Bogazın anadolu yakasında oturuyorum ve palamut tutmak istiyorum rapala ile mi yoksa palamut çaparisi ilemi tutmak bi acemi için daha kolaydır? bilgi verirseniz memnun olurum
Tarık kardeşim merhaba Kardeşim diyorum kusura bakma yaş farkımız hayli büyük: Anladığım kadarıyla sende benim gibi acemisin. Ama;genç olman ve daha büyük balık tutma heyecanına hak veriyorum. Fakat bu sebeple piyasada bulunan bir çok sahte yemlere para verip bu heyecanını köreltme Eminim sana bu konuda yardımcı olabilecek bir çok deneyimli ağabeyler olacaktır. Çünkü herşey tecrübe gerektirir,zaman gerektirir. Sadece av raporlarını okuma!! av teknikleri takım donanımları,hava koşulları vs Benden bu kadar Nacizane sana yardımcı olabildiysem ne mutlu bana
Palamuta iş yapacak rapala, maria princess'tir. Diğerleri eh işte denebilir. Ama daha iyisi, kaşıklardır, bilhassa kastmaster gibi ağır kaşıklar. Palamut çok şeyle tutulabilir ama, diğer marka, modellerin filan verimi bunlara göre çok daha düşüktür. Diğer modeller, genelde kalabalık olan avlaklarda iş yapar. Yani bir sürü balıkçı kıyıa dizilmiş, benzer sahteleri atıp çekip duruyorsa, balık onları görünce kanıksamaya başlar ve yemmiş gibi algılar. Birde, bilhassa palamut ve lüfer için hızlı sarmak asli unsurdur. Bu amaçla bilhassa büyük kafalı, turu yüksek makineler daha iyi netice verir.