21 KASIM CUMA 23 KASIM PAZAR Avlar boğazın anadolu yakasında kurşun arkası rapala ile yapılmıştır.Herkese rastgele...
BU RESİMLERE BAKINCA KENDİME KIZDIM ŞİMDİ PAZAR GÜNÜ UYKUYA YENİK DÜŞÜP GİTMEDİM BALIĞA KAHROLDUM ŞİMDİ TEBRİKLER ELİNİZE SAĞLIK BOL BALIKLI GÜNLER
Söylemekten dilimizde tüy bitti ama... Çinekop tutmak yasak. Bu yasağı ben koymadım, yok millet tutuyor, yok gırgırlar anasını ağlatıyor filan demeyin şimdi bana. Yasağa itirazınız varsa, bakana, meclise filan söyleyin bunları. Ve de iki yanlış bir doğru etmez, gırgırcı yamuk, yanlış yapıyor diye mesela, bizim yanlışımız ortadan kalkmaz.
hasan öncelikle tebrik ederim arkadaşım güzel av olmuş, bu soğukta gitmişsin havanıda almışsın balığınıda, afiyet olsun. serdar abi merhaba balık boy limitlerimi değişti bilmiyorum ama arkadşaımızın çinekop dediği balıklar 20cm ve üstü. hasanı tanıyorum zorda klamdıkça küçük balık alıkoymaz. hepimiz bilinçlenim diye sordum abi yanlış anlaşılmasın.
Teşekkür ederim Hakan seninde dediğin gibi ufak balıkla pek işimiz olmaz.Bu balığın yaprağı da eti olmadığı için yenmiyor kuruyup gidiyor.Hal böyleyken neden ufak balığı alıkoyalım ki.
İyide, çinekop denen şey, 20cm den küçük ve yasak olan şey. Yani, "çinekop avım" dediğinde olay zaten bitiyor. Şunu "Sarıkanat avı" deseniz, kimse de bir şey demez zaten. Çinekop tutmak, satmak yasak. Bu duyarlığa biz sahip olmazsak, biter bu olay, yakında çinekopu bırak, yaprak tutunca çerçeveletip duvara asılacak, müzeye konacak bir şey tutmuş olursunuz.
Serdar abi senin gösterdiğin hassasiyeti emin ol bizde gösteriyoruz.Benim gözümde 20-25 cm arası çinekop 25-30cm arası sarıkanattır.
tebrikler güzel bir av olmuş.her zaman şansınız açık olsun. Defne yaprağı ,çinekop,sırtıkara diye adlandırdığımız balıkların ayrı bir bilimsel adı yoksa bunların hepsi lüferdir.bu kadar isim kargaşası pazarlama stretejisi olabilirmi? 5 cm'de bir mübarekin adı değişiyor. ben bu isim kargaşasına hiç ısınamadım.benim için bir limit altı lüfer birde limit içindeki lüfer var.
Bunca yıldır forumda hiç görmedim ki birisi 30 cm lik balık tutupta ona çinekop desin. Çoğunlukla çinekopa "çinekop" olduğu için çinekop deniyor. Yok bunlar sarıkanattı diyen, bu duyarlılıkta olan kişi koyar yanına bir ölçü nedir ne değildir belli olur. İşte bugün hem de ilk mesajında garibim çinekop raporu asmış, tebrik bekliyor. Sen, ben veya bir başkası hassas olmazsak hiç bilmeyenden ne bekleyeceğiz? Avladığı yavruları işte böyle gururla asar, iyi bir şey yapmış gibi. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=60317