Boğazın Sultanlarına Devam !!!!

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında ferhatben tarafından paylaşıldı.

1. ferhatben

ferhatben Ferhat

Favori Kamış:
    Lineaeffe Turna Fresh , Alba Star Bosphorus
    Favori Makine:
    Shakespeare , Okuma Pro 365 , Penn Surf Blaster 8000
    Dün aksam gelen bir telefon ile takımları toplayım boğaza varmam 20 dak kadar sürdü sanırım ne yazıkki hiç kimsede taze yem yok herkez yine balıkcıdan alınmıs cokda taze olmayan yemler ile nasibi arıyor , ya Allah diyip bizde oltamızı bogazın sularına bıraktık bu avdaki en keyifli nokta balıgın hiç naz yapmadan yeme yapısması oldu 20:00 gibi basladıgım avımı gece 02:00 gibi sonlandırdım ve 22 parca balık çinekop sarıkanat aldım 5 tane yaprak bırakmama ragmen ne yazıkki 2 adet yapragada el koymak zorunda kaldım avlarınız daim olsun....

Uploaded with ImageShack.us

2. sabriyazici

sabriyazici sabri

ferhat ım dağları aştın geldin balıları karaya döktün maaşallah daha iyileri rast gelsin :)

3. ferhatben

ferhatben Ferhat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Sen biliyosun durumları abi bu sene cok zahmetini cektık şükür en verimli avımızı yaptık...

4. sabriyazici

sabriyazici sabri

dur daha yeni başladık sayılır :) havalar iyice soğusada şu el ayak bi çekilse cok güzel olucak inşallah

çok şükür daha bereketlileri rast gelsin inşallah

5. exape

exape alirıza

Favori Kamış:
    Vega Potenza , Italcanna Futura ,FF Fury Caster,Okuma V-System 2,40 10-30
    Favori Makine:
    Shimono Bullseye 9050 XT ,Daiwa Tournament z45 , Shimano Engetsu C3000HGMS
    En İyi Avı:
    Lüfer,palamut 1,8 kg.
    höyyytt kardeşim benim hiç haber vermekte yok varmı öyle balığı tek başına boğmak :) . Şaka bir tarafa güzel av yapmışsın işler çok yoğun bu ara biraz rahatladım en kısa zamanda yapalım bir organizasyon.

6. Sonay Önder

Sonay Önder Sonay Önder Çeribaşı

En İyi Avı:
    5 Kilo Sazan
    tebrikler.

7. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    gayet güzel, tebrikler.. :clap2:

8. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Okuma Cedros Telesurf 4,50 , Okuma Vsystem Spin 270 cm. 20-60 gr.
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A
    Ferhat tebrikler dostum:) İyi av çıkartmışsın maşallah..

Sen bu işi biliyorsun;)

9. omeryucee

omeryucee ömer yüce

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spider Surf
    Favori Makine:
    Daiwa Windcast X5000
    En İyi Avı:
    İstavrit :) + 2 sarıkanat+4 sarıkanat + 4 sarıkanat daha-tek seferde 4 PALAMUT :)
    güzel av olmuş tebrikler

10. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Lüfer denen hayvanın soyunu kurutmak için gösterdiğiniz gayretin amacına ulaşmasından dolayı tebrikler.

İlla şöyle bir şey mi olması gerekiyor, çinekopları geri salmanız için:

Çinekop tutmak yasak, çinekop yakaladım demek hiç hoş değil. Hele yakalayıp böyle resimle vs. bunu birde afişe etmek daha hiç hoş değil. Olur, hiç tasvip etmeyiz ama, ağır yaralanma vs. gibi sebeplerden bir kaç küçük balığı bir sebepten alıkoyarsınız, ama en azından bunları fotoğraftan çıkarın.

16 yaşında üyelerimiz var. Siz böyle nerdeyse parmak kadar yaprağı yakaladım diye afişe ediyorsanız, millette dizi dizi tebrikler, alkışlar yapıyorsa, biz bu genç arkadaşa nasıl küçük balıkları yakalamanın yanlış olduğunu göstereceğiz? Yarın bu arkadaşlardan biri "amanin, bende büyüdüm, bakın ne balık yakaladım" diye, bir koca kova yaprak tutup resmini basarsa, ona ne diyebilecek yüzümüz olacak?

Bunları yakalayan başka bir mesele ama, tebrikler, yaşa, varol diyen arkadaşlar için soruyorum, yanlışı yüceltmek sizi mutlu ediyor mu?

11. ferhatben

ferhatben Ferhat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Sevgili Serdar KÖYLÜ abim beni lütfen lüfer ailesi için boy limiti kac cm dir aydınlatırsanız inanın cok menmun olcam...

12. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    20 cm den küçüğü çinekop ve onu tutmak yasak. adını bile anmamamız gerekiyor. olay inan düşündüğünden daha ciddi.

13. ferhatben

ferhatben Ferhat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Yani cok ozur dılıyorum ama hemen hemen hergun fırsat buldukca balıga giderim ve emin olun sadece buradaki insanlara balıgın gayet keyfinde gidilecegi zaman bos donulmeyecegını fırsatı olan gitsin niyeti ile bu raporu actım bizler ava saygı duyarak bu işi yapmaya calısıyoruz muhakkak eksıklerımız hatalarımız var fakat (Nasıl ÇİNEKOP yazarsınız) diyerek koydugum rapora yorum yaptınız bogazda sanki bir savas cıkmıs edası ile hayretle okudum yorumuzu.

Ben tuttugum yapraklarında resmını koydum oraya evet nıye bılıyomusun 16 yasındakı kardeslerım raporu okudugunda bu abım bu balıkları tutmus ama bak ne demıs 5 adet salmıs 2 adet yapraga el koymak zorunda kalmıs MECBURİYET'ten buda benim görüşüm bence insanların görüşlerine saygılı olmalısınız buda bir bilinçlendirme degilmi

14. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Okuma Cedros Telesurf 4,50 , Okuma Vsystem Spin 270 cm. 20-60 gr.
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A
    Serdar Abi, Ferhat'ın çinekop diye tabir ettiği balıklar 20 cm. üzeri, yaprak dedikleri de 20 cm. altı.. Literatüre göre 20 cm. üstü sarıkanat olarak tabir edilmesi lazım doğru söylüyorsun.. Ancak 2 balığın orasını burasını zedeledi diye geri bırakmayıp raporda fotoğraflaması adama bohçacı muamelesi yapılmasını gerektirmeyeceği gibi, burda onu tebrik edenlerin de bu raporu okuyan genç arkadaş sayısından fazla sahillerde geri bırakma konusunda uygulamalı olarak örnek olmuşluğu vardır..

15. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Ferhatın yanlış birşey yapacağını zannetmem, zaten açıklama da gayet tatmin edici.. Serdar çinekop ismine karşı biraz hassas, ama bu hassasiyet aşırı hissiyatla karışınca kırıcı olabiliyor..
    @Serdar; hiçbirimiz lüfer denen hayvanın neslini tüketmeye çalışmıyoruz, bu niyette olanları da alkışlamıyoruz.. bunu bize yakıştırabiliyorsan zaten bu sözün bittiği yerdir..

16. eeowan

eeowan volkan

Eğer kıyıdan avlanan insanların lüfer nesline darbe vuracağını düşünüyorsanız hata yapıyorsunuz. Kimse yaprak tut demiyor ama herkez toplansın kıyıdan çinekop tutsun birşeycik olmaz.
    Balıkçılarda çinekop satılıyor. Asıl yasaklanması gereken balıkçı teknelerinden yapılan avlanmadır.
    Siyasiler eğer birşeyler becermek istiyorlarsa tek yapmaları gereken hale gitmek veya balık satılan pazarlarda bir tur atmak. Onlar samimiyetsiz biz ise fazla tepki gösteriyoruz. Aranızda birileri var ve lüferi kurtarmak istiyorsa gitsin pazara fotograf çeksin şikayet etsin!

PS: Bu arada çinekopun teknelerden tonlarca tutulup satılmasına yıllardır karşıyım, çünkü lüfer hastasıyım :)
    http://www.kacsantim.org/

17. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Ferhat ve diğer arkadaşlar inanın ki bir savaş var şu anda. Bir bildiğimiz var, ondan bu kadar üstüne düşüyoruz.

Çinekop yakalamaktan bahsetmeyin. O şekilde hasbel kader ufaklar varsa, yok sayın, resmini filan koymayın ki, dikkat ederseniz ilk mesajda da bunu söyledim.

Üye olduğumuz tek yer bu forum değil. Dahası her şey internet değil, birebir muhatabiyetlerimizden de bildiklerimiz var. Durum sizin sandığınızdan çok daha hassas.

Özellikle, şu anda 2005 senesinin tekrarını yaşıyoruz. Palamut ve lüfer nesli kıyamet gibi. Ve bunu görüp ağzı sulanan bir sürü şahıs, toplu katilam yapabilmek için her tür bahaneyi kullanıyor.

18. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:

Kıyıdan çinekop tutuldu lafları, işte o mücadeleyi kötü etkiliyor. Adamlar kolayca "Tezgahlardaki balıkları amatörler, uzatmacılar tutmuş, aha bakın bir de anlatıyorlar" diyerek çamuru bize atıyorlar.

Konu hassas. Çinekop tutmak yok, adını bile anmamak gerekiyor. Bunu da çevremize göstermemiz gerekiyor.

19. eeowan

eeowan volkan

Torik,kofana hatta sırtıkaralar kıyamet gibi olsun :)

20. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Amin.. de, acaba o zaman da istavritin nesli tehlikeye girer mi :rolleyes: