Pazar günü tekne ile yaptığımız av sonucu 10 ad. sarıkanat aldık. Balık seyrekti fakat bunlar daha yeni. Önümüzdeki günler daha iyi olacak sanıyorum. Yem olarak canlı istavrit kullanıldı. Fakat istavrit bulmakta bayağı zorlandık.
maşallah çok güzel emirganda kıyıdan oltayla bende bugun 3 tane aldım kısa bir süre kırace yaptı snra kesti 2 saat falan durdum
Maşallah, bolca yeminiz olsa sonuç farklı olurdu tabi. Bu durumda ben olsam istavriti canlı takmak yerine yaprak yem yapardım, yem miktarını 2'ye katlardım..
Ne oluyoruz yahu! Sarikanat raporlari ardi ardina gelmeye basladi Insallah devami gelir. Tebrikler ve Rastgele...
hakan bey tebrikler bizde tekneyle yaptığımız avda pazar günü yem bulamadık. yem çok sıkıntıydı balığın bol olduğu saatlerde biz ye mpeşinde çok zaman kaybettik. sonra kıyıdan bir kaç kreçe ve gümüş balığı tutarak onları yem yapıp bir kaç parça sarıkanat ta biz aldık. bir o kadar da kaçırdık. gümüşe de çok güzel vuruşlar aldık fakat balığın fiziksel yapısından dolayı sanırım balığın vurduğunu bile hissetmeden yemi kontrol için çektiğimizde yemlerin yarısı gelmedi. ölü tezgahtan aldığımz istavritlere de vuruşlar aldık fakat boyutları büyük olduğu için onlarında oltadan parçalanarak alınması kolay oldu. kısmet önümüzdeki günlerde gırgırlar rahat bırakırsa güzel balık yapacağa benzer. inşallah güzel avlarınız devam eder.
Maşallah yaaw bu görüntüleri pazartesi okumak zor oluyor ama neyse, sadece haftasonu gidebildiğim için şimdiden kıpırdamalar başladı, Allah sonumuzu hayretsin.
güzel balık yaptığı zaman tekneden yaprak yemle de güzel oluyor. bazı teknelere bakıyorum adam 7 -8 köstekli yapıyor hırsız şğneli takım. klasik çinekop takımını mantarsız ve köstek boyunu kısa düşünün o şekilde hatta bazen tek yeme iki tane çinekop geldiği oluyor. geçen sene kasım ayında tekne ile yaptığımız avda aynen bu şekildeydi. kimsede boy yoktu . etraftaki tekneler de güzel balıklar aldılar ve şansa istavritte boldu bir kişi yemlik istavrit tutarken diğerleri çinekopa atarak güzel avlar yapıldı. inşallah o günler kısa süre sonra geri gelir. balıklar da bu arada çinekop dediğime bakmayın sarıkanattı.
Çok güzel bir rapor, lüfergilleri karşılamak için heyecanla bekleyen bizleri heyecanlandırdınız. Nicelerine rastgele..
güzela avlar dilekleriyle nice bereketli avlar. Umarım, bu sende geçen seneki gibi verimli bir sezon geçirebiliriz. İstanbulda pazar günü havanın lodos yapması balığı yemlenmeye itmiş güzel av olmuş tebrikler