Bogazın Bekcileri

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında marmarasinariti tarafından paylaşıldı.

1. marmarasinariti

marmarasinariti Tuncay Kuşcu

Boğazın Bekçileri

Sevgili dostlar
    uzun sureden beri teknemi karaya cekmemden dolayı icimde buyuk bi balik tutma ozlemi vardı...gecen hafta kumkapının en eski usta balıkcılardan kurt Aliden gelen telefon beni ve abimi cok mutlu etti...sabah gun ağarmadan meramıza yol aldık ve bölgeye vardığımızda güneş doğmaya başlamıştı ve bizle beraber bölgede en az 50 tane daha teknenin olması beni şaşırtmıştı! Malum biz keyif için orada olsakta geri kalanlar ekmeğinin peşindeydi. Gerçekten iş olarak yapılması zor bir meslek! Yanlış,ve denetimsiz olarak aşırı avlanmaya izin veren sistemler ve bitmeye yüz tutmuş balık nesli karşısında çaresiz kalmış bir kaç balıkçı olarak hissettim onların konumunu, olan balık ortadaydı belki mazot paralarını zor çıkarabileceklerdi o buz gibi havada akşama kadar emek vererek! yazık! burdan şu halde bile her türlü ağ sistemlerine izin veren dünya üzerindeki bütün hükümetleri kınayarak raporuma devam ediyorum. Herkez bildigimiz uzun olta sistemini kullanıyodu. Fakat şu ana kadar gördüğüm rapala çekme tekniklerinden farklı bir taktik kullanıyordu bütün balıkçılar! Normalde bütün gördüğüm rapala videolarında rapala indirildikten sonra yol verilir ve sabit bir hızda gidersen balığın vurması beklenir ama burada hem tekne ilerliyor hemde hızlı bir şekilde devamlı at çek yapılarak balık tutuluyordu, bana cok ilginç gelmesine rağmen guzel bi av oldu:)Gercekten boğazın eşsiz guzelliğini ve aynı anda balık tutma keyfine diyecek söz, yok tek kelimeyle paha bicilmez...bu güzel avdan bi kac kere sunuyorum sizlere sevgiler

2. Dejavu

Dejavu volkan

Favori Kamış:
    Shimano Nexave 4.50 200
    Favori Makine:
    Shimano Super Aero Surf Leader CI4+ 35
    Güzel balıklar almışsınız. İkiside maşallah çok yakışıklı balıklar. Rastgele.

3. Guray.85

Guray.85 Güray

Favori Kamış:
    Lineaffe s- flex 15 kilos 250gr. 4.20m. kapalı;145 cm surf kamış.
    Favori Makine:
    banax 4000
    En İyi Avı:
    45 cm palamut 740 gram.
    guzel av olmuş tebrıkler zaman olarak gun ve mera hakkına bilgi vermenız mumkun ıse memnun olurum rastgelsın.:)

4. zorbiac

zorbiac emin

En İyi Avı:
    lüfer 34 cm palamut 44 cm
    fotodan nere oldugu anlasılıyor zaten
    istanbula hosgeldın :D güray biraz araştırmacı ol ya :D

5. frmerk

frmerk ERKAN

Favori Kamış:
    speedjig
    Favori Makine:
    Remixon jigmaster
    En İyi Avı:
    10 kg Orkinoz
    Süper av diye buna derim

6. KARAHANLI07

KARAHANLI07 Metin Özgür Doğan

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Tebrik ederim güzel avolmuş.O bölgede kıyıdan babamla çok güzel avlar yapmıştım.:)

7. bigbobo

bigbobo Onur ÇAM

Favori Kamış:
    Silstar
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    Orfoz 17 kilo - Sinarit 8 kilo
    Selamlar

Av oldukça güzel tebrikler. Bir konuya açıklık getirmek istiyorum tekne giderken at çek yapmalarını sebebi şu palamut tarzı balıklar çok hızlı yüzerler ve yızlı yüzen yemlere de çok daha fazla ilgi gösterirler malum bir balıkçı teknesini hızı belidir. dolayısı ile yemin hızını giderken at çek yaparak artırmak amaçlı olduğunu düşünüyorum.

Ağ ile yakalanan balıklar konusuna gelince inanı sizin kadar bende çok çok üzgünüm ve birşey yapamamak kahrediyr beni. Yaşadığımız yerde ki Gırgırlar buraları kuruttu ve şu anda Çeşmealtı menteş bölgesinde balık yok onlarda oturuyorlar rahatladılar yani.Küçk ağ gözleri ile önüne ne gelirse yakalayan insafsız balıkçı geçinen oltayı verseniz yem tamanıyacak çakma balıkçılar para bürümüş gözleri ile yok ediyorlar herşeyi. 3 Trafa denizlerle çevrili bir ülkenin Denizcilik bakanlığı olmazsa biz daha çok mavi sulara boş boş bakarız.

Bu konu uzun ve tarışmayla bir yerede varılamıyor uyumak uyutulmak bizim yüzyıllardır ruhumuza işlemiş nede olsa.

SAygılarımla

8. marmarasinariti

teşekkür ederim

9. marmarasinariti

Yer tam olarak saray burnunun yenikapıya bakan başlangıç kısmına denk geliyor. Zaten orada her zaman bir sürü balıkçı kayığı görmeniz mümkün.
    rastgele

10. marmarasinariti

teşekkür ederim

11. Guray.85

Guray.85 Güray

Favori Kamış:
    Lineaffe s- flex 15 kilos 250gr. 4.20m. kapalı;145 cm surf kamış.
    Favori Makine:
    banax 4000
    En İyi Avı:
    45 cm palamut 740 gram.
    emin sonradan tahmin ettim ya fotoya dıkkatli bakınca :D işten dolayı gozlerım yorulmus sanırım:D bu arada hoşbulduk .

12. marmarasinariti

İnsallah babanız hızlı bir şekilde sağlığına kavuşur ve tekrar beraber daha bir çok ava çıkarsınız, şimdiden rastgele.

saygılar

13. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Tebrikler dahada güzel avlarınız olur inşallah..

14. marmarasinariti

Dediklerinizde malesef çok haklısınız! Bu raporda bahsi geçen kürt Ali lakaplı Ali amca kumkapının efsane balıkçılarındandır. Zamanında küçücük kayığıyla 200 ila 500 kilo arasında değişen orkinosları marmaradan çıkarmış, biz ise şu an 3-5 tane palamut tutunca kendimizi şanslı hissediyoruz.Size 1967 yılında çekilmiş ilk renkli istanbul videosunun linkine yolluyorum buradada sirkecide balık ekmek kültürü gene varmış o zamanlar, ama balıklar palamut değil kofanaymış :D düşünün ki ne kadar fazla imişki balık ekmek yapıp satmışlar! şu an boğazın en ünlü restorantlarında bile bulmanız çok zor!

http://video.ekolay.net/video-izle/...leyeceksiniz-1967-yilinda-istanbul-re/543023/

15. asos06

asos06 ali sönmez

Gerçekten güzel bir av olmuş, tebrik ederim.. :) daha nice güzel avlara inşallah..!

16. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    fotografalar ve yazdığınız metin harika, ambians süper, güzel birlikteliklerin ölümsüz olması dileğiyle,

avınıza gelecek olursak, tatminkar duruyorlar, devamını dilerim afiyet olsun.

17. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrik ederim.

Şu av raporlarının bitti bitecek hale geldiği günlerde, güzel raporunuz ve fotograflarınızla bana mutluluk verdiniz.

Teşekkür eder, avlarınızın devamını dilerim...

18. vayaz

vayaz engin bilgiç

Favori Kamış:
    shimano aspire dx 2.70 20-50 gr
    Favori Makine:
    shimano biomaster sw 4000 - Daiwa Saltist 6000 H
    En İyi Avı:
    levrek 3 kg
    bu yoklukta yapılırmı arkadaş:) maşallah diyelim gerçekten iki balıkta çok güzel ama aklım ilkinde kalmadı desem yalan olur

19. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    Tam kanalın üstü. Dün gördüm o tekneleri. Demek ki bir tanesinde siz av yapıyormuşsunuz.

Palamut görmek güzel oldu. Tebrikler.

20. kerempek

kerempek kerem

o palamutu bir an kılıç balığı sandım. ne güzel çıkmış öyle.