Merhaba arkadaşlar, Bugün Boğaz'ın Avrupa yakası güzel balık yaptı. Ancak ben sabah işim olması dolayısı ile ancak saat 3te gidip 2 saat kadar yakalayabildim. Gittiğimde bazı kişilerin kovasını hatta varilini diyeyim, anormal miktarda istavritle doldurmuş olduklarını gördüm. Balık halen devam ediyordu. Bu arada sarıkanat da başlamıştı. Çok sayıda istavrit çaparilerde sadece kafa olarak geliyordu. Kurşunun altına yemli takım takanlar da sarıkanat alıyorlardı. Ben de bir istavrit çaparisinin altına yemli takım takıp kalabalığın arasına sıkışarak atmaya başladım. Büyük şans eseri ilk iki atışımda da daha yemlik istavriti yakalayamadan incecik istavrit iğneleri ile kocaman sarıkanatlar yakaladım. Sonrasında istavritler de gelmeye başladı. Bir ara sarıkanat iyice çoğaldı. Herkes kurşun altı takımında bir sarıkanatı mutlaka alıyordu. Çoğu kişi kurşun altı takımında çiftli sarıkanat aldı. Çaparilerdeki istavrtilerin de yarısı ısırılmış geliyordu. Ama o kadar kalabalıktı ki zamanımızın çoğu karışan oltaları açmakla geçiyordu. Sonuçta benim kurşun altı takımına da 4 sarıkanat daha takıldı. Akşama yetecek balık çıkınca, hava kararınca avı sonlandırdım. Boğazın taze sarıkanat ve istavrtilerinin tadı her zamanki gibi muhteşemdi.
aret tebrikler hocam şov yapmışsın kısmetli adamsın ne diyeyim bu kadar istavrit ve sarıkanat varken de iskorpit denemessin tabi bir gün seninle iskorpit avına gelicem ama çok eskiden keyif alarak yapmıştım bir kaç kere iskorpit avı ama ayıklamasını beceremediğim için artık yapmıyorum seninle bir ara yapmak isterim. avların daim olsun daha güzel avların da olur inşallah
Kardeşlerim.......... tuttuğunuz ve alıkoyduğunuz her çinekop muhtemelen binlerce LÜFER in sonu oluyor......bu söylediğim her avcının kulağında küpe olsuın... Saygılar........
. Ayhan Hocam Bu duyarlılığı gösterdiğin son yer burası ve Bizler olmalıyız...(Biz dediğim bizleri bilen bilir).
Teşekkürler Engin, pek şov sayılmaz sadece Boğaz'ın balıklarından kısmetimize düşeni aldık. Aslında asıl hedef izmarit ve iskorpitti ama sarıkanatları görünce akan sular durdu tabii Bir gün bizim tarafa beklerim...
Tarkan abi teşekkürler. Ben öğleden sonra 3'te gittim, o vakitte sis tamamen dağılmıştı, akşam biz dönerken çok ağır bir sis bastırdı.
Aret tebrikler, çok güzel bir av olmuş. Seninde belirttiğin gibi kalabalık ortamda sürekli karışan çaparileri ayıtlamak, tam bir sabır işi. Bundan sonraki avlarının da en az bu avda olduğu kadar bereketli geçmesini dilerim.
Aret Bey tebrikler, cumartesi günü dediğiniz şekilde iri çinekoplardan bende istavrit çaparisiyle bir kaç tane çektim inanılmaz keyifliydi. Selamlar, Saygılar. M.Bayraktutan
Tebrik ederim, dediğiniz gibi inanılmaz keyifli, istavrit olmadığı hemen belli oluyor ve balığın hızla yüzüşü yüzünden olta bir hafifleyip bir ağırlaşıyor Selamlar
çinekop sayın aret bey yakaladığınız çinekoplar ve istavritler tablodan çıkmış sanat eserleri gibi avınızın bereketi daim olsun.helebirde çapariye gelince tadından doyum olmuyor tipik istavrit yakalama sevdasına sahip bir avcı olarak çinekopta işin içinde olunca tadından doyum olmuyor. haa unutmadan bu çinekop avına karsı gelen arkadaşların lüfer neslinin tükenmesini bu avcılığa bağlamasına şaşırıyorum. unutmayalım kıyıbalıkçılığı asla balık neslini tehtid etmez,şahsen enginson ,serbülentbey ve selçuk arkadaşımızla yapılan avlarda defne yaprakları suya salınmıştır.
İskender ben de şuna şaşırıyorum abicim. Defne yaprağı denen yavrucakla çinekop denen yavrucak arasında nasıl bir fark var ki biri salınıyor da diğeri alıkonuluyor? "Kıyı balıkçılığı asla balık neslini tehdit etmez"ken nedendir bu ayrım?