Boğazda palamut çinekop

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında bosporus fisher tarafından paylaşıldı.

1. bosporus fisher

bosporus fisher hasan

Favori Kamış:
    okuma savant,lieaeffe spider surf 4.20,lineaeffe oyster cast,okuma v system 2.70
    Favori Makine:
    daiwa emp6000a,okuma raw2 65,shimano exage 4000 fc,okuma octana ot55
    En İyi Avı:
    1650g kefal,1kg çupra
    21 KASIM CUMA

23 KASIM PAZAR

Avlar boğazın anadolu yakasında kurşun arkası rapala ile yapılmıştır.Herkese rastgele...

2. balikci_82

balikci_82 nusret

Favori Kamış:
    okuma salina 4.20 3 parça
    Favori Makine:
    daiwa windcasst
    En İyi Avı:
    #direnlüfer
    BU RESİMLERE BAKINCA KENDİME KIZDIM ŞİMDİ PAZAR GÜNÜ UYKUYA YENİK DÜŞÜP GİTMEDİM BALIĞA KAHROLDUM ŞİMDİ TEBRİKLER ELİNİZE SAĞLIK BOL BALIKLI GÜNLER

3. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Söylemekten dilimizde tüy bitti ama...

Çinekop tutmak yasak. Bu yasağı ben koymadım, yok millet tutuyor, yok gırgırlar anasını ağlatıyor filan demeyin şimdi bana. Yasağa itirazınız varsa, bakana, meclise filan söyleyin bunları. Ve de iki yanlış bir doğru etmez, gırgırcı yamuk, yanlış yapıyor diye mesela, bizim yanlışımız ortadan kalkmaz.

4. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    hasan öncelikle tebrik ederim arkadaşım güzel av olmuş, bu soğukta gitmişsin havanıda almışsın balığınıda, afiyet olsun.

serdar abi merhaba balık boy limitlerimi değişti bilmiyorum ama arkadşaımızın çinekop dediği balıklar 20cm ve üstü. hasanı tanıyorum zorda klamdıkça küçük balık alıkoymaz.

hepimiz bilinçlenim diye sordum abi yanlış anlaşılmasın.

5. bosporus fisher

bosporus fisher hasan

Favori Kamış:
    okuma savant,lieaeffe spider surf 4.20,lineaeffe oyster cast,okuma v system 2.70
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1650g kefal,1kg çupra
    Teşekkür ederim Hakan seninde dediğin gibi ufak balıkla pek işimiz olmaz.Bu balığın yaprağı da eti olmadığı için yenmiyor kuruyup gidiyor.Hal böyleyken neden ufak balığı alıkoyalım ki.

6. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    İyide, çinekop denen şey, 20cm den küçük ve yasak olan şey. Yani, "çinekop avım" dediğinde olay zaten bitiyor. Şunu "Sarıkanat avı" deseniz, kimse de bir şey demez zaten.

Çinekop tutmak, satmak yasak. Bu duyarlığa biz sahip olmazsak, biter bu olay, yakında çinekopu bırak, yaprak tutunca çerçeveletip duvara asılacak, müzeye konacak bir şey tutmuş olursunuz.

7. bosporus fisher

bosporus fisher hasan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1650g kefal,1kg çupra
    Serdar abi senin gösterdiğin hassasiyeti emin ol bizde gösteriyoruz.Benim gözümde 20-25 cm arası çinekop 25-30cm arası sarıkanattır.

8. genckemo

genckemo kemal genç

Favori Kamış:
    okuma v system 240-okuma lure mania 185
    tebrikler güzel bir av olmuş.her zaman şansınız açık olsun. :)
    Defne yaprağı ,çinekop,sırtıkara diye adlandırdığımız balıkların ayrı bir bilimsel adı yoksa bunların hepsi lüferdir.bu kadar isim kargaşası pazarlama stretejisi olabilirmi? 5 cm'de bir mübarekin adı değişiyor. :)ben bu isim kargaşasına hiç ısınamadım.benim için bir limit altı lüfer birde limit içindeki lüfer var.

9. Muharrem vardar

Muharrem vardar MUHARREM

TEBRİKLER DEVAMI RAST GELSİN

10. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Bunca yıldır forumda hiç görmedim ki birisi 30 cm lik balık tutupta ona çinekop desin. Çoğunlukla çinekopa "çinekop" olduğu için çinekop deniyor. Yok bunlar sarıkanattı diyen, bu duyarlılıkta olan kişi koyar yanına bir ölçü nedir ne değildir belli olur.

İşte bugün hem de ilk mesajında garibim çinekop raporu asmış, tebrik bekliyor. Sen, ben veya bir başkası hassas olmazsak hiç bilmeyenden ne bekleyeceğiz? Avladığı yavruları işte böyle gururla asar, iyi bir şey yapmış gibi.

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=60317