Sevgili balıkçı dostlar. Av mevsimi başladığı günden bu yana hepimizin sinirlerini bozan,bazılarının uykusunu bile kaçıran boğazda gırgır avı konusunda artık ses getirecek bir şey yapalım istiyorum.Her sene aynı senaryo ile başbaşa kalıyoruz ama sadece yetkili mercilere mail atarak(aldığımız cevaplar zaten saçmalıktan ibaret) veya burada serzenişlerimizi dile getirerek sonuca ulaşamıyoruz.Artık öyle bir şey yapalım ki bu konu günlerce ve haftalarca gündemde kalsın peşini bırakmayalım.Birilerinden sözler alalım uygulayıncaya kadar başına kakalım. Bence: Basının bu konuya dikkatini çekmek,gündem oluşturmak ve bu konudaki yetkili mercilerin daha dikkatli olmasını sağlamak için hep beraber bir organizasyon yapıp boğazda en çok ağ atılan yer olan burunbahcede toplanabiliriz.Ellerimizde dövizler ile konunun ne kadar vahim ve bir o kadar da önemli olduğunu anlatan yazılar yazabiliriz.Fakat birliktelik şart.5-10 kişiyle olacak bir şey değil. Bir pazar sabahı burunbahcede veya başka yerde buluşalım ve bu konuya bütün türkiyenin dikkatini çekelim derim.İnsanlar haklı veya haksız davalarındaki haykırışlarını taksim meydanlarını kapatarak istaiklal caddesinde yürüyerek tüm türkiyeye duyururken biz ise sadece forum sayfalarında kelimelerce yazı yazarak veya sahil güvenliğe,deniz polisine attığımız mesajlar ile aramayı bırakalım ses getirecek bir şeyler yapalım.Ben artık çubukluya cinekopa gittiğimde karşımda 3-4 tane ağ atan gırgır görmek İSTEMİYORUM.Ne derseniz yapmaya hazırım. Site yöneticileri arkadaşlar diğer balık avı sitelerindeki yönetici arkadaşlar ile irtibata geçip ortak bir tarih belirleyip haklı davamızda bu ses getirecek olayı gercekleştirelim derim.Kamader ve Samader gibi balık avı derneklerinden arkadaşlar ile irtibata gecip onlarında desteğini isteyebiliriz(her ne kadar boğaz ile alakaları olmasada konu hakkında bize destek olacaklarına eminim).Basına bir şekilde haber veririz.Özellikle yaban tv aracılığıyla bu konuya basının dikkatini çekeriz.Ortak bir basın açıklaması düzenlenir bunuda orada okuruz.Hatta bu konu hakkında yetkili merciler her kimse onlardanda birer yetkili çağırıp basın önünde kozlarımızı bir güzel paylaşırız.Birisi çıkıpta burunbahcede ağ atmanın akla mantığa uygun tarafını anlatsın bende bir daha elime olta almayacağım. Artık ses getirecek etkili olacak sonuca ulaşacak girişimlerde bulmanın zamanı geldide geciyor bile.Eminim benim gibi düşünen yüzlerce insan vardır ama bir yerden başlamak lazım. Site yöneticilerinden ve sitede benden fazla tanınan,ortak arkadaşları olan,gurup olan,arkadaş çevresi fazla olan herkesten bu konuya el atmalarını istiyorum.Siz başlangıcı yapın bakın arkası nasıl gelecek.Bu konu ancak bu şekilde çözüme kavuşur yoksa mail atarak falan bir yere varamayız.Görev paylaşımı yapar herkesin kendi cevresince yapabileceği iş kapasitesine göre dağılımları yaparız.Birlik beraberlik oldukca haklı davamızda gercekten sonuca ulaşabiliriz.Sonunda bunun mutluluğunu hep beraber yaşarız. Herkes burada şahsi fikrini ve düşüncesini paylaşırsa ve üzerine düşen görevi yerine getirirse inanın en kısa zamanda amacımıza ulaşacağız.Ben buna adım gibi eminim. İnanmak başarmanın yarısıdır. Lütfen duyarlı olalım. Kalın sağlıcakla
Abi kıyıdan balık avcılığı topicinin altında konuyu açtım(moderatörler konuyu gerekli yere taşırlar sanırım) İnşallah herkes gerekli duyarlılığı gösterir bizde cocuklarımıza,torunlarımıza bol balıklı güzel bir deniz bırakırız.
böyle bir hareket muhakkak ses getirecektir.fakat önceden basın a haber verilmeli..dediğiniz gibi 5 10 kişiyle olacak birşey değil bu..sadece balıkavı.net üyeleri değil binlerce kişi aynı dertten yakınıyor ama 3 ü orada 5 i burada..önemli olan bunları biraraya toplamak ki ses duyurulsun kamuoyuna..
http://fikirsahibidamaklar.blogspot.com/ organizasyonu sağlarsanız destek için bu gruplada temasa geçin. ciddi bir katılım ve yardım sağlayabileceklerini umuyorum..
Cemil bey, bu tavrinizdan oturu sizi tebrik ederim... bu gibi girisimleri her zaman destekliyorum, yeter ki faaliyete gecilsin, sozde kalmasin... unutmayalim ki bunun gibi kivilcimlar uzun vadede buyuk degisimleri getirir... basin etkili bir guc, bundan yararlanmak lazim... en azindan, tum uyarilara ragmen yetkililerin gorevlerini yapmadiklarini, meseleyi ciddiye almadiklarini basin araciligiyla duyurmak lazim... Ilk toplantida buyuk bir kalabalik saglanamayabilir fakat bu bir baslangictir, yilmamak lazim... jandarmadan cekinmeyen trolcu, girgirci belki bir zaman sonra amator balikcilardan cekinecek hale gelir... bunu "kaba kuvvet kullanilsin" anlaminda soylemiyorum tabi ki... basinin etkisini kullanarak kamuoyu olusturmayi kastediyorum... unutmayalim ki meshur uluslararasi cevre orgutu Green Peace de eylemlerine boyle boyle baslamis, etkili bir sivil toplum orgutu haline gelmis, devletlerin cevre politikalarini etkileyecek kadar ses getirebilmistir... Unutulmamasi gereken nokta su ki boyle bir organizasyon `toplu eylem` kapsaminda Valilik iznine tabidir... izin olmazsa hakliyken haksiz duruma dusulebilir... Tum katilimcilara simdiden kolay gelsin... cok uzakta da olsam, gonlum sizlerle... Bu arada Istanbul bogazinda trol ve girgir ile savas amacli bu girisime paralel olarak, yine trol ve girgir ile yapilan yavru balik katliamina dur demek zorundayiz. Bu vesileyle, "Kampanya Cagrisi" basligiyla dun yayinladigim mesaji asagida tekrar bilginize sunmak isterim. Bu cagri, Cemil beyin girisimini tamamliyor zannedersem. ====== KAMPANYA CAGRISI Hepimiz basta lufer olmak uzere tum balik turlerindeki azalmadan sikayetciyiz.. yillar yili ureme cagina gelmemis yavru lufer; cinekop, defne yapragi, vs. gibi adlandirmalarla sanki baska bir balik turuymus gibi algilanarak sorumsuzca avlandi... sonunda denizlerimizin krali lufer tukenme noktasina geldi... sirkulerde belirtilen cm olcusu ne olursa olsun, esas olan avcinin bilinci ve vicdanidir... Trolle, girgirla tonlarca yavru balik avlayip satan profesyonellere "dur" denilebilmesi icin biz amatorlere dusen gorev su olmalidir... cinekop, ispendek, kraca, vs. gibi yavru balik adlandirmalarindan vazgecmek ve Istanbul basta olmak uzere tum ulke genelinde "COCUKLARIMIZ BALIK YIYEBILSIN DIYE YAVRU BALIK TUKETIMINE SON" kampanyasi baslatmak... bu hareketin destek gorup buyumesi olcusunde buyuk marketlerde yavru balik satisi azalma ve bitme noktasina gelecektir... bu da uzun vadede piyasayi kaybetme endisesi duyacak olan profesyonellerin avina yansiyacaktir... bu sonucu alamasak bile boyle kampanyalar ile kamuoyunda, en azindan perakende tuketicide bir bilinclenmeye neden olabiliriz... Haydi dostlar, bir kampanya baslatalim... daha once benzer girisimler oldu, fakat bir noktada tikandi... bu cabalari yilmadan surdurmek zorundayiz... haydi bir kampanya baslatalim...
Umarım bu kampanya sonuç getirir ama inanın hiç ümidim yok. Yani Devlet tam olarak denetlese ki ; Yasalara göre yasal avlanıyor bu gırgırcılar , Ağların göz açıklığı sıkı şekilde denetlenirse ve Caydırıcı değil Can yakıcı cezalar getirilip uygulanırsa bence ! Biraz da olsa sonuç alabiliriz. Oltacılar balığı bitirmez Kesin kesine bu bir fikir değil gerçektir. Doğası gereği olta balığın yumurtasını yada 1-2 cm boyunu hedeflemez. Bu sebeple Algarnacılar olsun Trollcüler olsuN büyük Gırgır tekneleri olsuN kesinlikle bu konuda denetimleri çok sıkı yapılması lazım. Bence konunun en önemli noktası bu ; Denetime Yardımcı olmak. İnsan isterse her şekilde yardımcı olabilir. Bazen 1 telefon bazen 1 foto Yada çok sağlam 1 istihbarat herşeyi değiştirebilir Tabi Cesareti olana