Arkadaşlar merhaba, Dün akşam boğazda bir olta ile canlı teke yemli eşkina denemesi yaparken diğer olta ile ne gelirse kısmet deyip, rast gele ve gelişi güzel kestiğim istavritin kafasını kuyruğunu 3 iğneli diip oltasına takıp indirdim. Sonuç: Sıfır Eşkina, 8 gelincik Şimdi esas soru şu: Gelincik dip balığımı? Yemede sanınca var mı?
abi bildiğim kadarıyla yahudilerin ensevdiği balıkmıs ve corbası yapılıyo sanırsam mezgitle akraba . ve aynen abi dip balığı boğazda bayaa mevcut
afiyet olsun..... 1.5 kilo yada 1 kilo yeşil erik al....suda hoşaf yapargibi haşla suyunu süz at....kalan erikleri kevgirde ovalayarak çekirdeğini ve kabuğunu ayır sadece içini ayır balıklara yetecek bir tepsiye ayıklayıp içini temizlediğin balıkları çok az tuzlayıp o peltenin içine tepsiye yatır kapansın üstü...at fırna yada ocağa koy pişincede al afiyet olsun....çabuk pişer çok lezzetlidir....vede sularımızın en güzel balıklarından biridir....museviler gelincik ve levreği severler...bu şekilde pişirirler....geceözellikle akıntıda kayalık yada bolbidyeli meralarda bolca vardır.....iri midye.beyaz balık eti.teke.karides.ufak yengeç en çok sevdiği yemlerdir.....rastgele....sevgilerimle.....reeling hooked
ben bu balığın hastasıyım, gerçekten kimse kıymetini bilmiyor yada kıvamında pişirik yemeyen bilmiyor şeklinde düzelteyim, tavada çook yaptım burda ince husus balığı yakmamakta yatıyor zira gelincik tavada çok çabuk pişiyor, dışını tulum çıkarmadan unlayın kızgın yağa atın ters düz edin ve lokumunuz hazır
tavası şahane olur, bence en müstesna balıklardan biridir, yalnız tavayı yaparken tulum çıkarmadan direk unlayıp kızgın yağa atıp fazla beklemeden çevirmek önemlidir, çabuk piştiğinden yakmamak gerekiyor, bu balığı sevmeyenler daha önce yememiş olanlardır bence
Merhabalar...Akşam bende eşkinaya çıktım. 1i 30 Cm diğerleri normal boyutlarda 3 eşkina ve 3 gelincik aldım.Gelinciğin biride 30 cm..Ve ben tavasını yapıp yıyorum.Eti lezzetli ama tek sorun derisini pense yardımıyla yüzmek :/ Çok kaygan bir balık...
Ortadaki T kılçığını bıçakla alıp geri kalanı una bulayıp tava yapıyorum. En sevdiğim balıklardan biridir.
Selam Birol, Bu balığı tutmadan bir süre önce yukarıdaki mesajını okumuştum ve bayağı gülmüştüm Aynı dediğin gibi temizledim. Sonra kafa kestiğim yerden derisini tutup kuyruğuna kadar derisini çekerek çıkardım, dikkatli yapılınca çok kolay ve çok temiz çıkıyor. Eti Bembeyaz ve narin görünmesine karşın deride hiç kalmıyor. Sonra diğer tarafının derisi... Sonra da una bulayıp attık tavaya. Tarla domatesi, salatalık, rokadan oluşan salatanın üzerine sızma zeytinyağı, limon ve nar ekşisi. Diğer tabaktada söğüş soğan ve üzerine sumak ve pul biberi... Yanındaki salataları bırakın bir kenara balığın tadı gerçekten mükemmeldi. Kırlangıç balığı içinde aynısını söyleyebilirim.