Merhaba saygıdeğer dostlar...Salı gecesi işlerimi bitirip,Bismillah deyip Çerkezköyden yola çıktım.Hedefim galata köprüsüne gidip mezgit varsa yemli istavrit yakalamak sonrada boğaza gitmekti...Saat 01:00 civarı köprüdeydim.Fazla kalabalık yoktu sadece Eminönü tarafında sıralanmış kişiler vardı sonra arabayı park edip dolaşmaya ve kovalara bakmaya başladım...Herkezin kovasında mezgit gördüm sorduğumdada(ne kadar saatte yakaladınız diye)sabahtan beri burdayız dediler bir yapıyor bir yapmıyor...Sonra bende kendime bir yer bulup açtım oltayı ve yemli takımımı hazırlayıp mezgitlerin önüne sundum ama nafile ne gelen var ne giden...Yanımdaki iki kişi ile de muabbet sohbet ederken onların baya bir mezgir tuttuklerını gördüm.Ama onlarda gündüzden almışlardı mezgitleri gece tek tük yapıyor dediler...Bir iki mezgit tuttuktan sonra bir baktım saat 05:00 olmuş.Aman Allahım dedim kaç saattir ben iki mezgit içinmi bekledim burada.Sonra topladım takımları ve ver elini boğaz.Arnavutköye geldiğimde yine aynı tablo idi. Sabah suyunda biraz çalıştım çapari ile ama istediğim boyda istavrit gelmediği için kovama atamadım.Aynen iade.Ama içimdeki bir his bana dahada ilerli gitmemi söyledi.Bu arada oradaki bir abi dün iyi istavrit yaptı dedi bugün yapmaz.Tekrar bir takım toplama ile Sarıyere doğru yöneldim.Sarıyerde ilk gördüğüm boş bir park alanına arabayı bırakıp takımları hazırlayıp hemen çaparimi suya yolladım.Ve nihayet yavaş yavaş sonuç almaya başlıyordum.Kovaya girebilecek istavritler geliyordu...Yanındada tabiki kırace ile birlikte.Onlarıda suya iade ediyordum.Bir baktımki bir ara birisi yanıma yaklaştı ve dediki.'Neden istavritleri atıyorsun'Dedimki bende abi ben kırace yemiyorum...Adam bana güldü.Neyse saat 14:30 gibi çapariyi çekerken bir ağırlık hissettim.Biraz çekmeye devam ettikten sonra misine boşaldı.Ben bir yere takıldı falan zannederken meğer palamut benim çapari iğnemi almış...Bir iki atış derken aynı olay bir daha gerçeklenince dedimki bir deneyim bakalım palamut çaparisi.İlk atış bir şey yok.İkinci atışta resimde gördüğünüz arkadaş geldi.Ve sonrasında , yine bir şey yok kısmetime 1 adet palamut yakalayabildim.Ama yeteri kadar istavrit yakaladım .İstavritlerin gümüş sürülerine saldırdıklarını ve ardından istavritlerede palamutların saldırdıklarına şahit oldum.Dilerimki bu sene palamut bol olur.Geçen sene palamut yok denecek kadar azdı.Akşamı ettikten sonra tekrar yola koyulup Çerkezköye geldim...Hepinize hayırlı forumlar diliyorum...Bir unuttuğum konu ise çapariye muazzam sayıda yaprak takılmasıydı.Onlara zarar vermeden geri bıraktım.Aslında benim çaparime takıldıkları için sevindim.Çünkü tekrar ait oldukları yere geri gittiler...Bu sene umut ediyorumki çinekopta yüzümüzü güldürecek...Saygılar... __________________ Mehmet/ Tekirdağ/Çerkezköy B rh (-)
Çok güzel yazı olmuş. bende bugun boğazdaydım ama sadece iri mezgit tutuyorlardı.arada kefal tutanlarda vardı
Palamut Tebrik ederim.Azmin elinden palamut bile kurtulamamış abicim. reeling Tecrubelerimden biliyorum bu tarihlerde palamut bir iki görünür sonra kaybolur. Şanslı olanlar denk gelip palamudunu alır.mrsparkle İnşallah bu sene iyi palamut yapar diyorum.Darısı başımıza.