Boğazdan kefaller

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında murat kayadelen tarafından paylaşıldı.

1. murat kayadelen

murat kayadelen Murat Kayadelen

Pazartesi akşamı 20-22 arası kuzguncuk da akıntılı suda tutulmuştur. 3 köstek dip olrası 100gr. kurşun 3no beyaz çelik iğne ve kurt ile , beden 0.40 köstekler 0.26

Bu arada arkadaşlar bir ustamdan tulum çıkartmayı öğrendim (Kefakin derisini komple çıkartmayı). resimde örneği var. Bu şekilde tulum çıkartıp balığı fleto keserek tavada harikalar yaratabilirsiniz...;)

2. berkur

berkur şükrü

Favori Kamış:
    SHIMANO SURF LEADER 450 BX-G 3 PARÇA
    Favori Makine:
    shımono exage-ryobı epplause-shımono power aero fılegentd.
    En İyi Avı:
    lüfer+palamut.
    güzel balıklar tebrkler:eek:

3. LapinCash

LapinCash

Nasıl yapıldığını anlatırsanız çok makbule geçer bende bir tulum çıkartırım.

4. Kuleli

Kuleli Bilal

Favori Kamış:
    Lineaeffe ım casting 420 - Omer Excalibur 82
    Favori Makine:
    Effe Titanic TT65
    En İyi Avı:
    Levrek
    Evet şu tulum çıkarmayı bizede öğretseniz izmarit balığı için gerekli oluyorda

5. stratejist

stratejist A.ÖZDEMİR

Favori Kamış:
    Shimano Nexave CX 2.40 MH, Tolee Kawahagi 2.10 MH, Mitchell Elite 602L 2/8 (1.83 UL)
    Favori Makine:
    Shimano Symmetre 500FD, Solstace 1000FI, Solstace 2500FI, Solstace 4000FI
    En İyi Avı:
    Olta ile 2700g.lık bir levrek
    Öncelikle güzel bir av geçirmişsiniz, tebrikler. Tulum çıkarma konusuna gelince aslında çok basit bir şeydir ve ben de genelde kefal, izmarit vb. balıkların derisini tulum şeklinde çıkarıyorum. Yapılış şeklinde pek birşey yok kafasının arkasından keskin bir şekilde balığın derisini çizecek ve bıçağın ucunu derinin altına hafifçe sokacak ve deriyi hafif kaldıracaksınız (koyun derisi gibi kayar bıçak) daha sonra da deriyi kaldırdığınız yerden kuyruğuna doğru çekeceksiniz. Tabi ilk başlarda yaparken zorlanacaksınız ancak zamanla alışınca ne kadar kolay olduğunu anlayacaksınız. İlk birkaç balığın bir kısım etini de deriyle beraber kaldırabilirsiniz ama yılmayın zamanla tamamen tulum çıkarmaya başlarsınız. Uğraşan (ya da uğraşacak) arkadaşlara kolay gelsin..

6. gtakgoa

gtakgoa gtakgoa

Favori Kamış:
    LINEAEFFE OYSTER CAST KAMIŞ 4.20
    Favori Makine:
    banax sx5000
    En İyi Avı:
    sarıkanat, 5 adet
    Güzel av tebrikler.3 no iğne yazmışsınız. bu iğne fefal için büyük değil mi acaba. resmi varmı acaba iğnenin.

7. gtatas

gtatas Gürcan Tataş

Favori Kamış:
    en ucuzu
    Favori Makine:
    en ucuzu
    En İyi Avı:
    Levrek 2.200 gr
    Evet Murat güzel bir av olmuş tebrikler.Bu sene İstanbul da balık çok olucak gibime geliyor.Sizden naçizane bir isteğim olucak birkaç balığın kulağına rica edinde İzmir Özdere ye doğru gelsinler sülalece böyle iri kefallere hasret kaldık.Geçen sene bir tane kaçırmıştım.Rahat 1.250 gr gelirdi.Bu sene yemlemedeyiz siftah yok.Herkese rastgele inşallah.

8. Kuleli

Kuleli Bilal

Favori Kamış:
    Lineaeffe ım casting 420 - Omer Excalibur 82
    Favori Makine:
    Effe Titanic TT65
    En İyi Avı:
    Levrek
    Bu kefalleri yemek ne kadar doğru bilemem:confused: özelliklede istanbul boğazındakiler yani pislikle besleniyor diye biliyom:confused: :confused:

9. 0utlaw

0utlaw Bahadır köse

Favori Kamış:
    Shakespeare E Series Supraglass 10-20
    Favori Makine:
    D.A.M. Quick 220,D.A.M. Quick 89
    En İyi Avı:
    Levrek, alabalık
    Bu tulum çıkarma işi yılanda çok işe yarıyor ama yılan büyük ve yağlı olursa işiniz zorrrr malzeme çantasına ihtiyaç duyabilirsiniz:D

10. EMRE FISHING

EMRE FISHING Emre Üsel

Favori Kamış:
    MICHELL Privilege
    Favori Makine:
    MITCHELL Armada Pro 6500
    En İyi Avı:
    BERNA'm
    Güzel kefaller, ama takımınız biraz daha ince ve iğneniz biraz daha yüksek numara olsa bir bu kadar daha alırdınız gibime geliyor.

Oltanız boş kalmasın, rastgele...

11. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    tebrikler çok güzel..:)

12. murat kayadelen

Açıkçası ben bu işte oldukça amatörümdür. Avlak yerinde tanıştığım işin üstadı bir abimin tavsiyesi ve verdiği tektiklerle bu avı gerçekleştirdim. bahsettiğimiz tulum çıkartmayı da o gösterdi bana, tabiki iğneler de onun tavsiyesiydi. Ben de ilk başta bu iğnelerin büyük geleceğini düşünmüştüm fakat av ortada. Bu bölgenin her zaman bu kadar verimli av vermediğini gördüm, bu da benim acemi şansım oldu galiba ;)

13. murat kayadelen

Bu balıklardan ortada, sağdan dördüncü olan haricindekilerin hepsi çok lezzetliydi. Bu balığın sanırım cinsi farklı , şekli , kokusu ,iç organları, ve lezzeti farklıydı ve diyerlerinden kötüydü..

14. stratejist

stratejist A.ÖZDEMİR

Favori Kamış:
    Shimano Nexave CX 2.40 MH, Tolee Kawahagi 2.10 MH, Mitchell Elite 602L 2/8 (1.83 UL)
    Favori Makine:
    Shimano Symmetre 500FD, Solstace 1000FI, Solstace 2500FI, Solstace 4000FI
    En İyi Avı:
    Olta ile 2700g.lık bir levrek
    Yanılmıyorsam bu balıkların hepsi "sarıkulak" tabir edilen kefallerden ve hepsi aynı cins. Belki faklı yerde ve farklı besinlerle beslendiğinden bahsettiğiniz balık diğerlerine oranla daha kötü bir tat vermiş olabilir.

Bu arada bilmem farkeden oldu mu ama soldan sağa sıraya dizdiğimizde ikinci ve altıncı (tadının kötü olduğu söylenen) balıkların kuyruklarını birşey ısırmış galiba, görüldüğü kadarıyla kuyrukları tam değil çünkü...