Merhabalar, En az 15 sene önce Çanakkale'de kaşık sallamışlığım vardır, o zamandan beri elime olta alma fırsatım olmadı. Gel-zaman git- zaman yolum tekrar İstanbul'a düştü ve boğazın nimetlerinden faydalanmak gerek diyerek bir spin amaçlı fazla pahalı olmayan 150 tl. civarına daiwa marka kamış/makina seti aldım. Bu arada boğazda herkesin uzun surf kamışlarla, ağır kurşunlarla avlandığının farkındayım. Şimdilik böyle işin zevkini alarak başlamak istedim, belki ilerde surf kamış/makina seti düşünebilirim. Büyükdere, Kireçburnu, Tarabya ve Kalender, Emirgan bölgesinde avlanmayı planlıyorum. Hedefim tabii ki çinokop-lüfer ve rastgelirse levrek.. reeling Yukarıda saydığım yerlerde at-çek yapılmıyor mu? Bazen bakıyorum ya uzun surf kamışla istavrite çapari atanları veya yemli atıp bekleyenleri görüyorum. (Mantıken bu dönem akşam veya geceleri at-çek yapılması gerekir diye düşünüyorum) Benim gibi hafif makina ve kamışla at-çek yapmak isteyen birine neler önerirsiniz? Öncelikli olarak sormak istediğim birkaç konu var; 1. Bu bölgelerde kaşık işe yarıyor mu? Çalışıyorsa ne tip bir kaşık kullanmak lazım? (sanki biraz daha ağır olan kaşıklardan kullanmak lazım diye kendimce düşündüm.) 2. Kaşık çalışmıyor ise başka ne gibi sahteler işe yarayabilir? Sahte kullanmak gerekirse, genelde hafif oldukları için ilave küçük ağırlıklar mı bağlamak gerekir mi? Gerekliyse bu ağırlıklar nasıl bağlanmalıdır. 3. Son olarak ve en önemlisi böyle bir spinning makinaya nasıl bir misina sarmak gereklidir? (Mantıken ince ve sağlam bir misina tercih edilmeli diye düşünüyorum) Şimdiden tavsiyeleriniz ve yardımlarınız için teşekkürler..
Tan bey, grubumuzu takip edebilirsiniz. https://www.facebook.com/groups/tarabyafishing/ Kamış kişiden kişiye değişir. Denemeden almayın. Organizasyonlara bekleriz.
1. kaşık işe yarıyor. Yıldıray kaşığı (Üsküdar civarında bulabilirsiniz.) 2. Stirke pro veya kendo sahteler 3. Genelde ince örgü kullanıyoruz. Sonuna kalın örgü veya misina ile şok yapıyoruz.
Kamış ve makinayı aldım çoktan. (210 daiwa tele kamış ile daiwa crossfire 3000 makinam var.) Kamışa da çok para vermedim zaten. sıkıntı yok gerekirse değiştiririm. Grubunuzu takip edeceğim, facebooktan da katıldım zaten, fırsat olursa organizasyonlara da katılmaya çalışırım. Teşekkürler..
Yıldıray kaşıklarına baktım. Efsane kaşık olarak geçiyor Çok canlı renkli ve parlak malzemeler ama çok hafifler. 3 gr.lık kaşığı Tarabya'da ve Kireçburnu'nda rüzgara karşı atmak sıkıntı olmuyor mu? Diğer bahsettiğiniz sahteler de aynı şekilde çok hafif malzemeler, bunları atmak için bir yöntem var mı, ufak kurşunlarla ağırlık yapıp atmak mı lazım? İp misina kullanmak bence de mantıklı, ne kalınlıktaki hangi misinayı önerirsiniz? Anladığım kadarıyla şok yapmaktaki amaç ince örgü misnanın yıpranmaması, peki ne boyda ve kalınlıkta şok misina kullanmak gerekir? Teşekkürler..
Spin için Hansen ve savagear kaşıkları inceleyin. Surf için yazmıştım rapala ve Yıldıray kaşıklarını. Daiwa, İma, Duo, Kendo, Rapala, çalışan renkler bellidir. raporlardan takip edin. Çalışan sahtelerin muadilleri de piyasada mevcut. Spiderwire kullanıyoruz. Surf : 0,12-0,16mm üzerine 10m 0,25mm Spin : 0,10-0,12mm üzerine 1m 0,16mm şok için Spinde bu ekin amacı sert atışta örgünün yıpranmasını önlemek ve sahteyi kaybetmemek.
Paylaştığınız bilgiler için çok teşekkür ederim. Bahsettiğiniz sahteler ve misinayı en kısa zamanda inceleyeceğim...