boğaz'da hangi kamış?

Konu, 'Kamışlar' kısmında HUT tarafından paylaşıldı.

1. HUT

HUT Önder

Favori Kamış:
    lineaeffe oyster
    Favori Makine:
    remixon magnum 6000
    En İyi Avı:
    levrek 42 cm civarı
    merhaba ben boğazda üskdarda istavrit tutmak için kamış alacağım 150 gr. atarı olan 75 tl yi geçmeyen surf kamış varmıdır. marka fark edermi? istanbldai stalardan yardım bekliyorum.

2. silentfisher

silentfisher emre

Favori Kamış:
    lineaffe 390 spirit surf kamış
    Favori Makine:
    alba star kk 60, okuma avenger 45 lik
    En İyi Avı:
    kasna 700 gr, irice zargana,istavrit kovayla vs vs
    lineaffe 390 spirit surf kamış tam istediğiniz özelliklere sahip...

3. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    lineaeffe maxx cast hafif ve rahat, lineaeffe oyster sağır sert aksiyonlu ama sağlam bir kamış. bu ikisine bakaiblirsin benim kullandıklarım bunlar. bende üsküdarda oturuyorum orda pek avlanmam ama oraya gittiğimde çoğu vatandaşta lineaeffe oyster kullandıklarını görüyorum. bendeki 4.50 boyunda maxx cast ise 4.20 .
    kullanmadığım ama atarının yüksek olduğunu bildiğim bir diğer kamış ta lineaeffe S-flex
    250 gram atarlı 420 boyunda

4. furunotr

furunotr Haluk

Spirit Surf o mevkii ve o ağırlık için zayıf kalır; eninde sonunda kırılması kaçınılmazdır; Fiziğinize ve kol gücünüze güveniyorsanız Turnasurf önerebilirim bu fiyat içinde; biraz ağır ve hassasiyeti düşük bir kamıştır; ancak sağlam ve güvenilirdir de; Oyster ise aksiyonu düşük kalıyor; eğer balık uzakta ise sizi epey zorlayacağını düşünüyorum; eğer bütçenizi 150-250'lere çekebilirseniz Extreme, ya da Okyanus ticaretin getirdiği ancak markasını şu an hatırlayamadığım kamışlardan veya Shimano Nextvave'i önerebilirim...

5. HUT

HUT Önder

Favori Kamış:
    lineaeffe oyster
    Favori Makine:
    remixon magnum 6000
    En İyi Avı:
    levrek 42 cm civarı
    teşekkür

yardımlarınız için teşekküe ederim. oyster aldım şimdide bu kamışa bir makine gerekiyor ne önerirsiniz 80 tl ye kadar ?

6. furunotr

furunotr Haluk

7. HUT

HUT Önder

Favori Kamış:
    lineaeffe oyster
    Favori Makine:
    remixon magnum 6000
    En İyi Avı:
    levrek 42 cm civarı
    ...

teşekkür ederim. benim anlamadığım olay 40lık 65lik olayı. yani ben belirttiğim yerden sörf kamışa enaz kaçlık makine takmam gerek e tabii balık uzakta. yani ona göre makine bakayım kaçlıktan aşağısı kurtarmaz?

8. HUT

HUT Önder

Favori Kamış:
    lineaeffe oyster
    Favori Makine:
    remixon magnum 6000
    En İyi Avı:
    levrek 42 cm civarı
    birde..

devir olayı var mesela 4.5:1 mi daha iyi oluyor yoksa 5.0:1 mi ?

9. furunotr

furunotr Haluk

O tip bir kamışa 60-65'lik bir makina uygun olur; tabii kafası büyük olan surf makinalar da... Ancak bunlar bütçenizden daha fazla fiyatta sanıyorum; makinanın devir oranı da sizin av şekliniz ile ilgili seçiminiz olmalı; eğer istavrite çapari yapacaksanız nisbeten düşük devirli; çinekop için sahte atacaksanız da yüksek devirli makinaları tercih etmek uygun olur; yalnız burada dikkat etmeniz gereken bir husus daha var; makinaların modelinin aynı olduğunu düşünelim; örneğin Shimano'da böyle bir durum sözkonusu; Japonya için ürettiği X model makinanın devri daha düşük; Avrupa için ürettiğinin ise yüksek olabiliyor; bu durumda devri düşük olan makina daha kuvvetli; devri yüksek olan makina ise daha zayıf bir çekişe sahiptir... Ek olarak yüksek turlu makina bir kolda daha fazla misina sarıyor; düşük olan ise daha az...