Başlıktan da anlaşılacağı üzere boğazda uzak atışlar için Sörf diye tabir edilen makineler alıyoruz kendi adıma söylüyorum. Ama defalarca bir çok makine denememe rağmen bir çoğunda memnun kalmadım.Birçoğu 1-2 sene zarfında biryerinden sorun verdi. Tabi ki kendini ispat etmiş birçok sörf makine var markalı olanlar ama onlarında fiyatları da malum. Ama şimdiye kadar bu paraları birktirseydim en iyisini çoktan almıştım o da ayrı bir konu. Jig tarzı makinelerin de drag ve çekerlilik bakımından sağlamlığı tartışılmaz. Biraz araştırınca fiyat bakımındanda o kadar pahalı olmayan jig makineleri görüyorum. Bu jig makinelerine ince örgü ip sararak güzel mesafelere ulaştırılabilir düşüncesindeyim. Bunu neden söylüyorum Boğazda özellikle akıntılı sularda ağır gr.kurşun ve balık bindiğinde zorluk çekmeme açısından değerlendirmek istiyorum(Özellikle Rapala avlarında). Düşüncem bu şekilde. Birde siz saygı değer üyelerime danışmak ve sizlerin düşüncelerini almak istedim. Olumlu yada olumsuz başka düşünce, görüş ve tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim. İlerki dönemde kendime yeni bir makine almayı planlıyorum buradaki yorumlar benim için önemli olacak. Teşekkürler.
Murat Bey, Profilinizden gördüğüm kadarıyla kamışlarınız yabomax. Misina yerine ip kullandığınızda özellikle uçtaki halkanın porselini kesilecektir. Fuji halkalarda bile zamanla aşınma oluyor. Boğaza jig makina mantıklı ve uygun ama uzağa atmak için de güzel bir kamış şart. Örnek vermek gerekirse; Kamış; http://www.avmarketi.com/asp/product/16718/Okuma-Cedros-Tele-surf-kamis-450cm-150-250g Makina; http://www.avmarketi.com/asp/product/136137/OKUMA-CEDROS-CJ-65-MAKINE veya Salina II 10000'de olabilir. Bence boğazda ipten uzak durun. 0,28 makarada 6metre 0,38 şok misinası ile bu takımla çok uzağa rahatlıkla atarsınız. Kamışı daha önce test etme imkanım oldu. Bugün arkadaşıma da aldık, sabah uzun uzun test ettik. Bende almayı düşünüyorum. Gerçekten 10 üzerinden 10.
merhaba ceyhun bey öncelikle formda sorularıma karşı ilgi ve alakanız için teşekkürler.anladığımkadarı ile sizde benim gibi okuma takipçisi ve kullanıcısısınız.inşallah bigünde tanışmak nasip olur. neyse ben sorum şu 2 veya 3 ay önce okuma compressa 100 200 gr atarlı kamışını aldım.boğazda kullanımı nasıldır 400 gr civarı bi ağırlığı var daha denemek nasip olmadı ama bu yaz istavritde çaparide kullanacam avenger av 65 ile birlikte.
Üstadım Boğaz'da surf balıkçılığı diye birşey yok zaten; başlık biraz tuhaf kaçmış; neyse ben ne demek istediğinizi anladım; ancak ucuz etin yahnisi.... olur derler... Yine de jig makinası alacaksanız bütçenizi biraz düzeltip Shimano Spheros veya Aceration gibi makinaları; ucuz ve sağlam bir surf tipli makina istiyorsanız yine Shimano Activesurf'u tavsiye edebilirim size... Sanıyorum bu makinalar isteklerinize cevap verecektir; ancak Aceration veya Activesurf'u yurtdışından getirtmeniz gerekebilir... http://fishing.shimano.co.jp/product/reel/2594 Bu makinayı son zamanlarda inceliyorum, oldukça sağlam ve kullanışlı görünüyor gözüme... Fiyatı da harika; Shimano makina için hediye imiş hissi verecek bir fiyat...
Teşekkürler Ceyhun bey, Bendeki kamışın halkaları fuji 200-400 gr atarlı ağır gr.da iyi iş yapıyor. Kamış işine en son bakacağım. Bizim bir arkadaşın kamışında ip ile çok güzel performans aldığını gördüm bizzat test imkanı buldum. Şoklama ile rapalada sizin bahsetmiş olduğunuz sistemi zaten kullanmaktayım. Benim için önemli olan makine bu aşamada fazla acele etmeden bu sefer gerekirse paramı biriktirip makine işini sonlandırmak amacım. O yüzden akıntılı sularda sarımda bizi yormayacak özellikte performansta makine bakıyorum. Tabi burada bizzat kullanan arkadaşların yorumlarıda önemli. Saygılar.
Evet haluk bey maalesef ucuz etin yahnisi olmuyor aynen katılıyorum. Japon pazarındaki Shimanolar hep gözümde zaten ama malesef Türkiye'mizde hep başka patentli ülkelerin ürünleri geliyor ve o yüzden yanaşmıyorum, Japon bulduğumuzdada inanılmaz fiyat çekiyorlar. Yurt dışından getirtme şansım olsaydı şimdiye kadar çoktan alırdım. Nette araştırma yaparken hatta dükkanları da gezerken Jig makineler ilgimi çekti dükkan sahiplerinin satış politakısımıdır bilemiyorum? çok methettiler. O yüzden balıklama dalmamak adına burada paylaşımda bulunuyorum. Linkte vermiş olduğunuz makinede gayet hoş ve güzel fiyat uygun demişsiniz ama ben fiyatı göremedim. Saygılar.
Bende size tecrübeme ve uzun zamandır boğazda akıntılarda kullandığım makinayı yazayım.. ben çok memnunum eğer alabilirseniz hiç zorluk çekmessiniz.. Shimano biomaster 8000 PG... Rast Gelsin
Activesurf yurtdışında 80-100 dolar aralığında bulunabiliyor imiş; 185-190 dolar civarı ise Aceration; Spheros Aceration'dan çok az daha düşük bir fiyata sahip olmalı; ama eğer yurtdışından getirtme imkanınız yok ise yazdıklarımın da pek önemi yok; ancak Spheros yurtiçinde bulunuyor idi bir aralar; ancak fiyatını bilemiyorum...
Haluk bey Yurt dışından getirtme gibi bir şansım yok maalesef, hatta bir arkadaşımda bulls eye xt makineyi kafaya koydu almak için araştırma bile yapıyor yurtdışından nasıl getirtebilirim diye ama selam verenler şimdi işin düştüğü zaman ne istiyorsun tiplerden çıktılar. Bakalım ben araştırmaya devam edeceğim. Saygılar.
O zaman şöyle diyelim; elbet Boğaz'da jig için üretilmiş makinalar kullanılabilir... Zaten ben de onlardan kullanıyorum; önce Aceration; sonra da Biomaster kullanmaya başladım ve bütçeniz eğer uygun ise her ikisi de rahatlıkla önerilebilecek makinaların arasında yer alır... Tabii bütçe çok önemli bu gibi durumlarda; genel olarak tercih edilecek makinanın mümkün mertebe hafif olması; kafa yapısının erimli arışlara uygun olması ve elbet makinanın kendini ispat etmiş; denenmiş bir ürün olmasına dikkat edilebilir... Başka markalara da göz atmakta yarar var... Belki düşündüğünüz ürünleri buraya nakledebilirseniz bu ürünler hakkında bilgisi olan arkadaşlar iyi ve kötü yönlerini size aktarabilirler...
canım ustam murat usta çok doğru bir konu yazmışsın cevap veremezsem çıldırırım kendime ait yeni bir ürün alırken çoğunlukla bana eşlik ediyorsun bilirsin kafamda olan neyse alırım fiyat benim için ikinci planda senin yanından singapurda tatilde olan çok değerli diyemiyeceğim artık o dostu aradım istemiş olduğum makinaları marka ve modellerini söyledim ve sms attım sonuç (o) sırtına ağırlık yapacakmı zannetti farketmez o insanı tanış oldum japonyada üniversite okuyan bir yeğenimiz var babası kadim dostum ona konuyu anlattım westernden parasını göndereyim dedim gelirken getir oda aynı insanoğlu ne diyelim abi her insanı kendin gibi görme bu yaşta bunuda öğrendik biz sarıyer çocuğuyuz ağzımızdan çıkan her sözün arkasında duran insanız sağlık olsun bu günün yarınıda var murat ustam saygılar...