Kasım ayının gelmesiyse tarihin tekerrür edeceğini düşünerek (bkz : boğazda baba levrek) bir hevesle vardım merama. saat 17 suları başladım atıp çekmeye. 2 arkadaş resmen suyu dövüyoruz. diğer 2 arkadaşı çağırmama rağmen burun kıvırıp yatmaya gittiler. saat 19 a kadar gelen 1 adet çinekop ve aynen iade. bu durumdan hoşlanmayan ben tedbili mekanda keramet vardır diyerekten yaklaşık 100-150 metre mesafe bırakarak yeni yerime geçtim. Bu arada diğer arkadaş aynı yerden devam ediyor. 4. atış e zoooonnnnkkkkkk ahanda dedim geldi sarıkanat. 3-5 saniye sonra deniz üzerinde şaldırtılar. ahanda dedim güzel lüfermiş ve kalama cıııırrrrrrr ahanda dedim kofanaya bak. ve aramızda takriben 5 metre mesafe varken gösterdi kendini paşa. reeling şimdi asıl sorun dışarı nasıl alınacak. geçen seneki gibi mi yapacaz derken sol ayak yosunlu taşın üzerinde, sağ ayak kısmen suyun içinde ve paşa elimde. herzamanki gibi yanımda ki poşetler lüfere göre kayadan kalkamadığımdan ve etrafta fazla sayıda balıkçı olduğundan ayrıca meranın bakası için arkadaşı aradım dialog : Ben :hemen gel. yardıma ihtiyacım var O : Nooldu düştün mü ? Ben : yok düşmedim ama yardıma ihtiyacım var O : yahu nooldu düştün mü? Ben : gelsene ulaaaaaannnn!!! pantolnun arkası taşlardaki yosunlardan yemyeşil halde kayanın üzerinde yatıyorum. arkdaş 150m lik mesafeyi takriben 20 dk da aldığından ben en son taşların üzerinde paşa ile sigara içiyordum. karga tulumda paşayı kenara aldıktan sonra uygun bir poşet buluduk. (zaten çöplerde poşet arayan bi kimsesizler bi ben idk ) arkadaş ile dialog : O : bu akşam denizin pek keyfi yok ben eve kaçıyorum. Ben : Yahu levrek var O : Denk gelmiştir. Ben : Peki sonraki 1 saat tık yok. Can sıkısından valideyi arayıp laflarken bi taraftan sahteye bakıyorum. Sonra misinenin biraz yıprandığını gördüm ve çok hafif zorlayayım dedim ve çat. telefonu kapattıktan sonra hemen makaradan 5-7m çıkartıp yeniledik. Tekrar denizin kıyısına geldim ve "hazırım paşa gel bakalım" diyerekten attım sahteyi daha 2 tur saramadan selamımı aldı ve yine aynı ses cıııııırrrrrrrrrrr. yaklaşık 20 m kalama aldıktan sonra dedim sıra bende ama nerde. herifin gelmeye niyeti yok ben 8-10m sarıyorum adam aynı mesafeyi geri alıyor. yaklaşık bunu 4 defa tekrarladı. sonrasında önümde yatan koca bir gövde. ama sıkıntı şu ki bu sefer kayalar daha berbat. yani suya girilecek derken sağ ayak komple suyun içinde bu seferki biraz hırçın olduğundan taşlardan kaldırması zor oldu. sonra bi hafiflik hissettim bir baktım ki olta yok elimde. balığı alırken denize atmışım. neyse onu da çıkardıktan sonra poşetteki yerini aldı. arkadaşlara resimleri çekip yolladıktan takriben 15 dk içinde tam tekmil yanımdaydılar av sabah 8 e kadar sürdü. 4-5 çinekop salındı. sonrasında 1 adet daha levrek aldık ve tuttuk evin yolunu. mera nın sağlığı için fotoraf çekmedim. Balıklar 52 cm/1650 kg - 55 cm/1730 kg geldi iğneniz keskin olsun. Ekipman : Tarih : 16-17 Kasım Mekan : Üsküdar - Beykoz arası Kamış : 2.40m , 10-40 atarlı Okuma V System Misine : Nippon Ghost 0.21 (tek geçerim) Makine : Shimano Exage 3000 SFD (kesinlikle tavsiye ederim) Kullanılan sahteler : max-rap 13, rapture magnet 145
Maşallah, Çanakkale'yi aratmamış meranız size Paşaları boğazdan almakta ayrı bir keyif. Daha güzelleri rastgelsin
İlkini yakaladığında o heyecanla aradığın zaman,tektir diye gelmedim ama 2. yi aldım diye 1 saat sonra haber verdiğinde cümlen bitmeden kapıdaydım. O akşam benim kaçırdığım shimano 4000 kafa sıkılı makinadan kalama alan paşayı saymazsak 3 tane canavar görmüş olduk.Seni de Emreyi de tekrar tebrik ediyorum. Beykoza doğru bu sene iri balıklar aldık ama haftasonu Tarabyadan da kuzenlerkıyıdan rapalayla iri levrekler aldı.Tek levrek yeri Beykoz değilmiş anlaşılan haftasonu.
Tebrikler .. Boğazda levrek avlarınızı bu güzel raporlarınız sayesinde takip ediyoruz hep. İdol olma yolundasınız Bu arada ufak bir konuyu merak ediyorum; Rüzgar durumu, boğaz için de diğer klasik meralarda olduğu kadar önemli mi acaba ?
Çok keyifli anlatım, boğazda harika balıklar. Tüm ekibi kutlarım. Boğazda levrek mekanı keşfetmek bir ayrıcalık. Nice güzel avlarınız olsun.
Oh oh maşallah maşallah. Tam bugün aklıma geldi, benim meraları gece bir ziyaret etsem mi, havalar bozdu levrek yanlamıştır diye. Yanlamış. Kıyılar gümüşten geçilmiyor, tam zamanı Ben de yarın öbürgün falan biraz gezineyim, hava alayım akşamları Tebrikler, boğaz levreği de tadından yenmiyor, şimdiden afiyet olsun
Allaaaaaah Alah Allah anam ben spine gidiyom !!!! (ama kamışım uc porseleni catladı cengiz acıkmıdır? götursem hemen yaparmı?):laughing: :laughing: