BOHÇACI GELDİ HANIM DERLER HERALDE

Konu, 'Videolar' kısmında MrSyhn tarafından paylaşıldı.

1. MrSyhn

MrSyhn Emre

Favori Kamış:
    c
    Favori Makine:
    d
    En İyi Avı:
    e
  2. MrSyhn

MrSyhn Emre

Favori Kamış:
    c
    Favori Makine:
    d
    En İyi Avı:
    e
    yani bela okumayım diyorum ama bunlara ne söylesen az olur

3. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    Herkezin hataları olabilir, umarım hatasınının farkında olur ne diyeyim..

4. MrSyhn

MrSyhn Emre

Favori Kamış:
    c
    Favori Makine:
    d
    En İyi Avı:
    e
    konusmaları dinlediysen 3 poşet daha tutmuslar arka tarafta diyo

5. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Adamların suçu yok. 3 tarafı denizlerle çevrili, akarsu ve gölleri ile zengin olmasıyla övündüğümüz ülkemizin sürdürülebilir su havzaları projesi yok onun yerine sürdürülebilir sulama havzaları projesi var. Bende Tırıvırı ile çoruh Nehrinde avlanmıştım vakti zamanında. Bir keresinde yakaladığım balık ile birlikjte kopup suda kaldı Tırıvırı. Eeee nolcek şimdi diye düşünüp mantıklı olmadığını hissetmiştim. Seneler sonra hobiyi geliştirdikçe, araştırdıkça öğrendim. Yasak değil de serbest olsa yine tırıvırı kullanmam o ayrı.

Eğitim sistemimizin içerisine Doğa, Tabiat, Sürdürülebilir yaban hayatı vb konular eklenmeli vs.

Söylenecek çok şey var. Peygamberimiz "kimin imanlı öleceğini bilemezsiniz o yüzden kimseyi küçümseyip kibirlenmeyin" demiş. İnşallah bu arkadaşlarda ilerde bizden daha duyarlı avcılar olurlar...

6. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Bende askerliğimi videonun çekildiği ilin yakınlarında yapmıştım ve bir kaç kez avlanma fırsatım olmuştu, bu melet oralarda maalesef pikniklerde mangal yada çaydanlık gibi bagajlarda yedekli duran ve kullanılan bir şey.
    Olta kullanan bir tek kişi görmedim desem yeridir. Çocuk bayan farketmiyor herkesin elinde bir tane sallıyor suya.
    Koptukça bagajlardan yenileri çıkıyordu.
    Sorduğum bir kaç kişiden aldığım cevap bizimkinin delikleri büyük küçük balıkları almıyordu.
    Malum askeriz arkamızı dönüp mecbur gidiyorduk.
    En büyük sıkıntı oralarda jandarma vs.. daha ciddi sıkıntılarla uğraştığı için denetim sıfır desek yeridir.
    Bela okumaktan başka bir şey gelmiyor...

7. turna

turna

Dikkat edin adam daha kasnak kullanmasını bile bilmiyor, öncelikle av bayilerini eğitmek lazım.

8. kemmrt

kemmrt ALİ KEMAL

Favori Kamış:
    Shimano Beast Master
    Favori Makine:
    Shimano Catana
    En İyi Avı:
    Levrek
    En Bohçacı Ölçeği'nde bu adamlar 19- Tırıvırıcılar. sınıfına giriyor. 22 numaraya fazla bir yolları kalmamış. Belki de öyleler kimbilir.

9. d33p3r

d33p3r Erdinç

Favori Kamış:
    Lineaeffe IM Casting Surf Kamış 4.20, Okuma VSystem Spin Kamış 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV-65b, Okuma Avenger AV-40b
    En İyi Avı:
    36 cm lüfer, 1.2kg Palamut
    Ya keşke girmeseydim başlığa. Tövbe tövbeeee. Gece gece moralim bozuldu. Birde aralarında skor yarışı yapıyorlar. Hey Allahım...

10. ozkan79

ozkan79 özkan

çok kısa ve öz ''eğitim şart''

11. MrSyhn

MrSyhn Emre

Favori Kamış:
    c
    Favori Makine:
    d
    En İyi Avı:
    e
    cumartesi günü kızılırmak ırmak köyü taraflarına gititm adamlar olta takımına 10 tane tırı vırı hazırlamıslar nese gittim yanlarına 35 -50 arasında yasları 3 kişiler dedim varmı balık işte bir kac tane tuttuk deyince gittim baktım 10 tane 7 8 cm arasında kadiye 2 tane 15 cm i gecmez pullu sazan vardı hiç bişe demedim bekledim toparlandıkları sıra onları bırakın geri dedim bide demezmi oo bunlardan fena cızbız olur sonra toparlanıp gittiler jandarmayı arasan nolcak dagın basına geleceklerni pek sanmıyorum heryerdeler heryerde hatta utanmadan banada varsa tırıvırın verde atalım dediler :D

12. gacal

gacal Deniz Uzun

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 2.40 5/25
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000 SFD
    En İyi Avı:
    Levrek 4,5 kg
    hayvan desem değil, sığır desem hiç değil...

13. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    zamanında benimde yapmış olduğum hatalardan biri, ben avlanma yöntemi zevk vermediği için kullanmıyordum, ozamanlar aklımız ermiyordu şöyle olur böyle olur ama bunlar e...k kadar herif. geç olmadan doğruyu öğrenirler umarım. tutmaya çalışan herif gerçekten çok acemi umaraım bu ilk ve son olur.

14. Pascal33

Pascal33 Bora

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.70 Spin Kamış
    Favori Makine:
    shimano technium 3000 sfc
    En İyi Avı:
    Levrek 2.5 Kg
    Bunlar tatile buralara geliyor,denizde çekiyorlar,içecek su bile haram bunlara.

15. tarvas

tarvas TALHA ARVAS

Favori Kamış:
    OKUMA V SYSTEM 9 2.40 (10-40 GR), SİLSTAR 4.20 SURF
    Favori Makine:
    OKUMA RTX 40S, RYOBİ EXCUSİMA 8000Vİ VE 4000Vİ
    En İyi Avı:
    LEVREK 1 KİLO, ZARGANA, 40 CM TURNA
    tırıvırı eğitim sisteminden çıkan tırıvırılar

16. sever

sever ONUR

Favori Kamış:
    Daiwa Crossfire
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop Rb
    Mis gibi doğayı memleketi berbat edecekler.Malesef bu kişilerle savaşmak hepsini bilinçlendirmek mümkün değil.Her birimiz gittiğimiz her avlakta muhtemelen görmüşüzdür.İnanın ben daha suda takılıp da içinde balık ölmeyen tırıvırı görmedim.Geçen barajın suyu çekilmiş 1 m açıkta dipte tırıvırı takılmış girdim çıkardım.Tırıvırıda 20-25 cm balığın sadece kılçığı ve 5 tane kerevit vardı.Kerevitler öyle bir takılmış ki bıçakla o kadar uğraştım ne yazıkki yalnızca 3 tanesini kurtarabildim.Hayvanlar orada ne kadardır takılı bir düşünün.Tırıvırıdaki balığı yemeye gelen hayvan da ona takılıyor.Katliam bu başka birşey değil

17. 06TK06

06TK06 Kadir AKAR TK

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    Okuma Trio 30s
    Emre kardeş sen doğru olanı yapmışssın en azından uyarmışsın..Fazla muhatap olmaya gelmez bulunduğun yerden arasan bala dan jandarma gelecek..Size bir tiyo vereyim arkadaşlar ayrı telefonlar dan 5 dakika ara ile arasanız jandarmayı ısralı bir şekilde kesin geliyorlar...Çünkü sorunun büyük olduğunu düşünüp kavga çıkmasından çekinirler.. RASTGELE

18. Ufuk26

Ufuk26 ufuk kötan

Favori Kamış:
    4.50 ceftain surf
    Favori Makine:
    Silverstar LEOPAR 60
    En İyi Avı:
    2 kücük gümüşcük
    Eğitim şart katılıyorum .Tamamen eğitimsizlik şivelerden belli daha ne diyeyim.

19. cankiri

cankiri kenan

En İyi Avı:
    Lüfer
    ben çankiriliyim.nerdeyse her av bayisinde tırıvırı var.yasak olduğunu bilen tek kişi satış yapan bayii...alanların çoğu yasak olduğunu bile bilmiyor.hakaretle bişey çözemeyiz.
    tvlerde o kadar kamu spotları dönüyor.araya bir de bunları sıkıştırsınlar.insanlar bilsin yasak olduğunu.
    mesela ben daldırma ağın yasak olduğunu bu siteden öğrendim.