Pazartesi akşamı 20-22 arası kuzguncuk da akıntılı suda tutulmuştur. 3 köstek dip olrası 100gr. kurşun 3no beyaz çelik iğne ve kurt ile , beden 0.40 köstekler 0.26 Bu arada arkadaşlar bir ustamdan tulum çıkartmayı öğrendim (Kefakin derisini komple çıkartmayı). resimde örneği var. Bu şekilde tulum çıkartıp balığı fleto keserek tavada harikalar yaratabilirsiniz...
Öncelikle güzel bir av geçirmişsiniz, tebrikler. Tulum çıkarma konusuna gelince aslında çok basit bir şeydir ve ben de genelde kefal, izmarit vb. balıkların derisini tulum şeklinde çıkarıyorum. Yapılış şeklinde pek birşey yok kafasının arkasından keskin bir şekilde balığın derisini çizecek ve bıçağın ucunu derinin altına hafifçe sokacak ve deriyi hafif kaldıracaksınız (koyun derisi gibi kayar bıçak) daha sonra da deriyi kaldırdığınız yerden kuyruğuna doğru çekeceksiniz. Tabi ilk başlarda yaparken zorlanacaksınız ancak zamanla alışınca ne kadar kolay olduğunu anlayacaksınız. İlk birkaç balığın bir kısım etini de deriyle beraber kaldırabilirsiniz ama yılmayın zamanla tamamen tulum çıkarmaya başlarsınız. Uğraşan (ya da uğraşacak) arkadaşlara kolay gelsin..
Güzel av tebrikler.3 no iğne yazmışsınız. bu iğne fefal için büyük değil mi acaba. resmi varmı acaba iğnenin.
Evet Murat güzel bir av olmuş tebrikler.Bu sene İstanbul da balık çok olucak gibime geliyor.Sizden naçizane bir isteğim olucak birkaç balığın kulağına rica edinde İzmir Özdere ye doğru gelsinler sülalece böyle iri kefallere hasret kaldık.Geçen sene bir tane kaçırmıştım.Rahat 1.250 gr gelirdi.Bu sene yemlemedeyiz siftah yok.Herkese rastgele inşallah.
Bu kefalleri yemek ne kadar doğru bilemem özelliklede istanbul boğazındakiler yani pislikle besleniyor diye biliyom
Bu tulum çıkarma işi yılanda çok işe yarıyor ama yılan büyük ve yağlı olursa işiniz zorrrr malzeme çantasına ihtiyaç duyabilirsiniz
Güzel kefaller, ama takımınız biraz daha ince ve iğneniz biraz daha yüksek numara olsa bir bu kadar daha alırdınız gibime geliyor. Oltanız boş kalmasın, rastgele...
Açıkçası ben bu işte oldukça amatörümdür. Avlak yerinde tanıştığım işin üstadı bir abimin tavsiyesi ve verdiği tektiklerle bu avı gerçekleştirdim. bahsettiğimiz tulum çıkartmayı da o gösterdi bana, tabiki iğneler de onun tavsiyesiydi. Ben de ilk başta bu iğnelerin büyük geleceğini düşünmüştüm fakat av ortada. Bu bölgenin her zaman bu kadar verimli av vermediğini gördüm, bu da benim acemi şansım oldu galiba
Bu balıklardan ortada, sağdan dördüncü olan haricindekilerin hepsi çok lezzetliydi. Bu balığın sanırım cinsi farklı , şekli , kokusu ,iç organları, ve lezzeti farklıydı ve diyerlerinden kötüydü..
Yanılmıyorsam bu balıkların hepsi "sarıkulak" tabir edilen kefallerden ve hepsi aynı cins. Belki faklı yerde ve farklı besinlerle beslendiğinden bahsettiğiniz balık diğerlerine oranla daha kötü bir tat vermiş olabilir. Bu arada bilmem farkeden oldu mu ama soldan sağa sıraya dizdiğimizde ikinci ve altıncı (tadının kötü olduğu söylenen) balıkların kuyruklarını birşey ısırmış galiba, görüldüğü kadarıyla kuyrukları tam değil çünkü...