Boğaziçi Köprüsü Levrek Raporu

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında mbavci tarafından paylaşıldı.

1. mbavci

mbavci mert

Favori Kamış:
    lineaeffe s-curve 4.50, okuma V-System, Shimano Alivio CX surf 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Zeon 60, Okuma Trio 30
    En İyi Avı:
    istavrit ≥ 13 cm, levrek≥ 18 cm, lüfer ≥ 25 cm.
    Herkese merhaba,

Önceki haftasonu Kuleli - Çubuklu arası sonuç vermeyen boğaz denemelerinin ardından bu haftasonu Cumartesi gecesini Pazar sabahına bağlayan gece takimlarimi hazirlamaya başladım. Amacım buzdolabında yaşamını sürdüren canlı yemler ile Şile - Ağva arasında yeni bir mera denemekti. Belki okuyan olmuştur, 3 hafta önce bir Şile denemesi yapmış ancak sonuç alamamıştım. Bu kez googleearth'ten gözüme kestirdiğim yerler Poyrazköy civarıydı.

Amacım sabah 6:00 gibi, güneş henüz doğmadan meraya varmak, sabahın ilk saatlerinde iğneleri su ile buluşturmaktı. Planıma göre öğle saatlerine kadar yemli denemeler yapacak, hava ısınınca da Poyrazköy limanında kıyıdan jig denemeleri gerçekleştirecektim. Yola çıkana kadar herşey yolunda gidiyor, planım işliyordu. FSM yolu Riva sapağına gelince aksilikler başladı, yoğun sis, ancak 3-5 m görüş mesafesi, yer yer çiseleyen yağmur tüm keyfimi kaçırmıştı. Havanın sevimsizliğine rağmen inatla devam ettim.

Biraz navigasyon yardımıyla ilk gözüme kestirdiğim meraya yaklaştım. Yine suya dökülen bir derenin ağzını seçmiştim. Karadeniz'deki bu ikinci denememin ilkinden daha iyi geçmesini umuyordum. İşte son virajı dönüyordum, birazdan karşıma bir köprü çıkacak ve köprünün altından akan su hemen 10 metre ilerde denize kavuşacaktı. En azından navigasyon ve googlearth böyle diyordu. Ve o son virajı döndüm ancak o da ne? Köprünün hemen yanında Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait bir karakol. Bütün köprüyü tel örgü ile kaplamışlar. Deniz kıyısına ulaşmanın imkanı yok. Kısacası niyetlendiğim merayı TSK halka kapatmış. Vardır bir bildikleri diyerek Poyrazköy'e devam ettim.

Bir 15 dk. sonra Poyrazköy limanına vardım. Limana inerken beni karşılayan olağanüstü görüntü keyfimi yerine getirmeye yetmişti. Biraz dolanarak limana ulaştım ve limanın sonunda arabamı parkettim. Öncelikle şöyle bir tur atmak istiyordum, güneş henüz doğmaya çalışırken Poyrazköy'den boğaz girişinin sisli görüntüsü oltayı balığı unutturmuş, manzaraya dalıp gitmiştim. Üşüdüğümü hissettiğimde limanda kıyıdan jig denemek için güneşin biraz yükselmesini beklemek iyi fikirmiş diye içimden geçirdim ve sabahın bu erken saatlerinde biraz yemli denemeler yapmanın daha iyi olacağına karar vererek Anadolu Fenerine doğru yol almaya karar verdim.

Bu kez hedefim yine googlearth'ten niyetlendiğim küçük bir liman ve hemen yanındaki kumsaldı. Buraya ulaşmam 15 - 20 dk sürmedi bile, tam limana inecek yolun başına gelmiştim ki burada da bir askeri bariyer. Bugün bana burada yer yok diyerek biraz da kendimi yiyerek dönüş yoluna geçtim. Hevesim kaçmış, uykusuz gecenin ardından yollarda dolanırken uyku da iyice bastırmıştı.

Kısacası hazıraldığım takımlar, yemler, hayaller hepsi boşa gitmiş, bu haftasonu da temiz havayla geçmişti.

Bu sabah işe gitmek için yola koyuldum. Boğaziçi köprüsünü geçerken arabayı sağ şeride yanaştırıp adetten suya ve Kuleli'ye doğru bakmaya başladım ki telefonum mesaj sesiyle birlikte titredi. Boğaza mı baksam telefona mı derken el alışkanlığı ile tuş kilidini açmıştım bile. Mesajı gönderen babam, hayırdır diyerek mesajı açtım, bu arada boğaza yine bir kaçamak bakış attım. İçimden babam mesaj yazmaz diye geçiriyorum, hayırdır diyorum. Ben böyle düşünürken,mesajda bir fotoğraf, babamın sürekli avlandığı mera. Ben fotoğrafın içinde farketmem gereken bir ayrıntı mı var diye dikkatlice bakarken yeni bir fotoğraf daha gözümün içine içine girdi. O da ne kayanın üstünde bir paşa, belliki tazecik, az önce çıkmış denizden . Hemen anladım neler olduğunu, babam birkaç mırmırla geçen iki haftanın ardından güzel bir güne başlamıştı.

Hemen telefona sarıldım, tabi babamın keyfi yerinde neşeli neşeli konuşuyor, -ne kadar diyorum
    -çilleri daha üzerinde ama maaşallah sulak yerde büyümüş diyor
    -Ee ne kadar diyorum, (biraz uğraştırıyor beni, hoşuna gidiyor sonunda dayanamayıp söylüyor)
    -53 cm, 1.650 gram

Boğaz köprüsü üzerinde canlı canlı aldığım bu raporu paylaşmak istedim.

Rastgelsin

Boğaz girişi

Uploaded with ImageShack.us

Babamdan gelenler

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 28 Ocak 2020
  2. mbavci

mbavci mert

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Tekrar merhaba,
    Yayınladıktan sonra raporu bir daha okudum, biraz espri katması için başlığı Boğaz köprüsü diye yazmıştım ama sanki balık boğazda yakalanmış gibi olmuş. Halbuki raporda belirttiğim gibi sadece ben boğazdayken duydum haberi.
    Balık Saros körfezi Erikli sahilinde yakalanmıştır.
    Bilginize

3. ugur58

ugur58 UGUR

En İyi Avı:
    1.5 kilo mırmır.sıra lüferde...
    yem olarak ne kullanıldı acaba:confused:

4. mbavci

mbavci mert

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ugur merhaba,
    Kullanılan yem yurtdışından geldi. Önceki hafta bir Şile raporunda fotoğraflarını eklemiştim. Levrek kurdu dedikleri bir kurt çeşidi.

Rastgelsin
    Mert

5. bahadir37

bahadir37 Bahadır Aydın

Favori Kamış:
    LINEAEFFE OYSTER CAST KAMIŞ 3.90
    Favori Makine:
    Okuma Distance Surf 60 makine
    güzel levrekmiş tebrik ederim

6. alparslan07

alparslan07 izzet

Favori Kamış:
    (Okuma Salina SeaSpin 10-40g)(albastar hera 2811 2.70cm.30-60 gr)(ceboastur pantorga 100g 200g 4.20)
    Favori Makine:
    shimano sahara 3000 fd-spro passion fd 720 & 740-d.a.m 1137 840 quick slr spin 840 fd
    En İyi Avı:
    1430 gr levrek
    babanızı kutlarım ve tebrikler :) size'de allah böyle bir av nasip etsin bunca zahmetten sonra hakkınız bence:D

7. mbavci

mbavci mert

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Bahadır tesekkurler..

8. mbavci

mbavci mert

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    İzzet bey teşekkürler,
    İki haftadır Karadeniz'de çok oyalandım, bu haftasonu umarım Saros'a ve Levreklere kavuşacağım.

9. ugur58

ugur58 UGUR

En İyi Avı:
    1.5 kilo mırmır.sıra lüferde...
    gördüm o kurtları raporda nasıl tedarik edebilirz acaba.onlıne satış falanmı yoksa tanıdıklar yoluylamı getiriyosunuz

10. mbavci

mbavci mert

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ugur Turkiye'de var mi bilmiyorum. Bana kardesim getirdi. Ama gunumuz Turkiye'sinde bulunmayacagini sanmiyorum. Ben genelde yemli avlanmiyorum, o yuzden hic arastirma ihtiyaci duymadim. Biryerlerde gorursem Yemler bolumune yazarim.
    Rastgelsin

11. Yakamoz

Yakamoz MUSTAFA

Favori Kamış:
    LINEAEFFE OYSTER CAST KAMIŞ 3.90
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TR55 MAKİNE
    En İyi Avı:
    DOSTLARIM
    Tebrikler bu güzel avlarınızın ve neşenizin daim olmasını temenni ederim Paylaşım içinde teşekkürler

12. mehmetişbilir

mehmetişbilir mehmet

Favori Kamış:
    shimano catana
    En İyi Avı:
    5.250 gram levrek
    emeğinizin karşılığını alacağınızı düşünüyorum levrekler size bekliyo bizde raporunuzu :D:D saygılar

13. anil_280

anil_280

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1.4 kilo levrek
    Bahsi geçen yemmidir bilemem ama 2-3 sene önce Adana'da Gürkandil diye bir av dükkanı vardı. Onlar ufak plastik kaplar içerisinde suyla beraber satıyorlardı bu kırmızı kurtlardan. Aynısımıdır bilinmez ama ben Adana'da gördüm. Hala satılıp satılmadığını bilmiyorum. Çok levrek yakaladıklarını duymuştum ama ben levrek kaynayan yerde atmama rağmen birşey gelmemişti. Canlı karidesi tek geçerim . Sağlıcakla

14. MİSTARVİT

MİSTARVİT Feo

Favori Kamış:
    Yabomax-Bull/Panther
    Favori Makine:
    Spro
    En İyi Avı:
    10 lu çaparide 8 palamut
    Bunca uğraştan sonra oltayı bile açamadan dönmek çok sinir bozucu.Bu hayal kırıklığına rağmen bizlerle bu paylaşımı yapman takdiri hak ediyor.Umarım ilerleyen zamanlarda gönlünce avlar yaparsın.Babana ise ayrıca tebrikler.Ben de şu anda Saros'tayım ama 1-2 gündür yaptığım denemelerden bir sonuç alamadım.Güney kıyısı bu sene dinamitçilerin,alamanacıların,maryacıların,gece dalgıçlarının ve daha bir sürü bilinçsizin hışmına uğramış durumda.Bugün ulaştığım bir bilgi ise, Özel Çevre Koruma Kurumunun daha birkaç sene buralarda sadece bilgi toplamaya yönelik faaliyetlerde bulunacağı.Bu arada özelden bana ulaşırsan İstanbuldaki levrek meraları ile bilgim dahilinde sana yardımcı olmak isterim. Rasgele.

15. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    Maşallah umarım sana daha da güzelleri denk gelir :)

16. mbavci

mbavci mert

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Bewn teşekkür ederim.

17. mbavci

mbavci mert

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Mehmet, Karadeniz denemelerinden sıkıldım sanırım bu haftasonu bir aksilik olmazsa Ege'ye kavusacağım. Raporları yazarım.
    Rastgelsin

18. mbavci

mbavci mert

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Merhaba,
    İsminizi göremediğim için nasıl hitap edeceğimi bilemedim. Saros'un İbrice - Enez arası da bahsettiğiniz türde bilinçsiz yağmacılar tarafından benzer durumla karşı karşıya. Daha önce bu konuyu yazmıştım, kış aylarında buralarda çok az insan kalması sebebiyle bu tip usülsüz yöntemler yoğun biçimde uygulanıyor.
    Benim de yakından takip ettiğim bir süreci sizinle paylaşmak isterim. Belki duymuşsunuzdur, Saros'un bu bölgesinde bir Yapay Resif Projesi düzenleme çalışmaları var. Bu proje kapsamında bir uçak su altına batırıldı. Şu anda heykellerin yapımı devam ediyor. Proje tamamlandığında aynı zamanda bir doğal koruma alanı haline gelecek ve profesyonel avcılık yasaklanacak deniyor. Böyle bir doğal koruma alanı daha önce Gökova körfezinde yapıldı diye biliyorum. Tam yerini şimdi hatırlayamadım ama oradan gelen haberler oldukça sevindirici. Popülasyonu artan balıklar çevre meralara dağılıyor bu bölgeleri de bereketli hale getiriyormuş.
    Bu arada bir aksilik olmazsa Bu haftasonu babamın yanına, Erikli sahile gideceğim. Eğer yolunuz düşecek olursa beklerim.
    İstanbul meraları konusunda ise özelden yazacağım.
    Rastgelsin
    Mert

19. mbavci

mbavci mert

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Engin umarım hepimize denk gelir.

20. poolteam

poolteam burak

arkadaşlar yarın saroz-eriklide olacağım oradaki arkadaşlarla toplanmak isterim