Boğaz'da Palamut Nasıl Avlarım ?

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında kerempek tarafından paylaşıldı.

1. kerempek

kerempek kerem

Merhaba arkadaşlar,

Raporlarım kısmından da gördüğünüz gibi oldukça acemi istavrit avcısıyım. Boğazda Palamut varmış. Palamut avını nasıl yaparım. Bu avı da öğrenmek istiyorum.

Ecusima 8000Vi makinam ve Lineaffe Oyster Cast 4.30'luk kamışım var.

Gerisini size bırakıyorum tavsiyelerinizi bekliyorum.

Misinadan, takıma ve sahteye kadar :)

Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ederim. Dilerseniz çok karışık olmayan başka bir konuya da yönlendirebilirsiniz.

Not: Üsküdar\Paşalimanı tarafında oturuyorum. Sakınca görmeyen arkadaşlar yer tavsiyesinde de bulunabilirler.

2. gladioman

gladioman mulayım naci

Favori Kamış:
    SHIMANO ASPIRE AX TELE SURF 4,30 MT 200 GR
    Favori Makine:
    SHIMANO Biomaster 8000 PG
    En İyi Avı:
    kofana - turna 82 cm
    kamıısn boyunu sanırım yanlıs yazmıssınz ben 4.20 dıe bılıorum semsıpasada bugun guzel ıstavrıt vardı =) palamuta gelıncede 2-3 gundur ben avlandıgımda yerde palamut ne tutan var ne goren var ama meradan meraya deısıyor rapala ıle 150-200 gr kursunla calısırsan sansına belkı cıkar ben pelican nitro kullanıorum genelde ve strike pro modelerını beden olarakta 30-35 arası rapala kancası bırde tabı takma cıkarma kolay olsun dıee

3. kerempek

kerempek kerem

Peki palamut için nasıl bir avlanma yöntemi kullanmalıyım ?

4. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Makine palamut sahteciliği için pek uygun değil. Palamut sahteciliğinde anahtar, hızlı sarmaktır. Bunda pek başarılı olmaz bu makine. Ha, son sürat sararsanız o başka.

O zaman size, üzeri parlak bir kurşun, 2 kulaç kadar 0.30 FC misina ve ucuna ya Maria Princess bir sahte, yada iyisinden bir kaşık lazım. Eğer kastmaster gibi ağır kaliteli bir kaşık bulursanız, kurşuna gerek yok.

Size en uygunu çapari. 0.30 FC misinadan bir çapari yaparsanız, beyaz tüy ile vs. bolca palamut tutarsınız.

Bu sene palamut bol, tutmak o kadar zor değil.

5. tehlikeli_29

tehlikeli_29 abdüssamed

çapari atarsan kurşun gramı 140 geçmesin çünkü palamut dipten değil üs sulardan ilerler o yüzden bu grama kadar yeterli bide hızlı çarpmalar ve hızlı çekiş lazım sahte için ise ne kadar hızlı çekersen o kdr daha çok baık alırsın ama tutacağın yeride senin bulman lazım :)