Boğazdan Palamut Avı ?

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında leventes tarafından paylaşıldı.

1. leventes

leventes levent

En İyi Avı:
    Resimde Gördükleriniz :)
    Merhaba arkadaşlar sanırım önümüzdeki hafta palamutlar geçiş yapacakmış boğazdan ? konu hakkında detaylı bilgisi olan arkadaşlar varsa yazarsa sevinirim. birde hangi takım ile daha güzel avlanılır. rastgele

2. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Extreme cast 180 ama şimdi 250 grm atar Michell Spin Hayper cast 420 200 sorento 420200
    Favori Makine:
    Okuma salina Okuma blue hawk Okuma longbow2 Okuma magic
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    ne zaman geçiş yaparlar bilmem ama benim favorim beyaz ve kırmızı horoz tüyü çapari ...

3. kedi

kedi kazim

Favori Kamış:
    Okuma
    Favori Makine:
    Okuma
    Alp ne derse doğrudur.
    Bu arada bizde geçişi merakla bekliyoruz.

4. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Extreme cast 180 ama şimdi 250 grm atar Michell Spin Hayper cast 420 200 sorento 420200
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    Nasılsın Kazım abi nerelerdesin Yapalım bi org.alalım 1 2 lüfer ...

Son düzenleme: 10 Eylül 2009
  5. max cavalera

max cavalera murat

Favori Kamış:
    x_treme-okuma cedross
    Favori Makine:
    okuma px pro..okuma cd 65
    En İyi Avı:
    kofana 3 kg şile acıklarında....palamut ve torikler Büyük beyaz.(70cl)
    levent..nerden ve ne zaman gececekmis..kimden.nerden duydun,her duyulan seye inanmamanı tavsiye ederim,sonucta %90.ı asparagas haberlerdir bunların..ve palamut zaten mevcut alan arkadaslarımız gayet güzel alıyor,dün arkadasım 2 cift aldı mesela..

6. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Mesajmı geldi. :)

7. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Merhaba Levent,

Palamutun zamanıdır, Kasım sonuna kadar her zaman palamut için şansını deneyebilirsin. Özellikle yağmur sonraları palamut daha iyi av verir. Palamut için avlanma zamanı çok önemlidir, sabah erken güneşin doğduğu zamanlarda palamut avı çok verimli olur, sonra verim düşer.

Av için palamut çaparisi deneyebileceğin gibi, kıyıdan rapala da iyi çalışır. 7 cm. boyunda, mavi veya hamsi denilen gri rapalalar palamut için idealdir. Bu takımı kullanmak için birkaç boy fırdöndülü kurşun bulundurmakta fayda var. Örneğin, 30, 50, 60, 70, 100 gram gibi. Akıntının şiddetine göre bu kurşunlardan gerekeni fırdöndünün klipsine hemen takarsın. Rapalayı da 2 metrelik 0,30 bir misineye bağlayıp onun da sonun bir fırdöndü ekleyerek klipse takarsan takım hazırdır, Boğaz'ın akıntılı sularında at-çek yapmaya başlayabilirsin. Sabah erken saatlerde palamut daha sonra sarıkanat alma şansın her zaman vardır.

8. leventes

leventes levent

En İyi Avı:
    Resimde Gördükleriniz :)
    çok teşekkür ederim aret kardeş. diğer mesajlar içinde teşekkür ederim.

9. ilkay37

ilkay37 İLKER KILIÇ

bilğin için teşekkürler

10. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Rica ederim.

Rastgele

11. Feridun

Feridun feridun

Favori Kamış:
    El oltası
    En İyi Avı:
    Kaya balığı
    Palamut avı ile ilgilenen dostler için ufak bir eklemede benden..
    Bu akşam üstü karaburundan güzel raporlar geldi boğazda şansınıza denemeye başlayın derim...Rastgelsin...

12. Alp Eren

Alp Eren Alp Eren

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extrem Cast
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    8 tane lüfer - kofana

Abi harikasınız ya bu bilgiler belki basit şeyler ama benim gibi kendi kendine deneme yanılma yapanlar için çok değerli. Teşekkürler

13. Alp Eren

Alp Eren Alp Eren

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extrem Cast
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    8 tane lüfer - kofana
    Kardeş epeydir senin önerilerini takip ediyorum. Bu kadar şeyi ne ara öğrendin nasıl uyguladın bilmiyorum ama en iyisi anlamak yerine bilgi almak heralde. Hafta sonu sezonun ilk balığına çıkacam büyük ihtimallede beykoz çubukluya gidip palamuta atacam. Nedir tavsiyelerin?

14. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    Ayıptır söylemesi biz balıkçılığı internette öğrenmek gırgır şamata olsun diye ben giriyordum balığa gittiğim insanlardan birazda öğrenme hevesi olunca oluyor En ufak bilgiyi bile aklımda yer ettim uyguladım hiç bi zaman gırgır şamata için gitmedim hep denedim test ettim Birde bize yetiştiren adamlar sağolsun hala çok dua ederim hepsine her doğru yolu gösterdiler Yani işin aslı bilgisayar başına oturup yapmadığım şeyleri yazmadım :) Palamutta kırmızı beyaz Horozun boyun tüyü idaaldır Benim kullandığım ve güzel sonuç aldığım bunlar ...

15. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Alparslan süper bilgiler güzel.
    ama şöyle bir durum var. marmarada horoz boyun tüyü çok çok güzel işler yapar ancak karadenizde martı tüyü iyi ve kısa köstek çapari çalışır şöyle bir not düşelim altına .....

16. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    1 bilgi daha Atalar ne demiş sende 1 bilgi bende 1 bilgi ben o bilgiyi sana veririm sendeki bilgiyi ben alırım ikimizdede 2 tane bilgi olur :)

17. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Her zaman bilgiye çalışmak lazım aslında bunlar süregelen işler ve bizlerle mezara gitmemeli. benim en çok kızdığım konu budur.

Bazı bilen kişiler takım göstermezler çileden çıkar insan.
    bir takım uydurmuştur kendıne, lüfer tutuyoruz merada bak şimdi nerden geldi. bize bir-iki balık geliyor abi at çek lüfer çekıyor. yaşlı kurt ya baba ne kullanıyorsun. adam takımı kesti attı içeri bize bir kaşık gösterdi. bununla dedi.
    Tamam eyvallah dedik ve ayrıldık yanından. biz 16-17 balık tuttuk abi tumba yaptı olsun. kısmetın otesi yok dedik. döndük limana akşam üstü limana geldik.

baba orada; gel benımle dedi, gittik teknesine. kestiği yerden takımını uzattı al dedi bu sana yakışır oğlum ve bir tanede yedeğini verdi yanında yaş 70 küsür ve yapılışını dahi tek tek gösterdi. ve aylar geçti bizim ihtiyar öldü. bana verdiği gösterdiği bir takım kaldı ondan bana geri kalan sağolsun.

Denizde takım verlmezi österilmez demişti bana o kadar kızmıştımkı o an ama gelince vermeside ayrı bir jest oldu benım adıma sağolsun rahmetı bol olsun.

18. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    Allah rahmet eylesin Alico abi İrfan reis geliyormu sizin olduğunuz yere Yada ordamı...

19. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    İrfan babam iyidir.......

20. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    Sarayburnundaki abiler anlatıyor Bir iğne bağlarlardı arkaları döner bağlarlardı diyorlar bir düğüm bulurlardı kimseye göstermezlerdi diyor ama şimdi internette iğne bağlama diyorsun bin tane bilgi var...