Boğazda Çinekop Eylemi

Konu, 'Tekneden Balık Avcılığı' kısmında isottevfik tarafından paylaşıldı.

1. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    İstanbul'da balıkcılar, Çinekop balığına getirilen kısıtlamalara karşılık, seslerini duyurabilmek için 100 tekneyle boğazda eylem yapıyorlarmış ve 1 hafta denize açılmayacaklarmış. Ne ala, keşke 1 yıl açılmasalar.

Sizde kıyıdan kamışlarınızı onlara doğru sallayarak eylemi renklendirin isterim.

2. 3182

3182

tevfik abi onlar tatlısu kurnazı Kurban bayramı dolayısı ile balık satılamayacak zaten. Kaldıki yasağa uydukları yok her yerde 10 cm defne yaprağı satılıyor.

Hem suçlu hem güçlüler akılları sıra. Ben bu işlerden sorumlu bakan felan olsam Boğazlarda ve boğazın çıkış ve girişlerinin 30km çevresinde ağ-trol-midye ne varsa yasaklarım.

3. SazanAvcisi

SazanAvcisi Enes Bozkurt

Favori Kamış:
    liffea carbon 4.20 spirit surf Liffea Turna Fress 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Salina 2 1600 Okumuma Trio 30S 12 kilo Cekerli
    En İyi Avı:
    Kısmetse lüfer;istavit 6 kilo ;izmarit 11 tane :D;kırlangiç 1 tane;sazan bıyıklı 1.5 kg;1 tane gümüş
    yakında mesleksiz kalacaklar haberleri yok boyle giderse :(

4. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Valla tam sark kurnazi bunlar. Bayramda hasilat düsecek, belki bayram diye zaten denize çikmayacaklar. Tam firsattan istifade. Neyse bari hazir balik akarken kurtulan seneye anaç olur

5. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    1 hafta değil hiç çıkmayın sanki yalvaran var balık tutun diye pis talancılar

6. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Kadem kardeşim, aynını bende düşündüm inan. Su kurnazı dedim kendi kendime.:p :p

A haber kanalında habere konu olan teknelerden birinden yayın yapan muhabir soruyor eylemcilerin başına,

'' Bu eylemi niye yapıyorsunuz '' diye.

Eylemci bilmem ne başkanı da,

'' Çinekop yasak boyunun kendilerini çok sıkıntıya soktuğunu, bunun yasal düzenlemesinin yeniden yapılması için, sesimizi Tarım Köy İşleri Bakanına, falan mercilere, filan yerlere sesimizi duyurmak istiyoruz. Yoksa tezgahlarda balık olmayacak. vatandaş balığa hasret kalacak, falan filan ''

Bizde Karadeniz Hamsi yeriz kardeşim. 1.5 kilosu 5 lira. Hemde tam yağlı zamanı.

7. vtecc

vtecc fatih

Favori Kamış:
    LINEAEFFE CEBOASTUR NEAH BAU KAMIŞ 4.20 LINEAEFFE SPIRIT SURF KAMIŞ 3.90M Okuma Salina SeaSpin10-40
    Favori Makine:
    OKUMA SALINA SAII 10000 DAM STELL POWER 360 SHIMANO SAHARA 3000 FD
    En İyi Avı:
    45 cm balon :)
    İnsanın başına ne gelirse cehaletten gelir eğitim şart..

8. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Rezil adamlar zaten yasağa karşı küçük balık satmaları yetmiyor, bir de yavru balığı satmak için alenen gösteri yapıyorlar. Size bu cesareti veren yetkililere yazıklar olsun.

9. Emrahs

Emrahs Ezergeçerus

Favori Kamış:
    Lineaffe Ac-Casting 4.20
    Favori Makine:
    Shimano Sienna 4000
    En İyi Avı:
    24 cm Çinekop
    Biz de eylem yapalım. Yok mu Amatör Balıkçıları organize edecek bir dernek filan?

10. volkan_gym

volkan_gym volkan polat

Favori Makine:
    banak 5000
    En İyi Avı:
    1.2kg palamut
    evet doğru katılıyotum size bir e utanmadan eylem yapıyorlar bence bunların asıl amacı lüfer ailesine soyunu kurutmak burdan başka bir şey anlaşılmıyor.
    1 hafta değil 1 ay balık yiyilmiyicek( daha az tüketilecek) haberleri yok. allah bildiği gibi yapsın bunları.

11. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    Aramızdaki "Balık kıyıdan tutmayla bitmez," deyip Çinekop avlamaya devam sivri zekalılardan bile kurtulamazken, bu işler gayet normal.

Ne kadar köfte o kadar ekmek diye bir laf vardır. Daha elinde olta olan kıyıdaki adamın mentalitesi ortaçağ da kalmışken, yaptığı eylemin felsefesinden bihaberken daha çok dizimizi döveriz biz.

Hiç şaşırmıyorum, hiç!

12. 29519

29519

Zaten gırgırlara kızan tiplenrinde yarısından çoğu kendilerine tutulacak balık kalmayacak korkusu ile kızıyorlar. Yoksa çoğunun doğaymış lüfermiş sürdürülebilir balıkçılıkmış umurunda değil.

13. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000 XSB - Shimano Biomaster C5000 FB
    Bir de "bizimkinin santimi belli" diye pankart açmışlar..

Komedi mi ararsın al sana komedi...

14. vpn

vpn Kenan

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Lineaeffe furrycaster, Okuma Carbonite, Okuma V System, Bluefish jig
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem Pro 6000, Daiwa Emblem Pro 5500, Okuma Raw, Daiwa Crossfire 3500
  15. vpn

vpn Kenan

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Lineaeffe furrycaster, Okuma Carbonite, Okuma V System, Bluefish jig
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem Pro 6000, Daiwa Emblem Pro 5500, Okuma Raw, Daiwa Crossfire 3500
    Sarıyer’den hareket eden balıkçılar, balık avına getirilen boy sınırlamasına tepki göstermek için yaklaşık 200 tekne ile İstanbul Boğazı’nda eylem yaparken Zonguldak'ta bir balıkçı denizden yaklaşık 10 ton hamsi çekti.

Balıkçılar avlanma limitlerinde yapılan değişiklikleri ve küçük balıkların avlanmasına getirilen sınırlandırmayı teknelerine astıkları “başbakan balıkçıya sahip çık”, “yanlış ölçtünüz”, "lüferime dokunma, 1 milyon balıkçı mağdur”, “Bizimkinin santimi belli" yazılı pankartlarla protesto etti.

SANTİM EYLEMİNDEN KARELER

Balıkçıların eylem sırasında teknelerinden mehter marşı çalmaları dikkat çekti.

Balık avcılığında yapılan değişiklikle avlanma limiti lüfer için 14 santimetreden 20 santimetreye, lagos ve orfoz balıkları için 30 santimetreden 45 santimetreye çıkarılmıştı.

Bilinçsiz balık avcılığına dikkat çekmek için başlatılan “Seninki kaç santim” kampanyası da kamuoyunda büyük ses getirmişti.

DENİZDEN 10 TON HAMSİ ÇEKTİ

Bu arada Zonguldak'ta, bir gecede 10 tona yakın hamsi avlayan balıkçının tekneden 6 kilosunu 5 liradan sattığı hamsiye halk yoğun ilgi gösterdi.

10 TON HAMSİYİ ZONGULDAK'TA AVLADI / FOTO GALERİ

20 tayfası ile dün gece Kilimli Beldesi açıklarında ava çıkan ’İsmail Serter’ adlı balıkçı teknesi, sabaha karşı 10 tona yakın hamsi ile Zonguldak Limanı’na döndü. Teknenin sahibi 7 yıllık balıkçı 43 yaşındaki Ahmet Küçük, balıkları 6 kiloluk torbalar halinde satışa çıkardı. Ucuz hamsi satıldığını duyanlar, limana akın etti. Vatandaşlar, teknede kovalarla torbalara doldurulan hamsiden alabilmek için sıraya girdi. Torbası 5 liradan satılan hamsi, bayram öncesi halkın yüzünü güldürdü. Bazı vatandaşlar 6-7 torba hamsi birden alırken, bazılarının da kasalarla alması dikkat çekti. Teknedeki hamsinin 4 tonu, 2 saatte satıldı.

Balıkçı Ahmet Küçük, Karadeniz’de hamsi bolluğu yaşandığını söyledi. Dün kilosu 5 lira olan hamsiyi, bugün neredeyse bir ekmek parasına sattıklarını belirten Ahmet Küçük, "Hamsi bol olunca, vatandaşa da ucuz satıyoruz. Halk ucuz balık almaktan, biz de satmaktan memnunuz. 4 ton hamsi 2 saatte tüketildi. Birkaç saat sonra tamamının satılacağını düşünüyoruz. Önümüzdeki günlerde istavrit de tezgahlarda bol olacak" dedi.

16. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Valla isterdim ki, sizlerde 3.00 - 4.00 metrelik kamışlarınızı açıp, karşılarına geçerek demeliydiniz, bizimkiside.......................:p :p

Gösterileri biraz daha renklenirdi.:p :p

17. 3182

3182

onların lideri var ona sormak lazım bu denizlerde eskiden kılıç ,orkinos,uskumru,kolyoz varmış? ki ben görmedim. Acaba bu balıklar neden şimdi yok? Yoksa gece ışıkla marmarada uskumru yu kolyozu avlayan amatör balıkçılarmı bitirdi bu balıkları?

Kılıçbalığını bitiren poyrazköylüler diyolar yorumunuz nedir? kıyı balıkçılarının katkısı olmuşmudur kılıç balığının bitirilmesinde?

Bakın 2 sene önce ışıkla mayıs ayında assos ta gözlerimizle gördük nasıl havyarlı istavrit kolyoz uskumru avladığını gırgırların. Neticesi bu yıl görebildinizmi o bölgeden uskumru kolyoz raporu? nerde lipariler uskumrular? orayıda bitirdiler.

Bizim içimizden birisinin meclise gidip bu işlerin peşinden koşması lazım. Oy sayımız bir milletvekili çıkarmaya yetermi acaba o kısmını bilmiyorum.

18. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    Kadem, Kılıç'ı bilmiyorum ama Orkinos'u, bizim balıkçılara çelik ağları bedavaya veren Japonlar bitirdi.

Çocuktum hatırlıyorum, Çınarcık'taki dayım (balıkçıdır) "Bir ülke ancak bu kadar peşkeş çekilir," demişti. Orkinosları bitirdikten sonra, çelik ağları bedava alanlar herhalde münasip bir yerlerine sokmuşlardır.

Daha çok hikaye biliyorum. Yine 8-10 gırgırcı ağlarını birleştirip adaların etrafını sararlar. Bildiğiniz 360 derece. Sonra kıyıdan ağlara doğru ışık çakıp ada çevresinde, irili ufaklı ne varsa toplarlar.

O yüzdendir şu günlerde bu hıyarların gözü İmralı adasındadır.

Düzelmez. Hiçbirşey olmaz bu insan topluluğundan. O yüzden serbest bırakılsın. 1 günde bitirelim denizde ne var ne yoksa.

19. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Sn. KOKOŞ efendi diyordu, '' oltacılar atıyorlar oltaları ve ne var ne yok tutuyorlar ve balığın kökünü kurutuyorlar '' diye.

Zamanında o Kılıçları, Orkinosları oltalarla tutmasaydınız, :p :confused: bu gün özlemini duyduğunuz balıkları görebilirdiniz !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

KOKOŞ efendi ne kadar haklı değilmi.:cool: :cool:

20. 3182

3182

Onlara kalsa çoktan bu balık bitmişti. Feridun usta ile geçen bir konuşmamızda bu balığı allah koruyo fırtına oluyo lez oluyo su sıcaktı balıklar büyük sürü oluşturmuyo öyle oluyo böyle oluyo bi şekilde boğazdan akıp gidiyo. Yoksa bunlara kalsa gerçekten kökünü kuruturlar.