Genelde köpekbalıkları hakkında yapılan açıklamalarda sürekli olarak onların zararsız oldugu ve insanlara saldırmadıgı söylenir, ama aslında öyle değil, 1, 1,5 metre köpekbalıklarının insana saldırması beklenemez elbette ama 2,5 metre ve üzeri köpekbalıklarının aç oldugu zamanlar kıyıya gelip yüzen veya sorf yapan insanlara saldırdıgını biliyorum, sonuçta köpekbalıgı sizi insan olarak değilde yem olarak algılıyor ve sizin suda çırpınışlarınız onların iştahını kabartıyor, aşağıdaki video da marmara bogazında yüzen cocuklara saldırmak için kıyıya kadar gelen aç bir köpekbalıgı görüyoruz,Videodan izlediğim kadarıyla "büyük camgöz" köpekbalıgına benziyor, burdan çıkarcağımız sonuç ise ne olursa olsun fazla açılmamamız gerektiğidir.Çünkü denize girdiğimiz anda onların dünyasına girdiğimizi unutmamalıyız... Video Linki http://www1.haberler.com/video-haber/video.asp?id=1765993
Paylaşımın için teşekkürler Denize girdiğimiz anda onların dünyasındayız. Bu sözüne katılmamak elde değil. Fakat görüntüler bana hileli geldi. Büyük camgöz dediğimiz köpekbalığı okadar hızlı yüzemez Ayrıca dip balığıdır asla yüzeye çıkmaz. Oldukça derinlerde yaşar. Görüntüdeki balık öyle 2 m falan da değil en az 5-6 metrelik bir balık bana büyük beyaz gibi geldi Ama tekrar söylüyorum görürtüler bana hileli geldi oynanmış gibi
Bana da feyk görüntü gibi geldi 1.cisi aşırı süratli yüzüşü 2.side suyun baya bir üstünde dolanması kuşku uyandırmakya..Paylaşım için teşekkürler...
Görüntülerin fake olup olmadıgını bilmiyorum ama sunu söyleyebilirim, Kartal sahilinde balıkçı barınağının orda iki iskele arasında kayalıklara kadar gelip yarım saat yüzen Büyük CamGöz Köpekbalıgı gördüm zaten çok kabalıktı herkes görmüştü, ayrıca Tuzla sahilinde mezarlık bölgesindede gördüm, evet bu tür köpekbalıkları dipte yaşar ve genelde sabit dururlar hızlı hareket etmezler, ama şuda unutulmamalıdır aç bir köpek balıgı yem bulmak için hızlı hareket edebilir, köpekbalıkları avlanma dışında yavaş avlanırken çok hızlıdır, Yunusları, Kılıçbalıklarını, Akyaları yiyen köpekbalıklarının yavaş söylenemez, buda dün çekilen bir görüntü http://webtv.hurriyet.com.tr/category.aspx?cid=2&vid=6593&bid=1 burdada kıyıya kadar gelen köpekbalıklarını görüyoruz ama bu büyük ihtimal çiftleşme amaclı kıyıya geldiğidir
Bu konu dün açıldı ve bizlerde yorumlarımızı yaptık zaten, buyrun linki, http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=32931 Datça'da ki görüntü alınan balıklar kılıç balıklarıdır.
ortada bir köpekbalığı var gibi ama boyu o kadar büyük mü bilemiyorum. görüntülerdeki insanlar köpekbalığı diye bağrışıyorlar. emin değilim.
Buradaki balık nedir onu bilememe ama vapura, ilerideki tekne ve iskeleye oranlayıp sudaki izlere bakarsanız olayın iyi kurgulanmış fakat iyi monte edilememiş bir video olduğu apaçık...
Bu aralar internette oldukca moda olan kurgu videolardan biri.. Tahminim bunlari görsel iletisim okuyan üniversite ögrencileri kurgulayip yayinliyorlar. Bu videolardan bir de basketbol oynayan genclerin vapura salladiklari topun bacada basket olani var bulup izlemenizi tavsiye ederim Linki de buldum Asagidan izleyebilirsiniz.. http://www.dailymotion.com/video/x5jy66_lebron-yigit_shortfilms?start=81
Güzel kurgulanmış ama uydurma bir video görüntüsü Muğla'daki görüntülenen hayvan ise bence zargan azmanı, ya da kılıç balığı, her iki durumda da balıkçıların köpekbalığı katliamı yapmalarının önü açılmış oldu. Bugün yarın bir gazetede "katil köpekbalığı yakalandı" başlığını görürüz.
Tamamen uydurma her yerinden belli suyu yarması gerek yüzgecinin.bu sanki sade bir yüzgec suyun üzerine konulmuş yüzüyo 95 senesinde tekirdağda görmüştüm bir kere başkada göremedim camgözdü yaklaşık 1 metre falandı.
ben zaten o büyüklükteki bir balığın iskeleye doğru yöneldikten sonra o yüzgeç hiçmi su yarmıyor iri bir akya felan yada ufakbir yunus daha fazla su yapar arkasında ayrıca o iskeleden nasıl birden kayboluyor ve sanki iskeleden hayaletmiş gibi geçip rotasına devam ediyor ve aynı kare tekrar oynuyor biraz daha ufaltmışlar ama güzel fake
hemen işe başlasın! videodaki animasyonu yapan arkadaşı hemen işe alalım arabalara kurşun, teknelere yangın, namlu uçlarına alev de yapabiliyorsa dandik dizilere yerleştirelim hemen.