Boğaz'da istavrit akını

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Aret tarafından paylaşıldı.

1. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Bugün tam anlamıyla "neye niyet neye kısmet" bir gün yaşadım. Özellikle çinekop için hazırlık yapmıştım, dün akşam Karaköy'de canlı istavrit'in kilosuna 15 lira istedikleri için taze görünen tezgah istavritinden yarım kilo yemlik almıştım. Çinekop olmazsa izmarit yakalamak için karidesler de hazırdı. Ne var ki, sahile gittiğimde beklenmedik şekilde herkesin çapari ile istavrit aldığını gördüm. Geçen hafta burada 1 tane canlı istavrit altın değerindeydi, çinekop için yem bulamıyorlardı, şimdi ise 3'er 4'er çekiyorlardı. Bu kalabalıkta başka bir şey yapılmaz ayrıca istavriti de özledik diyerek ben de makineyi surf kamışa taktım. İstavrit aklımda olmadığı için kendi bağladığım özel takımları yanıma almamıştım ama balık boldu ve sıradan çaparilere de geldi. Ortalama 3'lü, 4'lü çekip kısa sürede kovamı doldurdum. Önemli olan kalabalık içinden oltayı çekebilmek, onun için de özellikle herkesin suda olduğu zamanlar atmayıp birbirlerine dolandıkları zamanları kollamak ve bu boşluklarda atmak gerekli. Bir diğer ayrıntı da balığın oldukça açıkta ve dipte olmasıydı. İyice uzağa atıp dibe indirince zaten kendi kendine çapari doluyordu, tam bir istavrit akını vardı. Yemli atmaya fırsat olsa eminim çinekop da boldu, çünkü istavritler hep yara bere içinde geliyorlardı ve çapari köstekleri sık sık kopuyordu. Bu akın çok uzun sürmez çinekoptan kaçıp giderler. İstavrit sevenlerin bilgisine...

2. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Extreme cast 180 ama şimdi 250 grm atar Michell Spin Hayper cast 420 200 sorento 420200
    Favori Makine:
    Okuma salina Okuma blue hawk Okuma longbow2 Okuma magic
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    ABİ Güzel av olmuş bu hazırlıksız yakalanma işi kötü 1 kere bende yakalandım Ama Allahtan sağa sola köstek sıkıştırmışım Afiyet olsun Yer biraz deşifre olmuş :):):)

3. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Teşekkürler Ferrari,

Yer deşifre ama fazla bir değeri yok bugün tüm Boğaz böyleymiş

4. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Extreme cast 180 ama şimdi 250 grm atar Michell Spin Hayper cast 420 200 sorento 420200
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    Tutabilene her zaman böyle ...

5. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Yapma dostum, bugün tutamayanı dövüyorlardı, geçen hafta ise 40 yıllık ustalar 1 istavrit bulabilmek için 40 takla atıyorlardı:)

6. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    Abi her yeri bir yerle kıyaslamak lazım mesela sen boğazda hiç istavrit bulamazken biz sarayburnunda takoz istavrit alıyorduk akşamda yakın su üstü çaparisi ile Özellikle gece yukarı taraflarda sabaha kova doldurman mümkündü Sana 1 çok şahitte bulabilirim mesela geçen gün gittiğimiz yerde aralarında en fazla 200 bilemedin 300 metre var ilk gittiğimiz yerde tık yok ve 200 300 metre ilerde millet kovayı çinekopla doldurmuş 200 300 metre gerisinde tık yok

Aynı gün çinekop yapan yerin 500 metre ilerisi Yakında istavrit 1 2 değil 5 6 8 9 Yemin varsa ÇİFT çift çinekop çekebilirsin Heryer bir olmuyor Şubatta çinekop yapan yerler belirlidir martta nisanda o tarihlerde Allah kısmet ederse resimlerle görüceksiniz saten sen açıktan balık alırken biri 1 metre gerine düşer boş çeker sen 1 metre ileri atarsın çaparin dolar Benim görüşüm bu...

7. RainboW

RainboW Sertan

Öncelikle avınız için tebrikler. 1. fotografta istavritin sırtında bulunan yara pek çinekop işine benzemiyor. Bugün bizim yakaladığımız istavritlerin bazılarının sadece kafası gelirken bir kısmında da aynı yerde bu tür yaralar mevcuttu. Bu yaralanmaların sebebi ne olabilir acaba?

8. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    Ağdan kurtulmuş olabilir Kene gibi bişeyler yapışmış olabilir Herşey olabilir ... :D

9. adem1

adem1 adem aksoy

En İyi Avı:
    halibut.20kg(tahmini:D)
    guzel rapor,arabalari kaldirima park etmis-ler,ceza yazilmiyormu kaldirima park edilen araclara,arabayla bogaza baliga gidince park yeri bulmak cok zor olsa gerek.

10. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Teşekkür ederim Sertan.

Orada çapari sallayan onlarca kişi vardı, bu yara muhtemelen birinin iğnesine sırtından yakalanıp kurtulunca olmuştur.

11. balikoltasi

balikoltasi Birol

Bereketli olsun.
    Bu iri istavritler acaba niye kıyıdalar :)
    Neyse ben söylemiyim nedenini...:) Gözlemlerime göre şu sıralar boğaz oltacılarının %70 i istavrit-izmarit-kefale atıyor.

Son düzenleme: 14 Kasım 2009
  12. LapinCash

LapinCash

Süper bi akınmış :)

13. tufan27

tufan27 tufan

Favori Kamış:
    lıneaeffe oyster 420
    Favori Makine:
    okuma epıx pro epb 65
    tebrikler abi ellerine sağlık keyifli bi gün geçirmişsin

14. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    evet çubukluda da acaip istavrit vardı. kulelide yapardı ama herkez çinekop peşindeydi. sabah ordan 10 adet çinekop aldım sarıkanata yakın hata 2 tanesi sarıkanattı..

15. berkur

berkur şükrü

Favori Kamış:
    SHIMANO SURF LEADER 450 BX-G 3 PARÇA
    Favori Makine:
    shımono exage-ryobı epplause-shımono power aero fılegentd.
    En İyi Avı:
    lüfer+palamut.
    balıklar güzel, yer tahminim büyük ihtimalle aşiyan parkına gelmeden caminin önü bu gibi yerlerin gizliliği olmaz balık olduğun da buraları zaten adam dolar.yani anadolu yakasında kuleli ,üsküdar,çubuklu,kanlıca,beylerbeyi,paşa limanı ,inanın balık yaptığında insanların sahili doldurması 1 saati bile bulmuyor. avrupa yakası! sarayburnu,galata köprüsü, galatanın karaköy tarafı,kuruçeşme,emirgan ve tokmakburnu,bebek,arnavutköy,aşiyan,kalender yani pek gizli yerler değil,bizler bunları burda paylaşmasakta balık olduğu zaman bu tip yerler zaten hınca hınç dolu, şu gibi zamanlarda balık yoktur kimse balık yok diye gitmediği birgünde siz gidersiniz bol balığa denk gelirsiniz biraz yalnız veya rahat edebilirsiniz ama bunun fazla sürceğini zannetmiyorum.yani çubukluda balık olduğu zaman sahiller hemen doluyo :ama farklı bir mekanı olan arkadaşların tabiki yer konusunu belirtmemeleri normal ama saydığım yerler gibi yerlerin pek gizliliği olduğunu zannet miyorum.

16. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Aret tadında av olmuş, ellerine sağlık kardeşim,

17. OPTİK1907

OPTİK1907 GÖKHAN

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE SURF +OKUMA
    En İyi Avı:
    DAHA EN İYİ AVIM OLMADIİİİ
    tebrikler aret...

18. emrmtn

emrmtn Emrah Metin

En İyi Avı:
    kayıtlara geçecek birşey arıyor :)
    tebrikler..avlarınız daim olur inşallah,bizlerede nasip olur inş. :)

19. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

tebrikler. Akın balığı böyle oluyor.