herkese iyi akşamlar.ben genelde avcılar tarafından tekne ile çapariye çıkıyorum.ama artık boğazda kıyıdan çapari ile avlanmayada başlamak istiyorum.gerçi bu kış çinekopa rapala denemelerim oldu ama akıntı biraz gözümü korkuttu onun içinde doğru galataya. neyse sormak istediğim malum çaparide atçek için takım hafif olmalı ama boğazdaki akıntıyı da düşünürsek güçlüde olmalı .ben lineaffe oystercast kamış ve okuma avenger65 le rapalada bayağı bi sıkıntı yaşadım.onun için bu kamışı beklemeli avlar için ayırıp kendime okuma compressa kamış 400 gr civarı edindim.ama makina konusunda sizin fikirlerinizi almak isterim.avengerle devam mı etsem yoksa http://www.balikmarketim.com/?urun-54632-Daiwa-Crosscast-S-5000-Surf-Olta-Makinesi.htm veya http://www.balikmarketim.com/?urun-16814-SHIMANO-NEXAVE-6000-FB-OLTA-MAKiNESi.html bu iki makinayıda düşünüyorum.fakat 50 lik 60 lık olmaları beni dşündürüyo.gerçi nexave yi kesin alacam olmadı tekneden kullanırım geçen raw2 mi almaya gittiğimde baktım valla yağ gibi makina neyse tavsiyelerinizi bekliyorum
Daiwa ve Shimano bu işin ekol markalarıdır. Her ikiside, amacına uygun alınan ürünlerde yarı yolda bırakmazlar. Türkiye pazarında, bence her zaman 1 adım önde olan, Shimanodur.
tevfik abi öncelikle ilgin için teşekkürler.muhakkak 2 makinada marka olarak önde olan makinalardır ama merak ettiğim boğaz için küçük kalırlarmı
Boğazda kullanılan birçok makinadan daha güçlü olacağı kesin. Yalnız Nexave 6000 ve 10000 liğini misina kapasitesi bazında incele. Uygun olanına yönel. Makina olarak aynı makinadır. Sadece makaralarının misina kapasiteleri farklılığı vardır.Fiyat farkı da yoktur. Tabii bütçeniz daha yukarılara çıkarsa alternatif seçeneklerde daha iyi olacaktır. Mesela bir Ultegra gibi.
Butçe uygunsa bir adet daiwa emcast 5000 edinin gerisini o halleder siz aviniza bakarsiniz. Biraz daha butcem var derseniz daiwa emblem pro edinin. Az daha çikayim tam olsun noktayi koyayim kafam rahat olsun derseniz daiwa tournement entoh 4500 derim.
emcast incelediğim bi makina idi ve kesinlikle güzel bi makina .fakat 685 gr olması beni düşündürüyo ama anladığım kadarı ile daha hafifinide boğaz için bulmak zor galiba
Emcast Plus 5500 makinami caparide denedim ve cok agir (yavas degil, gramaji fazla) buldum. 4500 veya 5000 modeli bulabilirseniz tavsiye ederim. Ikinci opsiyon olarak Emcast Advanced (4500 veya 5000), ucuncu tercih olarak da Emcast Sport (4500 veya 5000 modeli) uygun olur bence. Emcast Evo ise tavsiye etmem. Tuzlu su korumasi ozelligi olmadigini tahmin etmekle birlikte, nispeten hafif ve kullanisli olmasi sebbiyle yeni Crosscast serisine de bakmakta fayda var.
680gr da kuvvetli, is gören bir makina için abartilacak agirlik degildir. 50gr 100gr hafif olup iki baligi çekmeye debelenmekten iyidir. Yoruluyorum, kamis uzun, makina agir, balik uzakta vs.. diyen bir spin takim yapacak ucuna da sahtesini takip eglenecek bütce meselesi neticede. Hem torklu hem hafifler de var lakin fiyati da ona göre
Serkan Bey, acele karar verip bütçenize uygun olanı değil bence bir süre bekleyip üst modellerden almanızı tavsiye ederim, daiwa windcast x veya z yada shimano ultegra CI4. Daha sonra boğazdaki ihtiyaçlarınıza göre zaten bu modellere yöneleceksiniz.
Mesela Emcast Plus serisi icin degerleri (agirlik, sarim kapasitesi, vs.) incelemek icin bkz: http://www.ebay.co.uk/itm/Daiwa-Emc...t=LH_DefaultDomain_0&var=&hash=item76c108e2bc ECP 4500: 23.3 oz (660 gr) ECP 5000: 23.3 oz (660 gr) ECP 5500: 27.9 oz (790 gr) ECP 6000: 27.9 oz (790 gr)
evet konu ile alakadarlığınız için teşekkürler ama şahsımın sizin tabirinizle yok makina ağır yok kamış uzun vs diyip sahtemi takım eğlenecek olsam idi bu başlığı açıp tavsiye almzdım zaten yapardım.ben sadece çapari de az yorulmak için hafif bi makina tavsiyesi istedim o kdar ayrıca ben eşimle birlikte avlanıyorum bazen olayın o boyutuda var.ok
serkan bey , burasi malumunuz bir paylasim platformu. açmis oldugunuz konu da diger butun konular gibi bu konuda bilgi arayan kisilere fikir olacaktir. yazdiklarimi begenmiyorsan sahteni tak spin çalis olarak algilamamaniz gerekir. mesajimda aradiginiz kriterde makinalarin bulundugunu fakat fiyatlarinin ornek vermis oldugunuz makineye kiyasla oldukca yuksek oldugunu da belirmistim.
ben o zaman şöyle bi kısıtlama yazım.fiyatı 350 tl ağırlığıda 600 gr geçmeyen boğazda sadece çapari için kullanabileceğim akıntıyada göz önünde bulundurursak tavsiyeleriniz ne olur desem.ama tabiki varsa .benim araştırmamda ya fiyatı uymuyo bu konuda yardımcı olursanız sevinirim
Eğer yakınsanız decathlon mağazasına bir bakın hafta sonu baktığımda ultegra 10000lik 350 gibi bir rakamdı. ihtiyacım olmadığından tam dikkat etmedim ama fiyatı gözüme takılmıştı. stok fiyat konusunda telefonlada bilgi alabilirsiniz. syg
Sevgili Serkan Piyasada her gayeye uygun kamış,makara ve sair ekipmanı bulabilmek artık mümkündür. Dolayısıyla seçim yaparken az bir dikkatle ve araştırmayla doğru ve işlevsel bir takıma sahip olabilmek olası hale gelmiştir. Elbette kitabi bazı bilgiler vermek mümkündür. Ancak bilinmelidirki İstanbul Boğazı nev-i kendine münhasır bir avlaktır,emsali nerdeyse bulunmayan bir mahaldir. Herhangibir avlakta uygun düşen bir takımın özellikle makaranın boğazada tam uyması,çoğu kere olası olmamaktadır. Hiçbir makina üreticisi Boğaz Şartları için üretim yaptıklar iddiasında olmayıp,buralara geldiklerinde durumu görüp şaşırmakta ve biz bu şartlar için üretim yapmadık demektedirler. Bence basit bir mantıkla makinanın dişili yapıısının en azından hafif jigginge uygun bir yapıda olması gereği vardır. Ağırlık işide orantılı olarak halledebilinirse ideal olacaktır. Birçok afaki marka vermek mümkündür elbet.Ancak bunlar acaba ağır iş makinalarımıdır,fiyatları uygunmudur. Hareket noktan jigginge dayanıklı markalar ve modeller olmalı bu konuda fiyat araştırması yapmalısın. Sevgiler