Boğazda rapala ile tutulan çinekop ve sarıkanatlar Sarıkanatların tamamı 7 cm daiwa rapal, 100 gr kurşun ve 0,22 asso misina kullanılarak 20:00 ile 22:00 arasında boğazın avrupa yakasında tutulmuştur. Balık oldukça seyrek olduğundan tutabilmek için oldukça sabırlı olmak gerekiyor kaldı ki bu ayda boğazda rapala ile sarıkanat tutmanın ne kadar zor olduğu muhakkak 17.07.2009 Cuma 18.07.2009 Cumartesi 19.07.2009 Pazar
Abdullah Bey Öncelikle hoşgeldiniz. İmza ayarlarınızı yaparsanız sizi daha iyi tanımış oluruz. Ayrıca tanışalım kısmına konu açarak kısaca kendinizden de bahsederseniz ailemi içinde daha sıcak bir ortam oluşacaktır. Resimdeki avlarınız hakkında ve kullandığınız rapala ve sistemler hakkında da kısaca bilgi rica ediyoruz.
Bunlar henüz Karadenize gitmeyen sarıkanatlar mı, yoksa oradan dönen sarıkanatlar mı? Mevsim itibariyle durum nedir?
nuri abicim normal şartlarda ilk önce lüfer girer boğazdan çinekopun kendini göstermesi agustos sonunu bulur. bence bu yatak balıgı bazen düşünüyorum bogazdan ne ÇIKMAZ diye. dün zıpkınla dalan 2 kişi vardı,bir bakındım ne vurmuşlar diye. 1 ispendek vardı. hadi bu normal de, yaklaşık 60 cm boyundaki MERSİN balığını görünce oldukca şaşırdım bir o kadar da üzüldüm. malum türü tehlikede ve avı yasak. vuran kişiye '' sen şimdi bunu keşke salsan'' dedim. ''yaşamazki , neyse çorba çıktı bügün'' diyip gitti. resmi mevcut ama avı yasak oldugu için eklemiyorum.
Üzülmemek, şaşırmamak elde mi? Ancak bu Boğaz ne mubarek bir ortamdır ki, her şeye rağmen bir çok türden balığı barındırıyor inadına.
güzell tb ler, şahsen böyle balıkları amatör balıkçılar tuttugunda sevınıyorum, yoksa bunları balıkçıdan almak günümüzde çok pahalı, 40 lıradan dan başla 150 ye kadar çıkıyorlar.
Abdullah Bey,Hoşgeldiniz,gerçekten güzel balıklar.İnşallah bu sezon İstanbula'da Lüfer bol olacak.Paylaşımlarınızın devamı dileğiyle, Rsagele,Gokhan Yılmaz
Selamlar Sarıkanatların tamamı 7 cm daiwa rapal, 100 gr kurşun ve 0,22 asso misina kullanılarak 20:00 ile 22:00 arasında boğazın avrupa yakasında tutulmuştur. Balık oldukça seyrek olduğundan tutabilmek için oldukça sabırlı olmak gerekiyor kaldı ki bu ayda boğazda rapala ile sarıkanat tutmanın ne kadar zor olduğu muhakkak
Balıklar güzel görünüyor!!!!! fakat sezonu açmamış denizciler olarak hala takım bağlamak yapmak ile meşgul iken bu tür raporları görünce biraz hoş oluyoruz maalesef. Acaba bizdemi bir sorun varda bu balığı biz göremedik. yoksa makus talihimiz hala bizimi kovalıyor. madem oyle Cumartesi gunu sabah 04,30 itibariyle sezonu bizde açıyoruz........ hayırlısı diyelim........
Yazik! Haftasonu Gelibolu'da olta atarken yanima oranin bir yerlisi geldi , bosuna salliyorsun burada balik olmaz balik surada vs diye tavsiyeler verdi , ben de kendisine tesekur ettim , kardes sen de buralari avucunun ici gibi biliyormussun filan deyince , gogsunu sisirip bombayi patlatti. "Tabii bilirim , ben buralarda geceleri zipkinla daliyorum " Ben alayci bir sekilde bravo deyince surati kaydi ve gitti.