Avıma başlamadan önce Cenani'ye, Vedat Usta'ya ve daha önceden de yardım eden cyhn,Aret'e çok teşekkür ederim. Unuttuklarım var ise Affola.Balıkları onların sayesinde tuttum. Bugün 3'üncü kez boğazda rapala denedim. Daha önce gittiğimde bir adet sarı kanat almıştım. Bugün de 3 adet sarıkanat tuttum. Sanırım bugün boğazda dişli çekmeyen kalmamıştır. Her yer kaynıyordu. Ben 1 TL'lik ucuz kaşıklardan aldım. Üstüne de yapıştırılan desenlerden geçirdim. 1 saat içinde 3 tane tuttum. Toplam 10 atış falan yapabildim sürekli dolaştı. Ama yine de yeni başlayan birine göre fena bir av yapmadığımı düşünüyorum. Balıklar aynı boydadır. Balıklardan birine ait resim aşağıdadır. 25-30 cm arası olduğunu tahmin ediyorum.(Mezurayı bulamadım ölçmedim) . Resimin altına da balıkları aldığım takımı en ince detayına kadar yazıyorum. Bu takımlara, düğümlere tavsiye de bulunursanız sevinirim. Kamış: Lineaffe Oyster Cast 4.20 Makina. Ryobi Ecusima 8000 Vi Beden Misina : Powerline Spider 0.28 mm Şok Misina : Okuma Blufish Special Edition 0.37 mm Şok Düğümü : Jnot (Buraya tıklayarak bakabilirsiniz) Rapala Bedeni : 0.235 mm Okuma Shotai (Bu çok mu ince olmuş Tavsiye alabiliri.) Fırdöndü ve Rapala(Kaşık) düğümleri : Palomar Buraya tıklayarak bakabilirsiniz Sahte: Ucuz 1 TL'lik kaşık.
tebrik ederim çok güzel daha iyi balıklar yakalamanız inşallah kısmet olur iğneniz keskin misinanız sağlam olsun en kötü avınız böyle olsun rast gelsin herzaman sağlıcakla kalın
Şok düğümünde düğüm çapakları j knot denen düğümdeki gibi sağa sola bakarsa, ağır kurşunla seri atışlarda makineden çıkarken takılma yapabilir, sıkıntı olabilir. Şemsi paşa düğümü denen naneyi araştırıp bakmanızı tavsiye ederim. Yok bu zor geldi derseniz (ki 3-5 kere yapınca alışırsınız), iki misinayı da birbirlerine "uni knot" ile bağlayıp iyice sıkıştırdıktan sonra çapakları ufak bir tırnak makası ile sıfıra yakın keserseniz (sıfır en iyisidir) j knot dan daha uzun ama daha ince bir düğüm sahibi olursunuz. Makineden gelen misinayı 4 tur, kalın olan şok misinasını 3 tur sarmanız güç anlamında yeterli olur uni knotta. Not: 0,24 mm misina, çeker değeri iyi ise rapala veya kaşık bedeni için iyidir. Kilo üstü balık geldiğinde yükseğe kaldırırken sıkıntı olabilir ama o kadar sıkıntı olsun. Kilo üstü balığı boğaz'da denk getirmek zaten mucize şu an.
Sizle daha önce konuşmuştuk Uni Knot'ı hatırlarsanız.Ben daha önce Uni Knot'ı kullandığımı söylemiştim. Ama hem Uni knot'ı hem de Jknot'ı usülüne uygun bağlayınca Uni knot daha kalın oluyor. İsterseniz bir deneyin sizde. Tavsiyeleriniz doğrultusunda yine de Uni'yi bir daha deneyeceğim. Başka tavsiyeleriniz varsa çok iyi olur. Şemsipaşa'yı yapmak çok zor geliyor. Elleri örümcek gibi yapmak lazım onda Yardımlarınız için teşekkür ederim.
Sevgili Kerem Konunda adımı anman beni sevindirmiştir. Faydalı olabilmek benim fiili avlarım kadar haz aldığım bir durumdur. Bu gayretle bugün sizlere eni bir konu açıp kaşıkla boğazda av konusu ele alacak ve sanırımki yeni birşeylerde azabileceğim,resimli olarak. Tebrikler Sevgimle kal
Keremcim, tebrik ederim. Çorbada, bizimde bir çimdik tuzumuz olmuşsa ne mutlu bizlere (bana). Şemsipaşa düğümü aslında çok kolay bir düğüm. Yolun, Şemsipaşa'ya düşerse beni bul. Hemen öğrenirsin. Ufak bir çakmak yardımıyla hemen atılabilen, çok sağlam bir düğüm.
Sevgili Kerem tebrikler ,çalışmalarının ödülünü almışsın. Senin kullandığın ana beden 0,28mm ve şok 0,37mm aralığı şemsipaşa düğümüne tam oturuyor aslında.Şemsipaşa düğümünde 0,10mm üstü yani iki misina arasında,kalınlık farkı çok olursa iyi sonuç vermiyor.Şok düğümünde sana şemsipaşayı öneririm. j-knot dan daha verimlidir. Palomar iyi bir düğüm ama aslında ip misinalar için idea dir.Avrupada bu konuda ödül almış bir bağlama şekli.Şok misina ucunu palomar ile klipse bağlarken ya 0,5mm pay bırak yada ucunu çakmak ile biraz yak. Rapala bedeninde bende 0,23mm kullanıyorum,kaliteli olduğu sürece sorun yok.Daha güzel balıklar rast gelsin.
Selam Kerem, ilk balıklarını yakalama çok sevindim. Takımın sürekli karışması kötü olmuş, onun sebebini bulmak gerekli. Kullandığın misineler ve kalınlıkları Şemsipaşa düğümü için çok uygun. Bu düğüm çok kolay bir düğümdür, atılması en kolay düğüm diyebilirim. Onu uygulamaya çalışman daha iyi olacaktır çünkü şekli de mükemmel oluyor. Rapala bedeninde 0,235i en az 26'ya çıkarmanı öneririm. Bir palamut filan gelirse sıkıntı olur. Ayrıca o kadar ince misine karışmaları da çoğaltıyordur, kalın misineler daha az karışır. Sonraki avlarında da rastgelsin.
tebrik ederim, Bu balığı akıntılı yerlerde ararsanız sonuç daha güzel olur, ayrıca ağır kurşun ile takım derinden gelmeli. Rastgele
Tekrardan teşekkür ederim. Eski yazdıklarınızı da baştan okuyorum. Forum içinde arama yapıyor eski yazdıklarınızdan kapabildiğim her şeyi kapıyorum. Bu düğümü biraz daha uğraşıp öğreneceğim. Desteklerin için teşekkürler tekrardan. Sizin de tüm yazdıklarınızı okumaya çalışıyorum. Evet sizsiniz Teşekkürler tekrardan. Palomar dışında hangi düğümü tavsiye edersiniz ? San Diego Jam'i de öğreniyorum yavaş yavaş. Umarım ona da alışırım. Teşekkürler dediklerinizi mutlaka dikkate alacağım. Şemsipaşa antremanlarına başlıyorum 170 gr ile direk akıntıya attım
J Knot iki misinayı birlikte sarar, uni knot misinalar sadece kılavuzun üzerinde kendi döner, yapmayın, j knot toparlacık bir düğüm olur, kısa olması avantaj ama 28+37= 0,65 mm misinayı kendi kendine kördüğüm yapmışsınız gibi bir kalınlık oluyor. Gerçi kalınlık önemli değil makinada takılması açısından o kadar, halkalara sürtünmesi işi bozuyor. Şemsiyi çalışmaya karar vermişsiniz gerçi arada geçen zamanda, zaten en kibarı odur. Bilen biri 2 kere gösterse iş tamam...
ŞemsiPaşa düğümünü atmayı sonunda öğrendim. Artık ne Jknot ne de Uni to Uni kullanırım. Gerçekten dedikleri kadar varmış. Müthiş bir düğüm. (Dayanıklılığını daha test etmedim ama görüntüsü çok iyi)