4 gündür gece gündüz değişik meralarda değişik avlar yapıyorum dünde rumelı kavagı mevkiinde 1 lüfer 7-8 sarıkanat aldım ama işi ilginç yapan livarı çektiğimde hiç balıgın olmamasıydı :S oranın yerlılerı burda 50 senedır boyle bısey gormedıklerını son 1 aydır defalarca kez aynı şey olmuş baş belası bı samur dadanmış lıvardakı balıkları çalıyor bi samurumuz eksıktı bazıları akdenız foku desede bır fokun lıvarın kapagını açıp balıkları calcak vucut yapısına sahıp degıl ama samuruda araştırıyorum bizxim denizlerimizde olmaması gerekıyor. Deniz samuru (Enhydra lutris), Kuzey Pasifik Okyanusu'nun kuzey ve batı sahillerinde yaşayan bir deniz memelisidir. Yetişkin deniz samurları genellikle 14 ila 45 kg arasında gelir, bu kiloyla sansargillerin en ağır üyeleriyken, deniz memelilerinin de en küçük üyeleri konumundadırlar. Diğer deniz memelilerinden farklı olarak deniz samurlarını, hayvanlar alemindeki en yoğun, kalın kürkleriyle bilinirler. Deniz samurları karada yürüyebilmelerine karşın okyanuslarda yaşamaya uyum sağlamışlardır. 7 sarıkanat 1 lüferimi çalan samura hakkım helal degıl Bundan sonrada livar kullanırsam ne olayım
Çok ilginç.. zaten balığı zor buluyoruz birde bu beleşcilere kaptırıyoruz.. livarı biraz modifiye edip kilit vesaire bir şey uydurun bence
Dışarıda kedilerin rahat vermediğini duymuştum, suda da samurunuz hayırlı olsun. Yeni bir taktik geliştirmeniz lazım...
yemeyenin malını yerler lüferi kim bırakmış o bıraksın herkez kısmetini yer senin sadakan olsun sana daha iyileri rast gelsin inşallah
hehe Emin sen devam et livar kullanmaya bu sefer ben dalış kıyafeti ile çalıcam balıkları ne uğraşıcam yok taze yemdi yok iyi takımdı yok ağır kurşundu
Aynısı benim de başıma geldi. 22 tane Sarıkanat susamuruna akşam yemeği oldu tel livarın içindeydi benim balıklar da. Ben gördüm samuru. Helal da ettim. Hayvanlara ne yaşam alanı bıraktık ne de balık. Birkaç balık helal olsun.
geçmiş olsun, susamuru kediden iyidir bence oda da koyuyor adamın ağzında kaçarken görünce daha kötü oluyor. En azından nesli tükenen biri götürmüş.
Yaşam alanlarının giderek daralmasıyla karada yaşayan samurların denizlere yönelmesi şeklinde bir yorum yapılmıştı geçenlerde.. Geçmiş olsun Emin.. Bakalım bu hayvanlar dünyalarını mahvettiğimiz için biz insanlara haklarını helal edecekler mi..
samur alet hedevat kullanma yeteneğine sahip ender hayvanlardan biridir. midyeleri kırmak için taş kullanma.. yuva yapımı.. suya set yapımı gibi işçilik kabiletleri gelişmiştir. 1 kere livarı kurcalaıdktan sonra balık gibi unutmaz.. artık nerde livar görse nasıl soyulcağını biliri.
Emin geçmiş olsun.. Bu Samur gerçek samur mu yoksa Kasımpaşa Canavarı misali şehir efsanesi mi? Geçenlerde bir yerde daha okudum sanki..