Adamların suçu yok. 3 tarafı denizlerle çevrili, akarsu ve gölleri ile zengin olmasıyla övündüğümüz ülkemizin sürdürülebilir su havzaları projesi yok onun yerine sürdürülebilir sulama havzaları projesi var. Bende Tırıvırı ile çoruh Nehrinde avlanmıştım vakti zamanında. Bir keresinde yakaladığım balık ile birlikjte kopup suda kaldı Tırıvırı. Eeee nolcek şimdi diye düşünüp mantıklı olmadığını hissetmiştim. Seneler sonra hobiyi geliştirdikçe, araştırdıkça öğrendim. Yasak değil de serbest olsa yine tırıvırı kullanmam o ayrı. Eğitim sistemimizin içerisine Doğa, Tabiat, Sürdürülebilir yaban hayatı vb konular eklenmeli vs. Söylenecek çok şey var. Peygamberimiz "kimin imanlı öleceğini bilemezsiniz o yüzden kimseyi küçümseyip kibirlenmeyin" demiş. İnşallah bu arkadaşlarda ilerde bizden daha duyarlı avcılar olurlar...
Bende askerliğimi videonun çekildiği ilin yakınlarında yapmıştım ve bir kaç kez avlanma fırsatım olmuştu, bu melet oralarda maalesef pikniklerde mangal yada çaydanlık gibi bagajlarda yedekli duran ve kullanılan bir şey. Olta kullanan bir tek kişi görmedim desem yeridir. Çocuk bayan farketmiyor herkesin elinde bir tane sallıyor suya. Koptukça bagajlardan yenileri çıkıyordu. Sorduğum bir kaç kişiden aldığım cevap bizimkinin delikleri büyük küçük balıkları almıyordu. Malum askeriz arkamızı dönüp mecbur gidiyorduk. En büyük sıkıntı oralarda jandarma vs.. daha ciddi sıkıntılarla uğraştığı için denetim sıfır desek yeridir. Bela okumaktan başka bir şey gelmiyor...
En Bohçacı Ölçeği'nde bu adamlar 19- Tırıvırıcılar. sınıfına giriyor. 22 numaraya fazla bir yolları kalmamış. Belki de öyleler kimbilir.
Ya keşke girmeseydim başlığa. Tövbe tövbeeee. Gece gece moralim bozuldu. Birde aralarında skor yarışı yapıyorlar. Hey Allahım...
cumartesi günü kızılırmak ırmak köyü taraflarına gititm adamlar olta takımına 10 tane tırı vırı hazırlamıslar nese gittim yanlarına 35 -50 arasında yasları 3 kişiler dedim varmı balık işte bir kac tane tuttuk deyince gittim baktım 10 tane 7 8 cm arasında kadiye 2 tane 15 cm i gecmez pullu sazan vardı hiç bişe demedim bekledim toparlandıkları sıra onları bırakın geri dedim bide demezmi oo bunlardan fena cızbız olur sonra toparlanıp gittiler jandarmayı arasan nolcak dagın basına geleceklerni pek sanmıyorum heryerdeler heryerde hatta utanmadan banada varsa tırıvırın verde atalım dediler
zamanında benimde yapmış olduğum hatalardan biri, ben avlanma yöntemi zevk vermediği için kullanmıyordum, ozamanlar aklımız ermiyordu şöyle olur böyle olur ama bunlar e...k kadar herif. geç olmadan doğruyu öğrenirler umarım. tutmaya çalışan herif gerçekten çok acemi umaraım bu ilk ve son olur.
Mis gibi doğayı memleketi berbat edecekler.Malesef bu kişilerle savaşmak hepsini bilinçlendirmek mümkün değil.Her birimiz gittiğimiz her avlakta muhtemelen görmüşüzdür.İnanın ben daha suda takılıp da içinde balık ölmeyen tırıvırı görmedim.Geçen barajın suyu çekilmiş 1 m açıkta dipte tırıvırı takılmış girdim çıkardım.Tırıvırıda 20-25 cm balığın sadece kılçığı ve 5 tane kerevit vardı.Kerevitler öyle bir takılmış ki bıçakla o kadar uğraştım ne yazıkki yalnızca 3 tanesini kurtarabildim.Hayvanlar orada ne kadardır takılı bir düşünün.Tırıvırıdaki balığı yemeye gelen hayvan da ona takılıyor.Katliam bu başka birşey değil
Emre kardeş sen doğru olanı yapmışssın en azından uyarmışsın..Fazla muhatap olmaya gelmez bulunduğun yerden arasan bala dan jandarma gelecek..Size bir tiyo vereyim arkadaşlar ayrı telefonlar dan 5 dakika ara ile arasanız jandarmayı ısralı bir şekilde kesin geliyorlar...Çünkü sorunun büyük olduğunu düşünüp kavga çıkmasından çekinirler.. RASTGELE
ben çankiriliyim.nerdeyse her av bayisinde tırıvırı var.yasak olduğunu bilen tek kişi satış yapan bayii...alanların çoğu yasak olduğunu bile bilmiyor.hakaretle bişey çözemeyiz. tvlerde o kadar kamu spotları dönüyor.araya bir de bunları sıkıştırsınlar.insanlar bilsin yasak olduğunu. mesela ben daldırma ağın yasak olduğunu bu siteden öğrendim.