bogazda yemli sarıkanat

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında Seydihan tarafından paylaşıldı.

1. Seydihan

Seydihan seydihan

Favori Kamış:
    lineaeffe extreme siyah 4.30
    Favori Makine:
    okuma bluehawk 765
    arkadaslar yemli av nezaman baslar... daha ne kadar beklemelıyız malum havalar daha sıcak ve yemli avında suan yaprak kıpırdamıyordur sanırım ??

2. Masse

Masse KEREM

Favori Kamış:
    Discovery Fishing Team Surf Voyager - 4.20 m (100-250 gr)
    Favori Makine:
    Discovery DFT Mercury EFA 5000-Misinam Shimano Technium Surf 0,35mm
    En İyi Avı:
    39 cm Eşkina 32 cm Lüfer 23 adet Sarıkanat :)
    Maalesef şu aralar genel olarak balık yok,sadece tekne ile uzun oltayla canlı zarganayla açıktan balık alıyorlar,balık daha kıyı yapmadı ve havada soğumadı ,bizde her akşam denemeler yapıyoruz ama , bir haftadır 2 adet lüfer 2-3 adet sarıkanat ve 1 adet çinakop dışında meramızda pek balık alınamıyor .Yani şöyle diyim 10 tane baıkçı varsa o gün bir kişi 1 tane balık ya alıyor ya da alamıyor ,bayramdan sonra balık başlar diye düşünüyorum ,balığın açıkta olduğu söyleniyor :) Havanın ve suyun soğuması ve biraz yağmur yağarak suyun bir karışması lazım diye düşünüyorum herkese rast gelsin inşaallah :)

3. barisgirgin

barisgirgin BARIŞ GİRGİN

Favori Kamış:
    major craft kg evo 902lsj, major craft solpara aji ,tica scirocco
    Favori Makine:
    shimano surf leader cı+35, shimano stella 2500fı, shimano stella 4000xgfı, daiwa morehtan 3012h
    En İyi Avı:
    torik 3.6kg
    Beklenen yağmurlar geldi ve hava sıcaklıklarının düşmesiyle deniz suyununda soğuması kaçınılmaz...hafta sonuna kadar bu sekilde yağmur devam ederse deniz suyu sıcaklıkları 15 c bulduğunda sanırım balık oynayama başlayacaktır..Haftaya kısmetse alırız dişlileri :)

4. bjkfehmi

bjkfehmi fehmi

Favori Kamış:
    ALBA BOSPHORUS 420CM 200-300G
    Favori Makine:
    BANAX GT XTREME 5000N MAKİNA
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Cumartesi günü enişteyi aldım emirgana gittik emre beyden aldığım takımları test etmek istiyordum. yaklaşık 2 saat denemelerimde hiç balık alamadım. Ordan köprüye geçtim belki istavrit yapar diye araba parkedecek yer bulamayınca güzergahımı balat a çevirdim. balat da istavrit alırım diye yaklaşık 1 saat uğraştım. Ancak emre beyden aldığım 3 takım çapari haliç sularına gömüldü ve çıkmadı. gittim balıkçıdan yarım kilo kokmuş istavrit aldım. emrenin özel yapım yemli takımına bağladım yolldım. Kurşun dibe çömeden güzl bir vuruş ve bu senenin ilk sarı kanadı kavama girdi. Akabinde 4 tane daha aldım. 2 tane çinekop geldi onlar suya iade edildi. Benden gören çok fazla kişi yemliye döndü. Özet olarak hafta sonu herkez nasibini aldı. Ancak boğazda o aksiyonu göremedim. İnşallah bu hafta sonu tekrar denemelere devam.

5. mühendis

mühendis Anıl

Favori Kamış:
    2.10 kamış ve şeytan oltam
    En İyi Avı:
    1m'lik dere yılanı
    Merhaba,
    Balat'ta yer var mıydı? Köprü sıkışık olunca orası da aynı oluyor çünkü.
    Vuruşları saat kaç gibi aldınız öğrenebilir miyim??
    Afiyet olsun, ilk dişliler öncü, tavanız dişli dolsun :)

6. bjkfehmi

bjkfehmi fehmi

Favori Kamış:
    ALBA BOSPHORUS 420CM 200-300G
    Favori Makine:
    BANAX GT XTREME 5000N MAKİNA
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Saat 11:30 ile 14:00 arası aldım ayrıca köprüde yoğun değildi. Sadece araba park edemediğimden. Mecburen balata gittim.

7. mühendis

mühendis Anıl

Favori Kamış:
    2.10 kamış ve şeytan oltam
    En İyi Avı:
    1m'lik dere yılanı
    O bölgede o saatlerde balık yapacağını hiç ummazdım...
    inşallah devamı gelir

8. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Beyler çok güzel balıklar tutulur kıyıdan aslında başka işler denemek lazım. klasik takımların dışında özellikle yem olarak düşünülerek balık o kadar güzel geliyorki 5,5 metrelerden o kadar balıklar yakaladıkki o kadar olur. bana kalırsa yem konusunda derin derin düşünmek lazım.....

9. Senin dilinin altında bir bakla var ama, değil ıslatmak çürüteceksin sanırım.

10. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    1 kere söyleyeceğim Üstad kimse duymasın.

Gelen lüferlerden gördüğüm kadarıyla. istavriti sürekli alttan alıyor. kafası dışarıda

o yüzden mantarlı takıma canlı şakşak yem

yine fleto takar gibi yukarıdan aşağı sallanacak ve kuyruk altından yukarı doğru yarım cm kadar kesilecek. bumudur budur gelmezse gelmedi dersiniz. bu arada kesik balığı öldürmez. siz yemi takıma takarken öldürmeyin. yeterli ayrıca ve ayrıca iğne tek iğne kısa pala 1 numara bu kadar.+ gagalık onuda 2 no gaga iğnesi ile sabitleyin. Kıyıcılık yapmasamda kıyıdan hiç balık tutmasamda bana bunu söylüyor balıklar. ayrıca balık 5,5 metrelerden 8-5 metrelere kadar geçiyor gelmemesi imkansız gibi.

11. EMRE FISHING

EMRE FISHING Emre Üsel

Favori Kamış:
    MICHELL Privilege
    Favori Makine:
    MITCHELL Armada Pro 6500
    En İyi Avı:
    BERNA'm
    Bahsettiğin bu takımı deneyeceğik Ali abi.. Gözümde canlandı ;) İnşallah nasıl çalıştığı konusunda da bilgi vereceğim...