Merhaba arkadaşlar, 3 günlük tatili firsat bilip ben de sezonu açtım. Surf kamışı ve çapari malzemelerini alıp hem biraz gezinmek hem de olta atmak için Arnavutköy tarafına gittim. Çok erken saatte gitmeme rağmen sahil maalesef ana baba günüydü. Bilindiği gibi bu kalabalıklar balık tutma zevkinin çoğunu öldürüyor. Ama ne yapalım, denizler hiç birimizin malı değil tabii ki. Balıkların Karadeniz'e çıktığı bu mevsimde çapariye gelebilecek bütün balıklar oltalara geliyordu. Açıkta ve dipte oldukça iri istavritler vardı. Açığa atamayanlar da kıyıdan ve yüzeyden hamsi, çaça ve bazen de sardalya alıyorlardı. Tadını özlediğim olta balıklarından 2 kilo kadarını alıp avı sonlandırdım. Balıkların tümü de siyah iğneli yeşil çapariye geliyor. Diğer çeşitler hiç verimli olmadı. Bilgilerinize... Resimler: koca ağızlı hamsi günün çeşidi: istavrit, sardalya, mezgit, hamsi ve çaça
İşte budur, özlediğimiz Aret avlarından birisi daha, Aret sezon hayırlı olsun kardeşim, Allah daim edip, gönlündeki avları nasip etsin, Makine BN250 mi?
Bundan iyisi can sağlığı. Balıklar ışıl-ışıl, gün güzel geçmiş, kurtlarını da dökmüşsün. Tebrik ederim Aretcan, nice güzel günlerde güzel gönlünce avlara rastgelsin. Selamlarımla.
Tebrikler ben de dün Arnavutköydeydim kalabalıktan insanlar olta atamıyorlardı. Artık boğazda bir tekne organizasyonu yapılsa diyorum. Arkadaşlar ne dersiniz tam zamanı değil mi sizce de.
Balığın yeri belli oldu Dün ben o kalabalığa girmedim sevmem de zaten. Biraz yukarıları denedim ama balık koydaymış demek. Sular da nehir gibi akıyordu. Hatta en son Kemal ağabey 170 taktı çapariye. Mezgit süpriz olmuş. Tebrikler.
Murat abi teşekkürler, asıl sezonu sonbaharda açacağım ama arada bir bu istavrit avları da fena olmuyor. Bir de Mayıs-Haziran'da Boğaz'da eşkina deneyeceğim, şansım olur mu sence? Gönlümdeki avlardan biri bu Makine evet BN250.
Bende 23 Nisan da boğazdaydım.Belki yarına kadar konu açılır.Teknede açıkta çok iri kaliteli istavritler vardı.Balıkta boldu.Denizdeki tüm tekneler ziyadesi ile balık aldı.Avınızı tebrik ederim.
Aret bey tebrikler, Güzel bir av gerçekleştirmişsiniz, ayrıca o bölgede avlanmakta her babayiğidin harcı değildir, çok sağlam derecede sinirlere hakim olmayı ve inanılmaz derecede sabırlı olmayı gerektiren bir avlaktır. Bu yüzdende sizi bir kez daha tebrik ederim. Bundan sonraki avlarınızın da en az bu av kadar bereketli geçmesini dilerim.
güzel ve bereketli bir gün olmuş aret tebrikler ellerine sağlık geçen seneye nazaran mezgit bu sene çok az galiba