Boğazda Yunus Şov

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında kerempek tarafından paylaşıldı.

1. kerempek

kerempek kerem

Bugün Rumeli hisarı önündeydim. İşim icabı sabah 7'den akşam 9'a kadar oralardaydım.

1'er saat aralıklarla deniz kenarına gidiyordum. Yaklaşık 10-15'li hatta zaman zaman 25-30'lu gruplar halinde gezen yaklaşık 200 adet yunus balığı git gel yapıyorlardı.

Hatta yunuslardan korkan kefaller kıyılara yanaşmışladı.Kepçe ve çarpma ile bu kefalleri toplayanlar dahi vardı.

Şimdi siz değerli üstadlardan bu konuyla ilgili yorumlarınızı istiyorum. Balık boğaza yaklaşmış olabilir mi ? Yunuslar nereye gidiyor ?

2. leventturksoy

leventturksoy levent

Favori Kamış:
    Daiwa Procaster 4.20 surf daiwa crosscast 2.74 spin
    Favori Makine:
    Daiwa Crosscast S 5000 Daiwa Procaster 2500 A spin
    pazar sabahı asiyan mezarlının ordan avlanırken bende gordum balık surulerinin
    pesindengidiyorlar bugun avdaydım avcılar sandalla 500 metre acılsım 2 kilo istavrit tuttum capari ile av yasagından sonra balık gorunmeye basladı istavritler iri idi

3. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    2 haftadır Tarabya'da 100lerce yunus gördük, 7-8li gruplar. Genelde kıyıya yakın dolaşıyorlar ama neyin peşindeler daha çözemedik.

4. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Okuma Cedros Telesurf 4,50 , Okuma Vsystem Spin 270 cm. 20-60 gr.
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A
    Kanlıca tarafında pazar günü bende gördüm.. Açıkta sardalya oynağı oluyor, onları kovalıyorlar..

5. kerempek

kerempek kerem

Kefalde yiyorlar heralde. Tüm kefaller kıyılamıştı... Millet kepçe ile topluyordu.