Boğazda çinekop lüfer için tavsiye

Konu, 'Kamışlar' kısmında ArtHur tarafından paylaşıldı.

1. ArtHur

ArtHur ByArtur

Favori Kamış:
    daiwa 3,60 kamış pelican cast69
    En İyi Avı:
    çinakop,sarıkanat
    Arkadaşlar herkese merhaba ben genellikle bebek yada kabataş civarında avlanıyorum şu an elimde eski bir daiwa kamışla pelican cast 69 makina var fakat daha iyi bir takım almak istiyorum ama hangi kamış ve makinayı almam gerektiğini bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

2. ArtHur

ArtHur ByArtur

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    çinakop,sarıkanat
    .

Arkadaşlar bir yardım yahu kimsenin konuyla ilgisi yokmu zaten kamışta kırıldı bu arada.

3. RainboW

RainboW Sertan

Öncelikle geçmiş olsun diyelim... Piyasada birbirinden farklı markalar mevcut. Bu yüzden seçimde zorlanabilirsiniz. Boğaz için bir çok kişinin tavsiyesi en az 3.50 veya 3.90m 100-200 atarlı kamış olacaktır. Tabi konu surf kamış olunca 4.20m uzunluğu da tercih edebilirsiniz.

Ben kendimden örnek vereyim. İnatla surf kamış almıyorum. Benim kullandığım kamış sizinki gibi daiwa marka carbon mx950, 3.50m 100-200 atarlı ve 12 yıllık bir kamıştır. Bu kamışın başına bir iş gelir de kullanılmaz duruma gelirse sanırım yine normal bir kamış alırım. Surf kamış kapalı uzunluğu fazla olduğundan pek ilgimi çekmiyor açıkçası. Ancak yeni bir surf makina peşindeyim. Onu alırsam surf kamışa sıcak bakabilirim belki. Ama şu anda surf kamışa rağbet daha fazla gibi. Marka isterseniz de Lineaeffe nin modelleri var ve fiyatları uygun sayılır. Model olarak Turnafresh, S-curve, extreme veya sorento yu inceleyebilirsiniz.

4. mturetken

mturetken Murat Türetken

Favori Kamış:
    Zıpkın, At Çek olta takımlarım
    En İyi Avı:
    4,5 kg Levrek (Zıpkın), 2,5 kilo Levrek (at-çek)
    Merhaba;

Bende sizin durumda olduğumdan elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışayım..Forumlarda genellikle aynı yada benzer başlıklar olduğundan ustalar ve tecrübeli arkadaşlar bazen yazamıyorlar artık..:) Ben nasıl yaptım....
    Sayfaları araştırdım, google'dan baktım ve 3.90'lık bir kamış ve ona uygun bir makine aldım. Tavsiye edermiyim, henuz kullanmadığım için yorum yapmam doğru olmaz ama şu ana kadar hakkında olumsuz bir yorum görmedim. Modeli imza kısmında görebilirsiniz..

Ben şu ana kadar at-çek takımımla avlandım.. Hafta başından beri de ekip olarak (2 kişi) yaklaşık 30 parça sarıkanat - çinekop yakaladık.. Ben at çek olayını daha fazla sevdiğim için yemlili denemedim henüz, haftasonu kısmetse onu da deneyeceğim... At çek için olta takımımdan gayet memnumum, tavsiye ederim..

Saygılar & sağlıklı günler...

5. ArtHur

ArtHur ByArtur

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    çinakop,sarıkanat
    .

Arkadaşlar öncelikle ilginiz için teşekkür ederim burası gerçekten çok iyi bir paylaşım sitesi çünkü insan aradığı her türlü cevabı bulabiliyor. Benim anladığım kadarı ile sörf kamışlarla daha uzağa atılabiliyor fakat kapalı uzunluklarıda gerçekten uzun lineaefe marka bir kamış alacağım kesin sanıyorum olyster modelini tercih edeceğim. Herkese teşekkür ederim.