Boğaz'da kirlilik ve köpürme

Konu, 'Genel Konular' kısmında Aret tarafından paylaşıldı.

1. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Pazar günü Kalender'de balık avlarken kıyıda yoğun miktarda deterjan köpüğü benzeri maddeleri görmüştüm. Dün Galata kıyısında ve Haliç ağzında da aynı durumu farkettim. Bu sabah ise Boğaz'ı deniz otobüsü ile boydan boya geçtim ve kirliliğin tüm Boğaz'ı kaplamış olduğunu gördüm. Deniz taşıtlarının geçtiği yerlerde köpüren sular daha sonra durulmuyor, yoğun bir deterjan köpüğü olarak suyun üzerinde kalıyor. Deniz suyunun rengi ise koyu yeşil sevimsiz bir renk. Herhangi bir yerde gündeme geldiğini görmedim ama Boğaz'ın olağanüstü bir durumla karşı karşıya olduğunu düşünüyorum. Umarım kalıcı olmaz.

2. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    aynı durum mersinde de var. özellikle akşam 5 ten sonra 10 a kadar deterjan kokuları ve köpük geliyor. doğal olarak o saatlerde balıkta olmuyor.

3. zarganacı34

zarganacı34 önder

Favori Kamış:
    lineaeffe s-curve kamış+Okuma synex 660 makina, Lineaeffe fire spin trabucco makina
    En İyi Avı:
    Levrek
    Fitoplanktonlardan kaynaklı bir durum olabilir. Havalar ısındıkça etkinlikleri arttığı için bu durum gerçekleşmiştir. Öbür ihtimalleri düşünmek bile istemiyorum.

4. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Marmaris hisarönü gibi temiz denilecek kıyılarda bile var..defalarca gördüm açık ta denize salınan sintine sularından kaynaklanıyor kanaatiindeyim zira benim görüklerim resmen kirli beyaz köpükler..

5. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Umarım dediğiniz gibidir ancak resmen sabunu köpürttüğünüzde çıkan köpükler gibiler.

6. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Tuzlu suda sabun köpürmez aret kanka :) garip vardir bi açiklamasi heralde

7. ZEYNEL_59

ZEYNEL_59 zeynel

Favori Kamış:
    O gün ne gerekirse
    En İyi Avı:
    Kofana 58 cm. İstavrit 13 kg 2 kişi tebliğden önce
    Benim yaşlı bir balıkçıdan duyduğum da şu: midyelerin ve deniz analarının ilk sıcaklarda çıkardığı sıvılardan kaynaklanan bir katman olduğu ve ufak balıkların bunlarla beslenmeyi çok sevdiğini bu olayın fazlaca olduğu yıllarda balık avlarının daha berektli olduğu yönünde bir muhabbetti.