Merhaba arkadaşlar, Dün sabah havanın güzel olacağını meteorolojiden öğrenerek Alparslanla beraber 06.45 gibi boğazda olduk. Havanın tuhaflığı, nasıl güzel olacak bakalım dedirtti sabah; ama önce ince inceden başlayan yağmur, sonradan güzel bir yağmura döndü. meteoroloji sağolsun yine tutturamamıştı. Gece 2 de güncelleme yapmışlar meğer! Bizde yağmurluk vs almadan yola çıktığımızdan gece 21.00 a kadar güzelce ıslanıp balık avımıza devam ettik Sabah herzamanki gibi önce yemlik istavrit tuttuk ve adam başı 15 parça istavritten sonra çinekopa döndük. Balıklar da atar atmaz oltamıza teşrif ettiler ve at-çek üstüste 5 adet sarıkanat aldım. Daha sonra balık aniden kesti ve akşamüstüne kadar çok seyrek şekilde yaptı. Suya birşeylerin girdiği belliydi. Uzaktan gördüğüm teknelerin uzun olta yapmasından... Nitekim dönüşte az ilerimizde herkesin 2-3 lüfer aldığını öğrendik. Bize denk gelmemişti. Akşamüstü yağmurda iyiden iyiye başlamıştı. 15.30 gibi benim oltam açıkta ağırlaştı. Gelenin çinekop olmadığı belliydi. Nitekim balığı sudan çıkarınca bunun çok güzel bir sarıkanat olduğunu gördük. O sırada Alparslan da aynı boy hatta çok az daha irisinden bir sarıkanatı çekince yağmur altında ortalık şenlendi ve ıslaklığımızı ve üşümemizi unuttuk. Herkes yağmurdan ve istavritin kesmesinden dolayı av yerini terketmiş, mekan ikimize kalmıştı. Bizde güle eğlene peşpeşe gelen has sarıkanatları kovamıza gönderiyorduk. 16.10 gibi hava kararınca yavaş yavaş toplandık ve dönüşe geçtik. Ama av burda bitmemişti.... Dönüşte değişik bir mekanda olta atan bir balıkçı arkadaşımızın çinekop çektiğini görünce Alparslan, abi gel biraz daha olta atalım, yemde var, yollarda boşalır diyince atalım dedim. Tekrar takımlar açıldı, oltalar yemlendi ve suya gönderildi. Atar atmaz Alparslan üzüm salkımı şeklinde ikili çekince ortamın havası tekrar ısındı. Ardından benim oltamada güzel bir vuruş geldi ve bir sarıkanatta ben aldım. Daha sonra belki lüfer gelir diye ufak kıraçalardan şakşak taktım. Onada gelen balıklar kabaçinekop ve sarıkanat oldu. Buradan da 5+3 balık aldık, gece 21.00 gibi başka vuruş olmaması dolayısıyla toplandık ve kesin dönüşe geçtik. Benim kovamda 14 parça kabasarıkanat-sarıkanat vardı. Özellikle sonlarda gelen 7 sarıkanat 160-180 gr. arası değişiyordu. Takımlar: Shimano Forcemaster 4.50 surf kamış Shimano PA Spin Power surf makine 0.20 Berkley Fireline Crystal örgü misina 130 gr. kurşun 3 adet 4 no. VMC 9224Ni iğneden çinekop takımı Yaprak ve şakşak istavrit
Bizim buralarda bu aralar tık yokken (avcılar-Florya arası) siz boğazda gayet güzel bir av yapmışsınız.Tebrikler...
Dün bizde baya titredik ama soğuktan ama balık gelince heycan oluyordu ısınıyorduk gelmeyince üşüme modu
Tebrikler,Çok güzel bir av olmuş.Resimlerde harika sarıkanatların maşallahı var.Pırıl pırıl parlıyor.Kimbilir nede lezzetlidirler?Güzel avlarnızın devamı dileğiyle. Rasgele,
Hay maşallah ne güzel şeyler onlar öyle ,Birol tebrikler , daha güzel av raporlarında buluşmak üzere.
Teşekkürler Murat Bey. Biz dün sabahtan akşama kadar titredik, hatta bazen oltaya aksiyon veriyordu titrememiz Teşekkürler Gökhan Bey. Şu aralar en lezzetli zamanları, çok besililer Rastgele. Teşekkürler Emre. Teşekkürler Eşref Bey. Rastgele sizede. Teşekkürler İsmail Bey. İnşallah.