Selam arkadaşlar, bendeniz son 1-2 aydır amatör balıkçılığa merak saldım. Sormak istediğim spin oltalarda boğazda at-çek yapılır mı? Çünkü gözlemlediğim üzere kamışın özelliğinden dolayı kurşun takılamadığı için kaşık ya da sahte yüzeye yakın yüzüyor. Teşekkürler.
merhaba, oncelikle kendinizi forum icindeki tanisalim kisminda kendinizi bize tanitan bir konu acmalisiniz ki ilk once bir hosgeldin diyelim. sonrasi kolay zaten
merhaba , spin olta ile 1 kişi gördüm geçenlerde bu sitede. Hatta gayet güzel boyda sarıkanat ve lüfer almıştı. Fakat nasıl bir yöntem kullanıyor , sahteyi dibe nasıl indiriyor , ne kadar mesafeye atış yapıyor bilemiyorum. Denenebilir.
Normal kamışlar 100 gr kurşun takıp öyle atıyorlar fakat spin oltayla böyle bir şey mümkün değil. Malum atarı düşük kamışlar.
bir tanıdığım karaköy iskeleden spinle 30 gr kurşun arkası 1.5 metre misina ucuna sahte ile güzdl boyda 2 sarıkanat almıştı.. çok fazla uzağa atmadan..
bir kaç markada 6 - 8 metre dalan sahteler var, fakat sahte boyu 12cm ve gaga çok büyük. Ağır olduğu için (26-28gr) uzak atılabiliyor ve istenen derinliğe ulaşıyor. Shimano'da daha küçük ama ağır sahteler mevcut. http://www.balikavmarketi.com/Urun/SHIMANO-INO-90S-9-CM-21-GR-pmu2109.html Önüne bir 20gr daha eklerseniz dibi bulur.
fikir vermesi açisindan bir örnek vereyim. Arnavutköy çakarinin önünü bilirsiniz. Kiyi 1metre derinlik ya var ya yok. 5 metre ilerisi su deli akar. Adi üstünde akintiburnu önceden biz sahte balik, silikon bilmezken siyirtma arkasina 1 kulaç 0.30la kasik baglar 15-20metre atar çekerdik. Güzel sarikanat olurdu. Bugün spin tekniginde 1metre dalarli floating tarzi sahteler ve shad genellemesi ile adlandirilan tip silikonlarla ayni bölgede iyi netice alinabilecegini düsünüyorum. Burda risk su. Disli silikona kodu mu dagitir lakin paket hesabi yapilinca sahteden ucuza gelir
Batan tip sahteler (sinking) pencil sahteler ile ileri atmak ve avlanmak mümkün olabilir yinede boğazda avlananlar en doğrusunu söyleyeceklerdir. Yazan : Selçuk gökhanın pcden girdimde
Pilgrim kaşıklar da ağır oluyor ben 28 gr olanını aldım ,bir deneyeceğim.. 54 gr olanı da var ama biraz büyükçe..
Bağlantıyı eklemeyi unutmuşum. Şu kaşığı aldım : http://www.spotbalik.com.tr/5064-028-DRESSED-SEATROUT-SARI-YESIL-28gr,PR-34413.html