin içindeydi, başka balık gelmezdi. Kamyonet silme hamsi doluydu. Kilosu 4 liradan satışa konuldular. 1 torik ve bir lüfer vardı, daha kamyonetteyken satıldılar. Bir kasa da palamut vardı. Boğaz girişinde avlanan bu teknenin hamsi bolluğu, henüz palamut ve lüferin Boğaz'ın uzağında olduğunu gösteriyor. En az bir, belki iki hafta daha beklememiz gerekecek.

Daha sonra arkadaslarla denize açılıp, Büyükliman'ın ilerisindeki Hamsi Koyu'na kadar gittik. Deniz çok tenha ve çok güzeldi. Akşama kadar yüzerek deniz sezonunu kapattık. Sabah Yeniköy çakarında tekne bolluğu vardı. Heralde uzun olta ile tek tük lüfer alınmıştır. Umur yeri ve diğer av yerleri çok boştu.

Akşam döndüğümde balıkçı onlarca kasa hamsiyi bitirmişti. Belli ki iftarda pek çok Beykoz'lu ailenin sofrasını bugün hamsi şenlendirecekti.

2. berkur

berkur şükrü

Favori Kamış:
    SHIMANO SURF LEADER 450 BX-G 3 PARÇA
    Favori Makine:
    shımono exage-ryobı epplause-shımono power aero fılegentd.
    En İyi Avı:
    lüfer+palamut.
    napalım beklicez artık yapacak bişey yok:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

3. eLaLeMBiaLeM

eLaLeMBiaLeM Ercan

Favori Kamış:
    Lineaeffe S-FLEX / Okuma PL 865
    En İyi Avı:
    Yakaladığımda yazacağım:)
    Konuda tezgah balıkçı falan geçince aklıma geldi perşembe günü mahallemizin semt pazarı ve pazarımızdada 1 tane balıkçı var sadece mecburen ordan alıyoruz balığı,av yasağı kalkana kadar hamsinin kilosu 8den aşağı olmuyordu neyse bu hafta baktım hamsi yok sardalya mezgit levrek vs var ve mezgitler güzel iriceydi kilosu 5liraydı 1 kilo alayım dedim,hiçbir zaman mezgiti yada küçük balıkları temizlemezlerdi bu kez "abi 2 dk bekle hemen temizleteyim" dedi ve dediği gibi 2-3 dk bekledim mezgitler temizlendi poşetlendi bana verildi. eve geldim tam iftar vakitleriydi açtım poşeti yıkayıp eşime vercektim pişirilmek üzere,açmamla kapatmam bir oldu balıklar resmen leş kokuyordu.yani orucun son dakikaları olmasa ve orda olacağını bilsem götürüp hiçbişey demeden tezgahına bırakıp "al bakalım 5lirayla zengin ol" diyip gelecektim. siz siz olun aldığınız balığı daha tezgahtan ayrılmadan mutlaka kontrol edin zira av yasağı kalktı diye bu kargaşada buzhanedeki stok balıkları eritmeye çalışanlar mutlaka olacaktır.

4. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    2 aydır durmaksızın esen kuvvetli poyraz üst suyu çok soğutuyor, balık akarsa da kanaldan, oyalanmadan akacaktır.

ekim ayında pastırma yazı yaparken randıman alırız boğazdan, öncesinde pek bir şey beklemeyin...

5. 56562

56562 xxx xxxxx

" Boğaz' da bekleyiş sürüyor " konusuna ekimdir ;

06.09.2009 sabahı 06:00 itibarı ile Göksu deresinden boğaza çıktık. Neredeyse tüm boğazı daha önce balık alınmış noktaları tek tek deneyerek palamut ve istavriti aramamıza rağmen sonuç kocaman bir sıfırdı. Dün şansını boğazda deneyen tekneler ve kıyı balıkçıları sanırım tamamı günü bol bol temiz hava alarak geçirdiler.

Günü kurtaran, yemli olarak tutulan 2 Kg. civarında izmarit ve yeşil floş tüylü, sinek iğne çapariye gelen tirsi balıkları idi.

Resimde, uzun olta ile akıtıya karşı lüfere baraj kurmuş, bir o kadarda beklemekten bıkmış tekneler.

Herkese bol ve bereketli avlar dileklerimle.