Merhaba sevgili arkadaşlar, Geçen haftaki keyifli Palamut avımdan sonra, bu haftayı da boş geçmek olmaz düşüncesiyle tüm olumsuz hava koşulları ve avlaktan gelen önceki günlere ait olumsuz raporlara rağmen bu sabahta herzamanki avlağımda yerimi aldım. Allahtan bugün hava meteorolojinin dediği kadar rüzgarlı da değildi. Avlağa benden önce gelenlerden kimse henüz balığı alamamıştı. Büyük bir iştahla malzemelerimi hazırladım ve önceliği elbette geçen haftaki avımda kullandığım karışık renkli çaparime verdim, vira bismillah deyip ilk atışımı yaptım, kurşun dipledi iki üç defa aksiyon verip çapariyi sarmaya başlarken o müthiş ağırlık biniverdi birden takımın üstüne, öyle güzel öyle zorlayıcı bir ağırlık ki bu, sitemizdeki tüm dostların bu keyifi yaşamasını diliyorum. Balık kıyıya yaklaştıkça bir sağa bir sola 100 gr kurşunu dans ettiriyor resmen. Kıyıya 10-15 metre kala suyun üstünede çıkınca bizdeki adrenalin tavan yapıyor nihayetinde Seri bir hareketle sağ salim kıyıya alıp kovada ki yerini alıncaki mutluluk ise tarif edilemez. Sonuç itibari ile ilk Palamutu almanın keyif ve şevki ile ardı ardına atışlara devam ettim lakin 2 saatlik çapari atçeki neticesinde kovadaki Palamut sayısı bir tane ile sınırlı kaldı Akabinde kaşık ve sahte balıklarda denedim ama nafile kovamda hala bir Palamut vardı Demekki bugünkü kısmetimiz buymuş diyerek avımı sonlandırdım. Şöyle kıyı şeridini 200-250 mt kadar gezip eşle dostla sohpet edip kovaları kontrol ettim. Nereden baksanız 60-70 tane kovaya baktım ama sonuç hiçde iç açıcı değildi, koskoca sahilde bir kişi 2 tane, diğer bir kişi de 1 tane tutabilmiş sadece bir de ben Avlak yeri : Tarabya Av saati : 06,30 - 11,00 Kullanılan takım : Palamut çaparisi , Alba 1 no düz ve dövme kaşık, Boyları 6 ila 9 cm civarı çeşitli sahteler. 75,100 ve 125 gr kurşun Av sonucu : 1 adet 36 cm lik Palamut Bu fotoğrafı geçen haftada yayımlamıştım ama görmeyen arkadaşlar için yeniden ekliyorum. Kullandığım çapari
Üstad, sen o duyguyu kıyı avlarında sayısız kere yaşıyan biri olarak, beni çok iyi anlıyosun buna eminim. Kıyı avcılığında tutulan büyük balığın keyfi kesinlikle sandal avcılığında yok. Birgün birlikte de avlanabilmek dileklerimle, esen kalınız.
Abicim senin şu çapari meşhur oldu he Güzel çalışıyor maşallah..tebrikler Balık olsaydı daha çok alırdın abi. Palamut bu yıl daha devam eder inşallah. Güzel raporların devamını bekliyoruz
Güzel kardeşim sorma, hemde ne meşhur oldu lakin, gözemi geldik ne oldu anlamadım Bir yıldır kullandığım, gözüm gibi üstüne titrediğim, üstüne gül koklamadığım Hem fotoğraftaki çapariyi hemde yedeğini ikisini birden boğazın serin sularına bırakmak zorunda kaldım ( birini tekneye, diğerini dibe)
Sağlık olsun Engin, boğaz havası almak hemde tekneden 70 ilyonluk ülkemizde kaç kişiye nasip oluyor dersin.. Seninle beraber bundan sonra önümüzdeki maçlara bakacaz
tekne avı engin kardeşim tekne avı nasıl geçti,ben anladığım kadarı ile palamut avı çok iç açıcı değil artıl hazırlıklar çinekop ve lüfer için ..
Ooooo Erkanım hoşgeldin, Ekim ayına hazırla kendini, eski günlerin devamı bu sene Ekim ayında devam edecek inşallah, Teknedeki yerin hazır biliyorsun
Serbülent kardeşim tebrikler. Demek ki bu palamutlar teker teker gelecek. Palamutun da bayağı iyiymiş. Palamut oltana saat kaç gibi geldi?
usta tebrikler avlarınız daim olsun inşaallah bende bugün burunbahçde kas yapmakla yetindim olsun oda güzeldi ama sonu moral bozucu oldu ama olsun sağlık olsun
Emre teşekkür ederim, İşin aslı bende, bizde, bu haftasonu boğaz kıyılarında şansını deneyen tüm arkadaşlarda kol kası yaptık. Bir balık alıp dört saat atçek yapmak da aynı kefeye çıkıyor ama seninde dediğin gibi, olsun, o ortamda bulunmak dahi çok güzel.
tanışma serbülent bey başarılı av raporlarınızın devamını dilerim,engin arkadaşımız sizi ve balıkçılık bilginizi çok methetti,enkısa sürede tanışmak ve bilgilerinizden istifade etmek dileğiyle sevgi ve sağlıcakla kalın
Tebrikler Serbülent... Kısmetse bu hafta içi aynı mekanda kas çalışmaya bende katılacağım... devamına rastgelsin...
Teşekkür ederim İskender bey, Umarım en kısa süre içerisinde, siz, ben ve Engin birlikte avlanacağız.