merhaba arkadaşlar ismim selim forumunuza yeni katılmış balıktan hiç anlamayan ama balık tutmayı seven biriyim. bugün sabah hiç bilmediğimiz halde teknemizle boğaza açılıp palamut tutmaya niyetlendik . sabah 5 den 11 e kadar dolaştık durduk ama hiçbirşey yakalayamadık. pendik e dönüş yolu üzerindeyken saray burnu civarında son bi deneme yapalım dedik böyle bir balık yakaladık. balık tip olarak köpekbalığını andırsa da ağzında hiç diş yokdu. bir bilen olarak sizlere danışmak istedim bu balığın cinsi nedir acaba ? teşekkürler
Yanlış bilmiyorsam camgöz köpekbalığı (Galeorhinusgaleus). Marmara'da rastlanıyor. Hatta balık unu üretimi için kullanıyorlar diye biliyorum. Değişik bir av olmuş, rastgelsin..
evet mamuzlu camgöz. sırt yüzgecinde jilet gibi keskin bir dikeni vardır. aman dikkat. yalnız yakından inceledim de bu balıkta diken yok. o halde mahmuzlu camgöz değil ?
cogunluk kopek balıgı turu olduguna kanaat getirmiş..Ben sadece balıgın sonunu merak eettim tavayamı denizemi Umarım palamutta alırsınız..Bol şans
umarım hala hayattadır o balık.bir hyvan ve özellikle balık sever olarak böyle oltaya az gelen balıkların öldürülmesinden yana değilim..
kartalda geçen sene balık pazarından balık alıyorduk arkadaşalrda evde pişirmek için. bir tane balık pazarı bunun aynından tezgaha koymuştu 4 - 5 tane bi kaçtane de vatoz koymuştu bence sadece görüntü olsun diye arkadaşım sordu abi satıyormusunuz bunu diye satıyoruz dedi o sırada fiyat sorduk ama orda bir laf karıştı adam birşey demedi ya kim alır bunu bilmediğiniz balığı yemeyin sakın
balık mahmuzlu camgöz. marmarada sıkça görülür.özellikle kumluk bölgelerde yaşar. usülüne göre yapılırsa (soslu şiş) lezettlidir.
balık geldiği gibi denize geri döndü . genel kabul camgöz olduğu sanırım .sırtında herhangi bi diken yoktu ama derisi gerçekten çok güzeldi . enteresan bi gün oldu gerçekten. 5 saate yakın uğraşmamıza rağmen tek yakaladığımız bu oldu .su 21 derece civarındaydı hep sanırım biraz daha soğuk olması lazım palamut için ya da biz yanlış alet edevatla yanlış yerlerde şansımızı denedik bilemiyorum. yorum yapıp bilgi paylaşan herkese teşekkürler
Mahmuzlu camgözün sırt yüzgeçlerinin önünde kocaman diken olur, adı o yüzden mahmuzlu... Mahmuzlu camgöz değil, adi camgöz bu balık. Zaten adi camgözde sırtta benek olur, mahmuzluda olmaz. Köpekbalığı etinin yenmesi de pek tavsiye edilmez, içeriğinde amonyak ve çeşitli ağır metaller bulunur, sağlıklı değildir. Zaten camgöz sularımızda azaldı, geri salınması isabetli bir karar olmuş...
Benekli pek çok köpekbalığı var Ercan. Bu da bir Mustelus, yani kısaca camgöz yada köpekbalığı dediğimiz yaygın balık türü. Tam adı sanıyorum yıldızlı camgöz http://filaman.ifm-geomar.de/Summar...me=Mustelus&speciesname=asterias&lang=English Avlaması yasak olan türle ilgisi olmayan bir tür olduğunu da belirtmek lazım. Benzer türlerin listesi aşağıdadır. Familya : TRIAKIDAE (KAYGAN DERİLi KÖPEKBALIKLARI) Galeorhinus galeus (Linnaeus,1758) (Camgöz) Mustelus asterias Cloquet, 1821 (Köpek balığı) (Yıldızlı Camgöz) Mustelus mustelus (Linnaeus, 1758) (Köpek Balığı) Mustelus punctulatus Risso, 1826 (Köpek Balığı)
bilgi için teşekkür ederim yakup hocam, sayenizde birşey daha öğrendik.konu uzayıp gidecekti yoksa yakup hocamdan öğrendiğim üzere; mahmuzlu camgözünde benekli olduğu...
Sevgili Ercan Resimi inceledim.Ben bunun mahmuzlu camgöz olduğunu sanmıyorum. Mahmuzluların genelde daha ılıman yerlerde yaşadığı ve boyutcada genelde daha küçük olduğunu bilmekteyim. Bizim buralarda arada pareketeye gelmektedir.Kimi zaman ise onlarcasının ağa doldulduğuda bir vakiadır. Küçük bir tepecik halinde dahi görmüşlüğüm vardır. İlk fırsatta gördüğümde dikenli mahmuzuyla resmedip yollarım. National Geographic'in bir görselinde sıkca arada gösterildiği üzere,kuma gömülerek koca ağzıyla avını gözleyen avcı balığın bir hamlede ağzına alıp anında geri püskürttüğü balığı görenler olmuştur.İşte o mahmuzlu köpek balığıdır. Sevgiyle kal
Not;Mahmuzlu köpek balığıda beneklidir.Ancak resimde görüldüğü şekilde değilde daha iri parçalı beneklere sahiptir.