bogazda kiyindan balik tutmak icin en uygun semt

Konu, 'Genel Konular' kısmında adem1 tarafından paylaşıldı.

1. adem1

adem1 adem aksoy

En İyi Avı:
    halibut.20kg(tahmini:D)
    Selamlar forumdaslar,benim bir sorum olacak;bogazda kiyidan balik tutmak icin en uygun semtler hangileridir,hem her mevsim bol baligin tutulabilecegi,hemde olta atacak yer sykyntisi olmayan,kiyiya ulasilabilirlik bakimindan.Bogaza yurume mesafesinde(10-20 dakika)oturanlar vardir forumumuzda zannedersem.

2. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    ben üsküdara 15 - 20 dk yürüme mesafesindeyim ama üsküdarda pek olta atmam. anadolu yakasında genelde kuleliyi tercih ediyorum, ya da bazı zamanalr çubuklu.

3. Hakan Kılıçkeser

Hakan Kılıçkeser Hakan Kılıçkeser

En İyi Avı:
    Yengeniz
    Ah, Adem Bey ah, nerede öyle yer, hem her mevsim balık olacak, hem de yer sıkıntısı olmayacak, her mevsim balık yapan yerler var ama, 50 metrelik yerde, 200 kişi olta sallıyor, geceden gelip sabaha arkadaşı ile vardiya değişiyor millet.

4. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    kimsenin olmadığı yerde balık olmuyor :) ben birkeresinde kuleliye gittim hava hafif yağışlı 5 kişi olta atıyor rapala atıyorlardı bizde başladık at çeklere 3 tane sarıkanat aldık. ardından ben çapari atmıştım istavrit gelmeye başladı arkadaşım tuttuğum istavritleri yem yapıp çinekopa attı. daha olta dibi bulmadan balık almaya başladık orası var ya 30 dk sonra adım atılmıcak yere döndü nerden hemen haber aldılarsa. sonra kalabalık artınca avı sonlandırdık :)

5. kurbagaprens

kurbagaprens Ergin DEMİROĞLU

Favori Kamış:
    Major Craft Solpara 274 up to 50.gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic C3000HGFK
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Sarıyer 'de askerlik yaparken sahil hep dolu oluyordu ama kamış sallayamayacak kadar da değil.

6. Gundogdu

Gundogdu Hasan hüseyin

Boğaz çevresinde her semtte, güzel balık yapan yer vardır.
    Ama benim gözlemim Arnavutköy burnunun bu konuda rakipsiz olduğudur. Anadolu yakasında hiç olta sallamadım, ama Avrupa yakasında Sarıyerden Sarayburnuna kadar (Köprü ve Arnavutköy hariç)
    Aşırı kalabalık olamayan her yerde olta attım, ama balığın olduğu mevsimde hiç birisinde abartı bir fark görmedim.
    İşim dolayısı ile her zaman Arnavutköyden geçerim, orada hiç bir yerde balık olmadığı zaman bile çok güzel ve çeşitli balık çıkar. Sebebi de tahminimce Burunda şiddetli akıntı ile meydana gelen Anafor la bir besin zinciri oluşuyor, buda her tür balığı oraya çekiyor.

7. ÇorakAtak

ÇorakAtak ayhan

Favori Kamış:
    alba star 2,5 cm
    Favori Makine:
    alıcam inşaalah
    En İyi Avı:
    yaklaşık 35 cm kefal di
    son bir haftada gezdiğim yerleri söyliyim kafanızda birşey oluşur.

Anadolu yakasında paşabahçeden başlayarak gelelim paşabahçe sahil tarafına inin iri kefaller el sallar vaziyette size bakıyo olurlar sabah saatlerinde çubukluda belediyenin dinlenme tesislerinin olduğu yerde günün her saati 12 13 numara iğneli çaparilerle hamsi almanız mümkün.Kandilliden ve kuleliden zargana alabilirsiniz hatırı sayılır büyüklükte.Üsküdar da kütüphanenin orası şu sıralar hep kefalci dolu pek raha edemiyebilirsiniz at çek konusunda.

Karaköyden çok iyi sardalya (beyaz tüylü çapariye iri geliyor) ve istavrit.
    saryburnun da sabır göstermeniz gerekerek yüzülmeyen biyer bulursanız boru kurdu veya midye gibi yemlerle izmarite benzer balıklar alabilirsiniz.Yenikapıda formda sürekli avlarını paylaşan yücel ustanın taktiklerini uygulayabilirsiniz.

Üzüldüğüm birşey oldu bu hafta bakırköy marinanın az ilersi tarafında 3 yıl önce levrek felan avlama şansı buluyodum ama şimdi özel mülkiyet diye çevrelemişler.bide TOKİ (&<é!^'!'!+^+&%/) girmiş iyice *** etmiş sahili.

Neyse yeşilyurt tan floryaya kadar temiz yerlerde yüzenler var koy şeklinde güzel biyer bulup ekmek içi yemle temiz kefalleri zevkle alırsınız.Zevkle diyorum çünki oranın kefalleri oltayı culup diye attığınız yere suyun üstünde atlayarak geliyo sizde heyecanlanıyorsunuz :D koca kefali zıplarken görünce.Ama onun sizi görmemesi gerekiyo belkide ondan zıplıyıp bakıyo olabilir dikkat etmek lazım.

8. adem1

adem1 adem aksoy

En İyi Avı:
    halibut.20kg(tahmini:D)
    Bilgiler icin hepinize coook tesekkurler.

9. Arev

Arev Levent

Bir sebebide; boğazın en dar yeridir Arnavutköy, yani kanal daralıyor.

Balıkların doğal olarak sağa sola dağılacakları alan da küçülmüş oluyor.

3. köprüyü de buraya yapacaklardı ya, iki kıta arasındaki en kısa mesafe diye...