Bugün tam anlamıyla "neye niyet neye kısmet" bir gün yaşadım. Özellikle çinekop için hazırlık yapmıştım, dün akşam Karaköy'de canlı istavrit'in kilosuna 15 lira istedikleri için taze görünen tezgah istavritinden yarım kilo yemlik almıştım. Çinekop olmazsa izmarit yakalamak için karidesler de hazırdı. Ne var ki, sahile gittiğimde beklenmedik şekilde herkesin çapari ile istavrit aldığını gördüm. Geçen hafta burada 1 tane canlı istavrit altın değerindeydi, çinekop için yem bulamıyorlardı, şimdi ise 3'er 4'er çekiyorlardı. Bu kalabalıkta başka bir şey yapılmaz ayrıca istavriti de özledik diyerek ben de makineyi surf kamışa taktım. İstavrit aklımda olmadığı için kendi bağladığım özel takımları yanıma almamıştım ama balık boldu ve sıradan çaparilere de geldi. Ortalama 3'lü, 4'lü çekip kısa sürede kovamı doldurdum. Önemli olan kalabalık içinden oltayı çekebilmek, onun için de özellikle herkesin suda olduğu zamanlar atmayıp birbirlerine dolandıkları zamanları kollamak ve bu boşluklarda atmak gerekli. Bir diğer ayrıntı da balığın oldukça açıkta ve dipte olmasıydı. İyice uzağa atıp dibe indirince zaten kendi kendine çapari doluyordu, tam bir istavrit akını vardı. Yemli atmaya fırsat olsa eminim çinekop da boldu, çünkü istavritler hep yara bere içinde geliyorlardı ve çapari köstekleri sık sık kopuyordu. Bu akın çok uzun sürmez çinekoptan kaçıp giderler. İstavrit sevenlerin bilgisine...
ABİ Güzel av olmuş bu hazırlıksız yakalanma işi kötü 1 kere bende yakalandım Ama Allahtan sağa sola köstek sıkıştırmışım Afiyet olsun Yer biraz deşifre olmuş
Yapma dostum, bugün tutamayanı dövüyorlardı, geçen hafta ise 40 yıllık ustalar 1 istavrit bulabilmek için 40 takla atıyorlardı
Abi her yeri bir yerle kıyaslamak lazım mesela sen boğazda hiç istavrit bulamazken biz sarayburnunda takoz istavrit alıyorduk akşamda yakın su üstü çaparisi ile Özellikle gece yukarı taraflarda sabaha kova doldurman mümkündü Sana 1 çok şahitte bulabilirim mesela geçen gün gittiğimiz yerde aralarında en fazla 200 bilemedin 300 metre var ilk gittiğimiz yerde tık yok ve 200 300 metre ilerde millet kovayı çinekopla doldurmuş 200 300 metre gerisinde tık yok Aynı gün çinekop yapan yerin 500 metre ilerisi Yakında istavrit 1 2 değil 5 6 8 9 Yemin varsa ÇİFT çift çinekop çekebilirsin Heryer bir olmuyor Şubatta çinekop yapan yerler belirlidir martta nisanda o tarihlerde Allah kısmet ederse resimlerle görüceksiniz saten sen açıktan balık alırken biri 1 metre gerine düşer boş çeker sen 1 metre ileri atarsın çaparin dolar Benim görüşüm bu...
Öncelikle avınız için tebrikler. 1. fotografta istavritin sırtında bulunan yara pek çinekop işine benzemiyor. Bugün bizim yakaladığımız istavritlerin bazılarının sadece kafası gelirken bir kısmında da aynı yerde bu tür yaralar mevcuttu. Bu yaralanmaların sebebi ne olabilir acaba?
guzel rapor,arabalari kaldirima park etmis-ler,ceza yazilmiyormu kaldirima park edilen araclara,arabayla bogaza baliga gidince park yeri bulmak cok zor olsa gerek.
Teşekkür ederim Sertan. Orada çapari sallayan onlarca kişi vardı, bu yara muhtemelen birinin iğnesine sırtından yakalanıp kurtulunca olmuştur.
Bereketli olsun. Bu iri istavritler acaba niye kıyıdalar Neyse ben söylemiyim nedenini... Gözlemlerime göre şu sıralar boğaz oltacılarının %70 i istavrit-izmarit-kefale atıyor.
evet çubukluda da acaip istavrit vardı. kulelide yapardı ama herkez çinekop peşindeydi. sabah ordan 10 adet çinekop aldım sarıkanata yakın hata 2 tanesi sarıkanattı..
balıklar güzel, yer tahminim büyük ihtimalle aşiyan parkına gelmeden caminin önü bu gibi yerlerin gizliliği olmaz balık olduğun da buraları zaten adam dolar.yani anadolu yakasında kuleli ,üsküdar,çubuklu,kanlıca,beylerbeyi,paşa limanı ,inanın balık yaptığında insanların sahili doldurması 1 saati bile bulmuyor. avrupa yakası! sarayburnu,galata köprüsü, galatanın karaköy tarafı,kuruçeşme,emirgan ve tokmakburnu,bebek,arnavutköy,aşiyan,kalender yani pek gizli yerler değil,bizler bunları burda paylaşmasakta balık olduğu zaman bu tip yerler zaten hınca hınç dolu, şu gibi zamanlarda balık yoktur kimse balık yok diye gitmediği birgünde siz gidersiniz bol balığa denk gelirsiniz biraz yalnız veya rahat edebilirsiniz ama bunun fazla sürceğini zannetmiyorum.yani çubukluda balık olduğu zaman sahiller hemen doluyo :ama farklı bir mekanı olan arkadaşların tabiki yer konusunu belirtmemeleri normal ama saydığım yerler gibi yerlerin pek gizliliği olduğunu zannet miyorum.