arkadaşlar boğazda her türlü ağ atmak mı yasak .. sadece gırgır mı yoksa ağın büyüklüğümü önemli bu konuda bilgi grerekli bana. geçen hafta sonu boğazın çeşitli yerlerinde gece olta atmıştık. beykoz civarında. çok büyük bir balıkçı teknesi ( oldukça büyüktü ) gelip ağ attı ve kısa sürede toplayıp gitti. muhtemelen o yörenin teknesiydi. bu suçmudur. 2 gün aynı bölgede böyle tekneler gördüm.. hatta birçok küçük tekneden ağ atıldığını gördüm. sahil güvenliği aramayı düşündüm ama yanlış bir ihbarda bulunmamak için önce bilgilenmeye karar verdim. Boğazda büyük yada küçük ağ atmak herşekilde yasak mı bunun kriterleri nelerdir ? birde sıkça teknenin ucundan büyük lambalar yakarak dolaşıp kepçe ile avlananlar gördüm bunlar da yasak mı. ve sizce boğazda sahil güvenlik ihbarları hassasiyetle değerlendiriyor mu ? şimdiden teşekkurler.
. Güzel bir konuya değinmişsiniz. zaman zaman Bende bu tur olaylara şahit oluyorum ama bilgim olmadığı için bir şey yapamıyorum.
sıkça teknenin ucundan büyük lambalar yakarak dolaşıp kepçe ile avlananlar muhtemelen yemlik zargana yakalayabilmek için geziyolardır bu yasak değil bildiğim kadarıyla ama diğer büyük teknenin ağ atması konusunda bi bilgim yok
Dogru en dogrusu da bu bence hem bilgi edinilmis olur hemde kacak avlanim yapiliyorsa bildiril mis olunur.Amatör balikcilarda aglardan arta kalan la yetinmez
yapılacak pek fazla birşey yok sanırım adamlar radarla arıyorlar balığı bulduğu yerde basıyorlar ağı zaten yasakta yok sezon açık