yer: tarabya tarih: 4 kasım pazar takım: üçlü sarıkanat takımı,tek mantarlı lüfer takımı iğne:4 numara (siyah )mustang yem:istavrit fleto(taze) not:telefonum bozuk olduğu için av ile ilgili resim çekemedim merhabalar arkadaşlar, avıma geçmeden önce bu site vasıtasıyla bilgi ve tecrübelerini dürüstçe paylaşan değerli balık avı sevdalılarına teşekkür etmek istiyorum. 30 senedir istanbulda olmama rağmen boğazda av yapmak hiç nasip olmamıştı bu seneki palamut ve lüfer avı paylaşımları beni çok heveslendirdi gidip kendime boğaz için karaköydeki alba star bayisinden yeni bir takım aldım motor banaxsx3000,kamış alba star 4,20 surf ,satıcının 15 sene ömrü var dediği motor arnavutköydeki ilk denememin onuncu dakikasında elimde kaldı karaköye gidip değiştirmek istedim bu kezde mağaza bayram sebebiyle kapalıydı ve günüm kötü bitmişti,neyseki bir hafta sonra yenisiyle değiştirdiler. yoğun tempolu çalıştığım için balığa zaman bulamıyordum ta ki pazar gününe kadar,normalde balığa çıkarken sabahın köründe kalkıp giderdim sağ olsun forumdaki paylaşımlardan balığın akşam suyunda yakalandığını öğrendiğimde hiç acele etmeden öğlen saatleri eminönünden taze istavrit almaya gittim bu arada ben sultangazide oturuyorum,köprü tarafında en baştaki balıkçı bir leğene doldurmuş dünün balığını içine koymuş birkaç tane canlı istavrit fiyatıda katlamış canlı balık diye arkadaki leğenin içinde yedekte bekleyen onbeş yirmi canlı balığı istedim ama adamın tepkisini siz tahmin edin,onun bu yaptığı çakallığı yem aldığım yandanki balıkçıda gülerek teyit etti. hedefim tarabyaydı ,sahilden otobus ile yolculuğum iki saat sürdü trafiğe balık hevesiyle katlandım meraya vardığımda kalabalık gözümü korkuttu kendi kendime burada ne işim var dedim biraz yürüyüp kimsenin olta atmadığı bir yerde denemelere başladım başlamasınada karşımda koca balıkçı gemileri etrafı sarıyordu bilen bilir tarabya ile sarıyer arası büyük bir koy var yedi tane büyük balıkçı teknesi saydım yahu biri söylesin bu neyin bereketi bu neyin vurdum duymazlığı hani nerede yasak,nerede denetim malzemeleri toplayıp kalabalığın içinde yer aradım öneden gelenleri bana mülteci ymişim gibi bakmaları biraz çekingen davranmamı sağladı ,neyse bir boşluk bulup takımı yemleyerek oltayı salldım takımın gerginliğini alıp daha arkamı dönmeden ilk vuruş geldi benim için acayip heyecanlı oldu bütün acemiliğimle tasmaladım gelen haraketli ağırlık bunca zahmete neden girdiğimi hatırlattı bana ,ilk atmada tek yeme iki sarıkanat ve yandaki olta geldi neyseki adam anlayışlı biriydi ve şansımı ilk tebrik eden o oldu av boyunca bu şansım sürdü, sanırım taze yemin etkisi olsa gerek yandakilerin aksine sürekli vuruş aldım acemi birine göre avım bereketli geçiyordu gece onbir gibi balık kesti sonuçta 23 parça ,18 ile 25 cm arası boyutlarda balık ile avımı sonlandırdım,ertesi gün sabah altıda işe gidecek olmam,dönüş yolu(kendi arabamda yok) hiç umurumda olmadı tarabyadan taksi ile sultangaziye döndüm 40 tl tuttu o gün için harcadığım para 100 tl nin üzerindeydi o parayı versem tuttuğum balıkların çok fazlasını alabilirdim ama o avın bana yaşattığı heyecanı sanırım çok daha fazla paraya yaşayamazdım, bunu evdekilere anlatmak zordu ama beni anlayan anlar herkese sevgiler saygılar
balik tutmak hele aracin yoksa pahalidir ama aldiğin zevk paha biçilemez Ama 20 cm alti baliklari salalim onlar seneye kofana olcaklar Tebrikler güzel av olmuş
Tebrikler Nurettin, çok güzel bir av geçirmişsin. Yaşadığın heyecanı ve mutluluğu ancak yaşayan bilir. Yaşamayan içinse pahalıya mal olmuş birkaç balıktan başka birşey değildir. Bütçen elverdiği sürece bu tutkunun peşinden gitmeni dilerim. Yaşadığın güzel gün kadar balık tutamayıp canını sıkacak günler de olacaktır. Umarım o günlerde bu güzel hobiden vazgeçmezsin. Emre'nin söylediğini de dikkate alırsan emin ol kendini çok daha iyi bir avcı olarak göreceksin. Tekrar tebrikler...
Sezon geliyor,beraber çupra,levrek,mercan avlamanın,sırtı yapmanın keyfini yaşayalım. Değerli Üyeler Yöremizdeki avlarımızı hem ben ve hemde bazıları sizlere detayıyla,konular ve resimlerle anlatarak bugüne kadar sunduk. Birçok kardeşim ilgiyle izlediler,bizleri övgülerindende esirgemediler. Böylece bölgemizi binlerce kişiye tanıttık,buralara kimi zamanda aileleriyle gelip güzel tatil günleri gecirmelerine vesile olduk. Ancak anlaşılmaktadırki,maalesef bir amatör platformda bu durumu ranta çevirmek isteyenler olmuş ve olmaktadır. Bu durum sadece emekli maaşıyla geçinme durumunda olan bendenize menfi tesir etmiştir.Olayı bu konu ile duyurmak istedim,insiyatif sizindir. Prensibim ve asla değişmeyecek olan görüşüm,balıkcı, başka balıkcı üzerinden,sebep ne olursa olsun olayı maddesel boyuta taşımamalı gerçeğidir. Sanırım bu durum Forumumuz kaidelerine tam manasıylada örtüşen bir durumdur. BU noktadan hareketle,kardeşimin sahip olduğu,Assosun ve geniş bir yörenin en lüks otelini,kış ve balık avı sezonu boyunca,kendisi ile yaptığım görüşme sonucunda siz balıkcı kardeşlerime tahsis etme başarısını elde ettim. Olayın,lütfen inanızki,benim açımdan hiçbir maddesel avantajı yoktur ve olamazda. Ben tutkulu olmanında ötesinde,hayatı sadece balık tutmak olarak görebilen,ancak sair alternatif keyflerede hayır demeyen bir yapıdayım. Kendi ellerimle yetiştirdiğim bazı kardeşlerimle,malümunuz çok başarılı,tamamen trofe balık avlamaya yönelik avlar gerçekleştirip,daha on gün evvelsine kadarda sizlere sunmaya çalışmıştım. Ancak benim amatör anlayışım,forumculuk anlayışım,yaşadığım ve gerçekleştirdiğim balık avlarımı raporlayarak,resimleyerek sizlere sunmaktan ibarettir. Maalesef özellikle bu nokta üzerinde yoğunlaşan,dediğim gibi A'den Z'ye bizzat ve kerelerce balığa çıkararak,günümüzün müstesna avcı hüviyetine erme başarını elde eden bu sevgili kardeşlerimle,son zamanlarda hafif ancak sonradan ciddi ters düşmeler yaşamama sebep olmuş ve nihayetinde onların kendi yoluna gitmeleri sonucunu doğurmuştur. Bu alemde kimse,ama kimse, yarım asrı çoktan geçen,balıkcılığın her alternatif yönünü içeren,evvelinde mail gruplarında,sonrasında forumlarda herzaman ençok yararlı konu açan,bu işin kitabını yazmış bendenizi, kendi anlayışı içine alamaz. Ben sırf bu yüzden,pire için yorganı,dahası yatağı,dahası evi dahi yakabilen bir yüreğe ve azme sahip bir insanım. Sonuç,işte 9.köydede yanlızlığa mahkum olmam sonucunu doğurmuştur. Sosyal ve hayvanı,doğayı sevdiğim kadar elbette insanıda çok seven bir yapıya sahibim. Yanlızlık beni çok yıpratır. İşte bu bakımdan durumu kardeşlerimle konuşup,yukarıda bahsettiğim çareyi buldum. Beni yanlız bırakmayacağınızı umuyor ve bekliyorum. Sevgi ve saygımla kalınız Not;Assos Kadırga burnu,evvelki bazı mesajlarımdada belirttiğim üzere Çupra akımında önde gelen bir bölgedir.Akım hafiften başlamış ilk çupralar alınmıştır. Esasen gönderdiğim birçok rapor ve resimlerde Mercan ve sair dip balığı avcılığının,Assos bölgesinde daha randımanlı olduğu ortaya çıkmıştır. İki sene evvelinde forumlarda ve kitabımda görülen tüm trofe balıklar(Sinagrit,Trança Fangri Mercan),Assos sularında jigle yakalanmıştır. Bu balıkların derlenmiş resimleri bir konu dahilinde sizlere tekrar sunulacaktır. Yakıt eksikliğim sebebiyle,hergün saatlerce denizde dolaşma sonucu ancak yakalanabilen sırtı konusu balıklar(Palamut,torik,barracuda)sırf bu yüzden hedef balığım olmamıştır. Ancak isteyen kardeşlerim olduğunda,tüm ekipmanımı ve zamanımı verebileceğim bilinmelidir. Sanırım Türkiyenin en geniş olta,suni yem ve sair teçhizat konusunda önde gelen birisiyim. Bu takımlarımın hepsi emrinizde olacaktır. Tekrar ediyorum lütfen olayı sadece ve sadece yanlızlığıma çare olarak yorumlayınız. Başkaca bir gayem yoktur ve olmayacaktırda. Telefon Numaram:0536 546 88 16 Arayınız ve uzunca anlatayım
Tebrikler Nurettin; gerçekten güzel anlatım ,güzel bir amatör ruh.Bizler seni anlıyoruz. Karaköy balık pazarında 12TL ye 30-35cm lüfer satıyor.Ama senin kendi tuttuğun balık evde bir başka lezzette oluyor. Tebrikler,afiyet olsun.
Merhaba, bende sultangazi sultançiftliğindeyim benimde sevdiğim tarabya bölgesidir. akıntıburnuna gitmezdim palamutları birer ikişer çekenleri görünce sabah 7 :30 da geçerken arabayı çekip bende bikaç atış yapmaya başladım en nefret ettiğim nerden çıktı bu acemi bakışları karıştırmazsın değilmi oltaları demeler laf söylendiğinde 3 kişininde ağzımdan çıkanlara baktığını görünce sataşmak için laflara karşı ya sabır diyerek ötelerine gittim. balık tutmak bi tutku ama bunlar yüzünden 2 aydır gitmiyorum...
arkdşlar iyi dileklerinize teşekkürler ,elimden geldiğince ufak balık almamaya çalıştım,iğnelerimide buna göre seçtim ancak gelen ufak balıkların iki tanesini suya salabildim diğerleri gerek aldığı yaradan gerekse iğneden zarar vermeden çıkarmak için uzun süre uğraşmamdan öldüler,amacım balık tutmak katliam değil gerekli duyarlılığa sahibim
bu arada murat kardeşim ,kalabalıktan ötürü sıkıntılar hep aynı bazı insan görünümlü malukatlar olta attıkları yeri kendilerin zannediyorlar ve bu uğurda inanılmaz derecede küstah olabiliyorlar,herkesin eşit derecede hakkı olduğunu anlamaları zor bu sebeble fazla takmamaya çalışıyorum ,sende böyle zavallılar yüzünden bu güzel hobinden vazgeçme
Nurettin, 3 iğneli takım kullanırken 3-4-5 no kullanırsan çok rahat balık salarsın, bu dediğin olay başına gelmez. Mantara en yakın yani aslen müteharrik gibi davranacak iğne 5 no, sonra 4 ve en uçta da 3 no... Hem kibar hem avcı bir takım olur. Lüfer sülalesi genelde en uçtaki iğneye takılır, o da 3 no olunca %90 ihtimal çeneden alırsın, zırt diye çıkarırsın ve denize geri yollarsın... Orta iğneye girse de takım boyunun uzamış olmasından mı bilmem, genelde ağız içi yakalanıyorlar, galsamaya pek girmiyor iğne. İki iğneli takım yaparsan da ikisini de 3 no dan bağlarsan aynı işi görür... Şu sıra 2 iğneli takım kullanman aslen daha sağlıklı. Hatta 1 adet 3, bir adet 2 no ile takım yaparsan şakşak yem de rahat kullanırsın, yaprak iri yemde de lüferi cebellezi edebilirsin. Varsın çinekoplar yemi kessin... Oltana lüfer uğrarsa alırsın kıyıya kafa attıra attıra
Çok ilgimi çeken bir av nurettin abi bende balığa giderken iki kamışı sırt çantamın yanına geçirip sandalyeleri kovayı katlanabilir masayıda çöp poşedine atıp elime alıyorum senin durumun biraz daha rahat gibi )