Oncelikle merhaba cok degerli boğaz balıkcıları onemli bir sorum olucak Bu sene suana kadar tek bir zargana goremedim. Sizce bu normal bir durummu Çünkü geçen sene aralık sonundan itibaren almaya basladımda suana kadar tek bir tane bile tutamadığım ve tutanda gormediğim icin acaba bunun nedeni nedir simdiden cevaplarınız icin sağolun.
Bu konunun hatrına yarın iş çıkışı gidip gümüş balığı varmı diye bakacağım,eğer var ise gümüş balığı;çekeceği var zargananın elimden pazar günü reeling
yok ya ne izmariti artık yavas yavas baligin ismini cismini unuttuk boğazda son senelerde inşallah çektirirsiniz zarganayahooked ama bizide bilgilendirirseniz konu icinde sevininiz.gümüşde dahil
Özkancım bundan 1 ay öncesine kadar gümüş bizim barınakta gırlaydı ama malesef sular soğuyunca tekelerde,gümüşlerde yok oldular.Geçen pazar Aret'le kulaklarını çınlattık.Tam yenikapı açıklarında motor üstü çok iri istavrit yapıyordu.Az bir süre orada avlandık sonra Aret seni arayacaktı hatta yazışmışsınız bişeyler çıkarsa telefonşaşırız diye ama Aret telefonunu değiştirince senin numaran eski telefonda kalmış.Sende aramayınca malesef konuşamadık.Bu pazar fena lodos var olmasaydı Eser'ede söylemiştim beraber bir av yapalım benim tekne ile.
olmaması normal antalyada bile olmuyor zargana, deki bogaz istanbulda olmamasıda ilginc demekki balıklar tükeniyor yada mevsim sartları baska sulara gocuyorlar.
hak veriyorum kardeşim sonucta bogaz balıgı daha cok olması lazım bende sasırdım, inan turnaya gidiyorum at cek yapıyorum bi,r tane bile gelmiyor artık bende gıcık kaptım bu balık ısınden mazemelere yazık okadar para verdik...
Aynen Can Bey. Midyeciler yasak bölgede taraya taraya midye yataklarını talan ettiler ve halende etmekteler. İzmarit balığı boğazı terk eden balıklar arasına girdi. İspari de öyle gerçi geçen sene boğazda bazı korunaklı bölgelerde ispari olduğunu gördük. Bu da sevindiriciydi.
Kayda deger birseyler bulursam mutlaka bilgi veririm,şu anki bogaz suyu sicakliginda zargana zor aklinda bulunsun. Ayrica bu mevsimde atceke zargana gelmez daha derinde olur. Bu sene actigim zargana konularina bir bakmani tavsiye ederim.
Aynen aga bende y.kapida idim ama balik alamadim,tekneler cok asiri acikda idi gelen balikda hep kraca olunca bos kova ile eve dondum,arete iletirim numarami iyi oldu soyledigin.tekne davetin icinde cok tesekkurler belki birgun kismet olur. Gumus ve zargana konusuna gelecek olursak tecrube ettigim onemli bir mera var;Marmarada su sicakligi baliklari uyusturacak sekilde dusmemis,bunu geri attigim kracalarin kacarken yaptigi manevralardan anlayabiliyorum. Bir aksilik olmassa yarin gidip gumus zaatallerini kontrol edecegim
Herkese selam, Bana kalırsa bu yılki dişli bolluğundan zarganalar pek ortalıkta gözükmüyorlar. Buna mukabil kadıköyde ve üsküdarda balıkçı tezgahlarında zargana gördüm. Bundan üç -beş yıl evvel yılın bu zamanları, bir akşamüstü (akşamüstü yapmadığını bile bile) gümüşe sallama ( 8 m. makinasız - fincansız göl kamışı ) yaparak oyalanayım dedim. Bir kilodan fazla, hem de iri gümüş aldım. Hava kararmasına yakın, akşam ezanı saatinde zargana almaya başladım. Önceleri tek tek, sonra ikişer üçer gelmeye başladılar ve haliyle 0.12 ye 0.8 olan takımımı patlattılar. düğüm atıp tekrar kullandım. Yine aldım. Sonra yine kopunca daha evvel kullanıp köpüğe sardığım bir takım açtım. Yine devam etti. 20 - 30 tane çeşitli ebatta Zargana aldım. Sözün özü, Zarganaya niyetliyseniz milletin balık yapmıyor diye takımları toplayıp gittiği zamanlarda siz biraz daha mesai yapın. Özellikle yağışlı, bozuk havalarda. Uygun şartları ( Hava, suyun akıntısı, sıcaklığı vs.) denk getirirseniz sanırım eli boş dönmezsiniz. Ayrıca 90 lı yıllarda Yenikapı mendirek yılın bu zamanları hatırı sayılır büyüklükte ( Sarıkanat - Lüfer büyüklüğünde ) Mezgit yapardı. Yem : kraça. İmkan bulan yoklamalı derim. Rastgele.
3-4 hafta önce haliçte av yaparken su üstünde 2-3 tane zargana sürüsü görmüştüm,şimdi eser kalmış mıdır bilemem